Mšice

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
43028
23.4.13 15:04
@mikitaa píše:
hmmm zajimava informace…to by mohlo fungovat aji na ruze…mozna aji na rajcata…takze s tim mas fakt dobry zkusenosti a si bez msici jo? to si snad ani uz neumim predtavit

jen na stromech
na drobnem ovoci je to des
na zeleninu mi ale kupodivu nejdou
ruze zatim nenam, planuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9454
23.4.13 15:06
@Pudloslava píše:
jen na stromech
na drobnem ovoci je to des
na zeleninu mi ale kupodivu nejdou
ruze zatim nenam, planuji

ja je zas nemam na stromech temer vubec…ale bojuju kazdorocne o ruze a rajcata :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43028
23.4.13 15:17
@mikitaa píše:
ja je zas nemam na stromech temer vubec…ale bojuju kazdorocne o ruze a rajcata :lol:

zajimave, ze by jiny druh msic, nebo mravencu? :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25110
23.4.13 18:49

Paní v obchodě mi doporučila afrikány, tak je tam dám a uvidím :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1943
13.6.13 09:45

Objevila jsem na malinikach msice :cert: Jsou schovany na spickach rostlin. Nevim, jak moc to rostlinam vadi, nevadi. Abych o ne neprisla. :(
Ted vaham, jestli koupit nejaky postrik nebo to nechat na mravencich, kreri je poziraji :think: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5702
13.6.13 10:13

@janet9 Tak mravenci je určitě nepožírají :lol:, ty se je tam naopak nanosili a mají je jako dojnou krávu :lol: Pokud nezakročíš, výhonky zahynou, mšice je úplně vysají. Účinkuje nejlépe Mospilan. Pokud nechceš stříkat chemií, existují určitě i přípravky BIO, ale nebudou tak účinné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2439
13.6.13 10:15

Na mravencích to určitě nenechávej, oni je totiž nepožírají, ale pěstují si je jako krávy a olizují si z ních takovou šťávu, kterou mšice vylučují ;) Mšice žere slunéčko, ale toho na otevřeném prostoru asi nikdy nebude tolik, aby sežralo všechny mšice. Taky to teď řeším, mám doslova obsypaný ibišek, ale chmický postřik jsem k vůli malému dítěti nechtěla. Takže jsem se dočetla, že by mohlo pomoci rozstříkat tam mléko nebo vyluhovat tabák a ten na to našplíchat, ale musí se prý opatrně, aby to rostlinu nespálilo a pak prý ještě jarová voda, ale ta se má potom zas omýt, aby to nedusilo listy nebo co. No ještě jsem to nevyzkoušla, takže z vlastní zkušenosti zatím nic doboručit nemůžu. Jo a ještě jsou nějaký nechemický postřiky, tak to je taky možnost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1943
13.6.13 11:08

@radka101 @IvaX : tyjooo. Tak to ja jsem myslela, ze je ty mravenci zerou! 8o Jezis, tak to musim postrikat. Zeptam se co je u nas ve meste dostupne a jdu na ne. I chemicky. Nez budou plody, tak snad ta chemie z toho zmizi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5702
13.6.13 12:42

@janet9 Ty jsi nečetla Ferdu mravence? :lol:
Pozor! každý postřik má ochrannou lhůtu, některý i 30dnů, záleží na plodině.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jako13
16.7.13 09:17

mšice

Na mšice používám postřik mýdlovou vodou (tekuté mýdlo ), koncetraci nemám odskoušenou. Používám tak dvakrát stlačit dávkovač na 2 litry vody, možná by stačilo i méně. Musí se to opakovat, tak po třech dnech. V každém případě je třeba zabránit přístupu mravenců, oni mšice pěstují a chrání je proti slunéčku sedmitečnému.

• Citovat
  • Upravit
19198
24.5.16 10:22

Ahoj holky, obnovuji diskuzi. Máme na zahradě dva rybízy, oba máme dva roky. Ten jeden nám letos napadli mšice, přešlo to bohužel i na ten druhý, ikdyž podstatně méně. Koupila jsem NATURA ROCK EFFEKT, stříkala jsem to už dvakrát, ale pořád je to horší a horší. Myslíte, že ty napadené listy můžu uštípnout?? Nebo víte o něčem opravdu účinném?? Nechci se toho rybízu vzdát, ale nevím co s tím…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
558
4.6.19 08:02

Ocet na msice

Ahoj, prosim vas, nezkousel jste nekdo roztok z octa na msice? Funguje to? Mam bez cely obaleny msicemi a uz se mi rozsirily na okolni kere a dokonce i tresen. Musim stromy dole oblepit paskou, ale jak se zbavit tech, co tam jsou uz? Soused mi poradil roztok octa, tak jsem to zkusila a rozdil moc nevidim. Mel jste s tim nekdo uspech?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81479
4.6.19 08:33

Podle mě teď vyschnou. Sama naopak mšice vyhledávám a má zkušenost je, že s příchodem sucha a vedra už mám po ptákách, mšice nejsou, maximálně někde v lese ve stínu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
453
4.6.19 09:08
@Lama Lama píše:
Podle mě teď vyschnou. Sama naopak mšice vyhledávám a má zkušenost je, že s příchodem sucha a vedra už mám po ptákách, mšice nejsou, maximálně někde v lese ve stínu.

Pro jaké účely je vyhledáváš? O tom jsem nikdy neslyšela… my s nimi taky pořád bojujeme, máme je úplně na všem :zed: kéžby s vedrem zmizely

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81479
4.6.19 09:26
@ElucaK píše:
Pro jaké účely je vyhledáváš? O tom jsem nikdy neslyšela… my s nimi taky pořád bojujeme, máme je úplně na všem :zed: kéžby s vedrem zmizely

krmim tim žáby. Takže výskyt mám zmapovaný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Party Time spotřebiče

• (4.8) + 30 recenzí

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí