MTHFR mutace

Napsat příspěvek
Velikost písma:
10486
7.2.13 07:41

@Izzz mě pořád tvrdila jak jsou dva potraty vcelku ještě běžné :zed: nakonec jsem si spoustu vyšetření musela zařídit sama, ty máš nějakou mutaci, že budeš jezdit na hematologii?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16906
7.2.13 09:48

@marinka5 jo mám A1298 nebo 89 (si to nepamatuju) homozygot. Poslali mě na hemato z genetiky. Ještě nemám výsledky. Ale poslali tam na základě toho i bráchu a mamku a brácha už má průkazku z hematologie, že má větší srážlivost. Asi to budu mít taky. jen nevim, jak se to projeví v těhotenství, jak to doktoři pořešej.
Mě taky tvrdili všichni, že 2× je to ještě ok a že stačí genetika. :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10486
7.2.13 09:50

@Izzz takže si v těhu budeš něco píchat? mě právě Ulčová řekla, že si nic píchat nemusím a včera jak jsem psala tý Malíčkový tak mi odepsala, že hned po objevení dvou začít píchat fraxiparine tak jsem z toho docela zmatená :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16906
7.2.13 09:54

@marinka5 Já jsem ještě s nikym nemluvila o těhotenství. zatim se řeší u Malíčkový moje hrozný hodnoty, nenapadlo se mě ptát na to, co bude po // :) Genetička mi řekla, že asi ne, obvoďačka že asi jo. Čekám samozřejmě na vyjádření hematologa, ale udělám, co mi řekne Malíčková. ona dost ty minihepariny dává i preventivně, když nejsou problémy…a ony fungujou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3293
7.2.13 09:56

@marinka5 holky, radči píchejte… mě v caru a na hematologii řekli, že si píchat můžu až 14 dní a pak už bylo pozdě… a můj gynekolog mě řekli, že jak najdu pozitivní test, tak musím začít píchat injekce… tak nevím… taky jsem z toho zmatená…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10486
7.2.13 09:56

@Izzz já už miniheparin měla a nepomohl, ale podle mě a podle toho co jsem kde vyčetla je taky důležité brát před tím než se otěhotní anopyrin no uvidím, ale raději bych si píchala, než opět něco zanedbat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10486
7.2.13 09:58

@Eveny mě nejdřív gynekoložka řekla, že jo, pak přišli výsledky z imunologie a bylo tam že nemusím…tak mi na to gynekoložka řekla, hmm… já si to myslela, že nebudete muset :zed: tak mě celkem naštvala…na hematolce mi zas řekli, že po třetím už mi ho dají automaticky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3293
7.2.13 09:59

@marinka5 já jsem někde četla, že i miniheparin před otěhotněním, že to jde líp… tak nevím…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10486
7.2.13 10:00

@Eveny jenže to mi nikdo nenapíše…já ho mám sice ještě doma, ale nějak si ho nechci píchat bez toho aby o tom doktoři věděli :nevim: bude muset stačit předem ten anopyrin

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3293
7.2.13 16:22

@marinka5 jo nikdo ti to nenapíše… protože doktoři tvrdí, že je to blbost… a leiden nebraní otěhotnění… ale spostu holek to píše jinak… hold musíme bojovat :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
880
7.2.13 16:39

@Eveny leiden nebrání otěhotnění. je to sklon k tromboze, tudíž může ohrozit i plod. ale s otěhotněním nemá nic společného. akorát se to musí hlídat. bohužel lékaři nejsou zatím jednotní v prevenci, když výsledky vychází dobře..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10486
7.2.13 17:06

Přesně tak myslím, že žádná z mutací nebrání otěhotnění, já otěhotněla vždy nejdéle do tří měsíců…

nejhorší je, že třeba MTHFR už neberou jako mutaci :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3293
7.2.13 17:14

@marketa612 já vím co je leiden, způsobil mi z HA trombózu a embolku… proto jsem se ptala už i na injekce předem… a v některých případech ti nedovoli abys zjistila, že jsi vůbec těhotná… protože stačí, když nemáš MS pravidelně tak pokaždé můžeš být těhotná, ale leiden to vypudí dřív než na to dojdeš… toto moudro nemám se své hlavy, ale od doktora s cévního…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
880
7.2.13 17:29

@Eveny nechci dělat chytrou, jen hádám že by teoreticky plod neměl být ohrožen, dokud není napojen na oběh matky. protože dokud není napojený na cevy, žíly nebo co to je, tak by snad neměla vzniknout ani ta tromboza která mu uzavře přívod živin :think: takhle si to teda představuju, nebo jestli už žloutkovej váček je napojenej na cévy :nevim: :nevim: @marinka5 přesně, já mám k leidenovi ještě mthfr A (a nějaký drobný) a na hematlologii mi řekli, že to nic není, že to má každej druhej, ale to asi jo. to C myslím 37 procent, A 33 procent, a 15 procent má obě. každýmu to problémy samozdřejmě nedělá. když jsem se zmínila o femibionu, tak mi řekla že je to zbytečný. dr. koucký z webu porodnice, mi na to napsal, že to může říct jen někdo, kdo se nezajímá o novinky u tého mutace…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3293
7.2.13 18:36

@marketa612 taky nevím, prostě jen se poděluju o to co mě řekli… protože znám spoustu holek s leidenem a v pohodě otěhotněli - dostali injekce a v pohodě… já mám vše jinak ok a pořád nic… tak jsem se pídila trochu i z této stránky… a toto jsem se dozvěděla… jestli je to reálné netuším…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí