MTHFR mutace

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2670
24.7.15 12:06

Lama nám kompletní vyšetření trvalo bohužel 6,5 roku tím pádem všechny předešlé pokusy byli zbytečné. Já se ptám proč dr. nechtěli posílat na vyšetření všechno jsem si musela zajitit sama a do dnešních dní čekám na urgovanou žádanku k Malíčkové z Heliosu a tomu už budou více jak dva roky. Žádanka hle nikde. Víš kdo toto nikdy nezažil tak neví o čem mluví jak je to marný boj s dr. Ano můžou ji udělat další vyšetření, ale co kdyby se jí podařilo otěhotnět normálně nemělo by se zkusit to nejednoduší ředit a kontrolovat krev? Ona i genetika a imunologie jsou vyšetření i na rok a více. To by si i ty děvčata měli uvědomit.

No a málem jsem třeba u 1 IVF umřela tím, že dr. to co jsem jí říkala nezajímalo? Byla to extrémní zácpa kterou jsem do té doby nikdy nezažila a jen se mi vysmála, a řakla, že až budu těhu tak to bude ještě horší, ale kdyby se zajímala věděla o té mutaci tak jí to mohlo hned dojít, že jsem zahuštěná, ale proč vždyt pak to iVF nevyjde a příjdou zase a mi jen a jen vyděláme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81479
24.7.15 12:14
@Mandlička píše:
Lama nám kompletní vyšetření trvalo bohužel 6,5 roku tím pádem všechny předešlé pokusy byli zbytečné. Já se ptám proč dr. nechtěli posílat na vyšetření všechno jsem si musela zajitit sama a do dnešních dní čekám na urgovanou žádanku k Malíčkové z Heliosu a tomu už budou více jak dva roky. Žádanka hle nikde. Víš kdo toto nikdy nezažil tak neví o čem mluví jak je to marný boj s dr. Ano můžou ji udělat další vyšetření, ale co kdyby se jí podařilo otěhotnět normálně nemělo by se zkusit to nejednoduší ředit a kontrolovat krev? Ona i genetika a imunologie jsou vyšetření i na rok a více. To by si i ty děvčata měli uvědomit.No a málem jsem třeba u 1 IVF umřela tím, že dr. to co jsem jí říkala nezajímalo? Byla to extrémní zácpa kterou jsem do té doby nikdy nezažila a jen se mi vysmála, a řakla, že až budu těhu tak to bude ještě horší, ale kdyby se zajímala věděla o té mutaci tak jí to mohlo hned dojít, že jsem zahuštěná, ale proč vždyt pak to iVF nevyjde a příjdou zase a mi jen a jen vyděláme.

a já někde píšu, že je správný postup čekat 6,5 roku?
já jen píšu, že MTHFR nemlže za všechno zlo světa a pokud má žena porblémy, opakované potraty nebo jiné obtíže, tak by měla být vyšetřená i na něco jiného, než trombofilie.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10486
24.7.15 12:15

@Mandlička jakto ze jsi cekala tak dlouho? Dr. ti nechtela dat zadanky? Jestli ne tak v tom pripade bych hledala jinou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2670
24.7.15 13:08

Marinko žádanku nechtěli na imunologii a trombofilní mutace dát na OBI, Reprofit ani Repromeda ani Helios ani moje gyndařka, obvodačka. K např. k Malíčkové to trvalo tak tři roky a vzala mě nakonec bez žádanky nikdo mi jí nechtěl dát ani když jsem velice žadonila a moc a moc prosila, že chceme mít vlastní děti. Nic s nimi nehlo. Ani to kolik jsme v jdnotlivých centrech utratili za statisíce?? Např. na OBI dělali jen všechny základní vyšetření, ale problém byl v těch rozšířenějších jen tak pro informaci. Jenže ubělo už hodně let a adopce nemáme nárok na mimčo což mě celkem mrzí. takže nikdy nebudu mít miminko v náruči a podobně. kdyby jste sipočetly spoustu diskuzí tady tak jsme všichni cio se snažíme IVF a podbně odstrčeni co se vyšetření týče někam do prčic.
Jde o to aby se to snad za roky změnilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24.7.15 15:31

@Lama Lama díky, já si právě říkám, že když statisticky má MTHFR snad každý třetí člověk, tak musí existovat spoustu holek, kterým to problémy nedělá. Moje matka má mutaci taky (zdědila jsem to po ní) a nikdy ji ani nenapadlo, že by to souviselo s problémy v těhotenství, má 2 děti a nikdy žádné komplikace. Sestřenka má mutaci taky a po 1 zamklém potratu má krásného zdravého kluka, mutaci taky neřešila. Samozřejmě chci na další vyšetření, na štítnou žlázu mi předepíše žádanku gynekoložka - musí to být nějaké podrobnější endokrk. vyšetření, nebo to klasické vyšetření z krve, aby se zjistila správná funkce štítné žlázy, nevíš? Nevím, jestli se mi podaří přesvědčit ji k dalším vyšetřením, snad ano.
@Mandlička moc mě mrzí, že ses setkala s takovým přístupem doktorů. Jakto, že nemůžeš dítě adoptovat? A co se týče těhotenství, nebudeš to ještě zkoušet? Mám známou, co se snažila s manželem o dítě 17 let, neustále potrácela, prožila si peklo, ale po 17ti letech se jí zázrakem podařilo donosit dvojčátka, narodila se sice dřív, ale přežila. Nikdy jsem s ní neřešila, co měla přesně za problém, ale řekla mi, že všechna ta bolest a zklamání nejsou nic ve srovnání se štěstím, které prožívá teď…
@marinka5 díky za pozitivní reakci, jsem ráda, e vím, že není vše ztraceno… :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2670
24.7.15 17:27

Edit adopce se vleče už dva roky a vlivem věku mého nedostaneme mimčo třeba 5 leté dítě. To se nám zdá celkem už velké na nějakou naší vychovu. Já jsem ted po 9 IVF a už pak končím. Chodím si pro bylinyk do TCM a oni mají dobré vysledky tak jsem sama zvědavá jak to dopadne. Potom co jsem přišla minule i mimčo pořád potkávám dvojčata tak to beru jako nějaké znamení. manžel v den transferu taky jedny potkal já dnes dvoje max 4 i 5× denně jo a jednou jsem potkala i trojčata. Takže jsem zvědavá jak dopadne kontrola příští týden ta rozhodne. testovat nemá smysl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6.8.15 13:56

mutace

Ahoj mám otázku mám mutaci A1298C a jsem tehotna. Mohu s tim mít nějaké problémy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2670
6.8.15 14:03

Nevím o jaká se jedná přesně typ. Já jsem těhu a pýchám od prvního dne stimulace zibor a ještě beru anopyrin. Co máš napsáíno v zábvěru? kde ti na to přišli za na genetice apodobně. není špatné mít možná hematologa?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7.8.15 11:26

Hematologa mám. Mám tam napsáno, ze je to heterozigni mutace A1298C nebo nějak tak nemám tu zpravu u sebe

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3175
7.8.15 11:31

@Lenka 1989 Ahoj Lenko, určitě toho hodně pohledáš přes google. Tuto mutaci mám také, jde ve zkratce o to, že prostě neumíš zpracovat kyselinu listovou a tudíž ji musíš přijímat v již naštěpené formě. U nás na trhu se prodávají dvě, ale největší obsah má Femibion, tedy pokud jsi těhotná, určitě ji začni brát, co nejdříve.

To, zda to může stát za nějakými problémy ti nikdo neodpoví jistě, ano může a nemusí. Pokud by nějaké problémy nastaly, je třeba dovyšetřit ještě další věci případně. Ale tím bych se asi netrápila, pokud nemáš za sebou nějaké neúspěšné těhotenství apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7.8.15 12:19

@Mandlička to je skvělá zpráva! Držím moc moc pěsti! Ať to jsou ty dvojčátka :-) :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2670
7.8.15 12:59

Tak děj se vůle boží. Takže mám velkou cystu na levém vaječníku má 5,4 cm a pak ještě jednu velkou 18mm. Nejdříve říkala, že by to mohlo být mimoděložní, ale pak něco malého našla v děloze, ale odpovídá to 3-4 tt což je dle IVf trošku menší. Pokud začnu krvácet mít velké bolesti a podobně. Tak okamžitě do nemocnice. Jinak pokračuji v lécích a kontrola za tři týdny. No a jak jsem hned od ní šla tak jsem zase potkala dvojky tak nevím co si už myslet. Takže to HCG produkuje cysta. No nic uvidí se hold co se bude dít ty tři týdny a jak to nakonec dopadne. Bohužel tuším, že zase špatně bylo by to už do třetice. Jednou biochemické a pak ZT.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7.8.15 15:21

@Mandlička Být optimista a doufat v pozitivní zprávy stojí hrozně moc energie, ale zkus to, je to jak píšeš - vše je v rukou božích. Přeju jen a jen dobré zprávy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
8.8.15 07:58

moje zkušenost s MTHFR

Ahoj hlásím se také do „klubu“ :D a moje zkušenost: u mě zjištěn dle komer. odběru GHC herezozygot. mutace genu MTHFR. Odběry provedeny po prvním těhu, které skončilo zamklým potratem v 7tt. O výsledku odběru jsem se však dozvěděla až při druhém těhu (můj gyn. byl v té době dlouhodobě nemocný a následně orginaci zavřel). Moje nová gyn. při zjištění mého těhu doporučila vzhledem k mé mutaci a snížené funkci štítné žlázy vítamínový přípavek femibion s metafolinem bez jódu a tím, že by mělo být vše OK, neboť tento přípravek obsahuje již rozštěpenou kys. listovou a také doporučila návštěvu hematologie. Na hemo jsem nikdy nebyla a hned jsem tam běžela, tam mi řekli, že chtějí doporučení, tak jsem si opatřila doporučení, pak zase zpět (moje gyn.se totiž domnívala, že už tam chodím). Na hemo mi poté řekli, že mají naprosto obsazené termíny, že můj problém nic není, a že v době těhu by výsledky byly zkreslené a že informují moji gyn. Jejich postup se mi moc nelíbil, avšak s vírou, že vědí, co dělaj jsem o jejich postupu informovala moji gyn. a ta řekla, že to zvládneme, že femibion bude stačit. uklidnila jsem se, ale přesto jsem začala zvažovat návštěvu nějákého spec. trombotozního centra… Včera jsem byla na screeningovém vyšetření v I. trimestru a výsledek: plod v 12+3 bez srdeční akce… Vkrádá se myšlenka nebylo té listovky přeci jen málo? po příčině už však nikdo nikdy nikde pátrat nebude.. přeji všem větší štěstí a hodně šťastných maminek i miminek..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8.8.15 10:59

@hanaseb To mě moc mrzí… Ona většina doktorů tvrdí, že MTHFR vliv na potrácení podle posledních výzkumů nemá. Ale např. Mudr. Koutský říká něco jiného. Viz. http://www.porodnice.cz/vyhledavani?…
Taky beru Femibion a napdaá mě, jestli nám ta naštěpená listovka v něm stačí… A protože jsem taky heterozygotní (takže část mých genů listovku štěpit umí), říkám si, jestli by nemělo smysl brát kromě Femibionu i obyčejnou listovku v tabletkách.
Jdeš na revizi? Podle toho, co tu holky psaly, je možné zažádat o vyšetření plodu. Já to nevěděla, když jsem byla na revizi a docela mě to mrzí. Tak si to zkus ohlídat.
Jinak držím pěsti, aby to vyšlo do třetice… Tobě i sobě… :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital