MTHFR mutace

Napsat příspěvek
Velikost písma:
81479
22.3.14 11:43

A jaký je dotaz? :D
Spíš bych to neházela sem, u MTHFR to zapadne. Větší význam má pro tebe přítomnust mutace fatoru V Leiden. Disuzí o mutaci FV-Leiden je tu taky spoustu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85
22.3.14 11:48

Nebyl to dotaz, jen jsem chtěla znát názor někoho, kdo má třeba podobný problém jako já a jak to řeší atd…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
39
23.4.14 19:00

Ahoj, chci se zeptat, při diagnóze heterozygotní nosička mutace MTHFR genu (C677T a A1298C) je bezpečné užívat antikoncepční tabletky? Díky. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81479
23.4.14 19:03
@Amado píše:
Ahoj, chci se zeptat, při diagnóze heterozygotní nosička mutace MTHFR genu (C677T a A1298C) je bezpečné užívat antikoncepční tabletky? Díky. :mavam:

co považuješ za bezpečné? Někdo považuje antikoncepci za nebezpečnou ikdyž mutaci nemáš žádnou. Jinak MTHFR už není povaovaní za zvýšené riziko pro trombozu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23.7.15 17:47

Ahoj holky, chci Vás poprosit o radu - před týdnem jsem prodělala svůj druhý zamlklý potrat (poprvé před 4 měsíci v 6. týdnu, nyní v 8. týdnu), je to strašný zážitek a nepřála bych ho ani svému největšímu nepříteli. Není nic horšího, než ztratit dítě. Paní doktorka mi řekla, že neví, čím to je. Mám ale zjištěnou mutaci MTHFR heterozygot, doktorka mi řekla, že to s potrácením nesouvisí, já ale podle hledání na internetu (a koneckonců i podle této diskuze) zjišťuju opak. Myslíte, že oba zamlklé potraty s tím můžou souviset? Jaké máte zkušenosti s dalším těhotenstvím? Může se povést? Jak se to léčí? Jsem rok vdaná a moc s manželem toužíme po miminku, v zimě mi bude 30 a už bych opravdu chtěla být maminka… Děkuju za vaše rady a zkušenosti. Je dobré vědět, že v tom člověk není sám… Edita

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.7.15 17:53

@Edita Marie no já teda mám MRHFR homozygot a vždy do 12tt jsem si píchala fraxiparine - kamarádka je heterozygot a ta píchala celé těhotenství až do konce šestinedělí.
Zkusila bych se poradit na hematologii.

Simona

• Citovat
  • Upravit
7188
23.7.15 17:55

@Edita Marie

Ahoj, moc mě to mrzí :( Já prodělala jedno ZT minulý rok v červnu a taky mám úplně stejnou mutaci jak ty, po roce jsem opět otěhotněla po nalezení slabé druhé čárky jsem musela hned na gyndu, kde mi dali žádanku na hematologii a už dva dny po vynechání si píchám injkece na ředění krve.
Vím, že na tuto mutaci se to někdy nedává, ale mně hematoložka řekla, že to může být příčinou ZT. nechtěli už nic riskovat, a už budu končit 12.tt
Snad bude vše v pořádku, já bych si rozhodně ty injekce „vydupala“
Hodně štěstí, at se podaří a donosíš zdravé mimnko :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42775
23.7.15 17:56

@Edita Marie ahojky, taky jsem mutant. Prošla jsem vším možným - léky na ředění krve, ale potrácela jsem i přesto.. Pak mi zjistili vadu v chromozomech miminek.. Jinak byla jsem kvůli mutacím v nemocnici na hematoloii a tam mi řekli, že nejsem případ pro ně.
To co mám za sebou mám v podpise

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7188
23.7.15 17:57

@Edita Marie

Jak píše anonymní, homozygot je o něco horší forma než hetero, ale vidíš, i s hetero se injekce píchají, i moje švagrová má heterozygot a taky píchala. teď porodila zdravé miminko. určitě jak hned otěhotníš jdi na hematologii a trvej na těch injekcích.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23.7.15 18:05

Děkuju za odpovědi Vám oběma. Nejdřív se trochu vzpamatuju z revize, ale pak hned začnu zjišťovat, co a jak, a obíhat lékaře. V úterý jdeme s manželem na odběr krve na genetiku, tam se s nimi o MTHFR taky poradím. A na hematologii se určitě objednám taky. Dala bych všechno za zdravé a krásné miminko. Mutaci mám po matkce a ta nikdy žádný potrat neprodělala. @Whynot gratuluju k 12.týdnu, určitě už bude vše v pořádku, budu ti držet pěsti. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42775
23.7.15 18:09

@Whynot jen k té hematologii - mě tam odtud vyhodili i když jsem měla doporučení z CARu a gyndy - že prý je blbost si píchat, tak je možná lepší se domluvit s gynekoložkou :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42775
23.7.15 18:12

@Edita Marie mě na genetice vysvětlovali, že pokud mám mutaci, že jí musí mít oba rodiče :nevim: mamina potratila 2×, ale donosila 2 děti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2670
23.7.15 18:17

Edito když jsi těhu máš třeba zácpu? ta na to zahuštění může mít také vliv. Mám tu stejnou mutaci a ředím krev taky a mám ještě na ředění anopyrin. Takže zkus najít dobrého hematologa.

ginuš mám dotaz jak jsi měla ty SP tak říkáš, že histologie byla v pořádku, ale poslali to na cytogenetické vyšetření je totiž drahé a nechtějí to dělat. Tím se zjistí zda ty embrya byli všechny špatné nebo ne. Ono i to PGS negarantuje to že se to podaří. Zkoušela jsi čínskou medicínu? Nemáš studené ruce a nohy či zadek? atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.7.15 18:18

Já jsem aktuálně 23tt, chodím pravidelně na kontroly na hematolku (vždycky 3 zkumavky na testy). Doktorka mi vysvětlovala, že v dnešní době tyhle testy nedělají, fraxiparine na ředění a kontroly dělají jen pokud je to doporučením gynekologa (u nás CARu). Ono asi hodně záleží na doktorovi, nicméně bych na tom trvala.

Simona

• Citovat
  • Upravit
42775
23.7.15 18:25

@Mandlička měla jsem 3 ZT a 1 SP - jaká u toho byla histolka nevím. Jen u posledního ZT byla zjištěna parciální mola. Ruce a nohy mám teplé. ˇˇCínskou medicínu jsem nezkoušela. Četla jsem, že není dobré při podpoře léků brát bylinky, že se to bije. Jediné co jsem zkusila je kontryhel a na ten reaguji špatně. Vím, že PGS nic nezaručí, ale rozhodně je to další cesta kterou mohu zkusit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí