MTHFR mutace

Markétka29
1.3.11 08:54

MTHFR mutace

Ahoj zakládám tuto diskusi, protože bych se ráda dověděla nějaké informace a osobní zkušenosti. Ráda bych poznala holky, které mají stejné potíže jako já. Jsem po dvou ZT a nedávno mi zjistili na genetice, že jsem homozygotní nosičkou mthfr genu…jak vám probíhala léčba v dalším těhu a dokončili jste těhu uspěšně, moc by mě zajímali vaše osobní zkušenosti

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
28
1.3.11 08:59

…neporadím, já mám „jen“ heterozygotní formu této mutace, ale dr. mi říkala že to prý nic není,má to každý druhý jen o tom neví ;), ale já mám k tomu trombofilii (leidna), takže v těhu jsem chodila na hematologii a celé těhu si píchala fraxiparine…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Markétka29
1.3.11 09:04

A jinak jsi měla v těhotenství vše v pořádku?

• Citovat
  • Upravit
1814
1.3.11 09:10

Mám MTHFR heterozygotní, bez leidena.
Mám za sebou dvě ZT. MTHFR prý způsobuje to, že tělo není schopno využít (zpracovat) kyselinu listovou, která je pro vývoj plodu velmi důležitá. Po zjištění MTHFR mi můj gyndr. doporučil užívat Femibion s metafolinem (tam už je ta listovka naštěpená), další těhotenství dopadlo výborně. Těžko ale říct, jestli to bylo tím metafolinem, nebo prostě náhoda (jako v případě těch ZT). První těhotenství jsme tento problém neřešili a přes občasné problémy to těhotenství dopadlo také dobře.

Držím palce, ať se taky podaří :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2970
1.3.11 09:10

ono jeste zalezi jakou presne mas tu mutaci… jsou myslim dve, 677 a 1298.
Mam mutaci MTHFR 1298 v homozygotni forme (to je pry min zavazne nez 677), v tehu jsem problemy nemela a rekli mi, ze se to ani nijak neleci…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1814
1.3.11 09:13

No ono jich bude víc, já mám A/V 223 :-?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2970
1.3.11 09:15
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1814
1.3.11 09:19
taja píše:
to je ta 677 :wink:
http://www.porodnice.cz/node/38381

Aha, vidíš :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Markétka29
1.3.11 09:22

já tu mám napsáno MTHFR (c677T)…jinak jsem se ještě chtěla zeptat a jak se to vlastně dědí, to musím mít po obou rodičích?

• Citovat
  • Upravit
7369
1.3.11 09:38

No pokud mas homozygotni je to po obou rodicich. Ja mam heterozygotni, ta je po jednom z rodicu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Markétka29
1.3.11 09:43

aha, je to zvláštní mamka nás měla 3 a žadnej potrat ani nic jiného se u ní neobjevilo, u babičky také ne!

• Citovat
  • Upravit
9909
1.3.11 09:51

Já mám 1298 myslím.V těhotenství jsem si píchala clexane,na konci fraxiparin.Těhotenství proběhlo vpořádku porod taky.A když zjstili mě tuhle mutaci,tak moje máma i ségra šli na testy a zjistili jim Leidna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Markétka29
1.3.11 09:55

Je hrozně co nás všechno může potkat, myslela, jsem si, že jsem výjimka, ale když vidím kolik vás tu už je tak si myslím, že je to velmi časté a hlavně léčitelné, což je pro nás které jsme si tím prošli to nejdůležitější

• Citovat
  • Upravit
20507
1.3.11 10:26

ahojky taky mi dělali genetické testy a zjistili MHFR c677 v heterozygotním stavu, jsem po 1 zamklém těhotenství a po 1 předčasném porodu v 28t.t., ty testy mi dělali až po druhým těhotenství které skončilo předčasným porodem a důvod byl prý právě ta mutace :-( měla jsem silnější stadium preeklampsie, naštěstí vše dopadlo dobře a já i malinká jsme v pořádku, já teda občas ještě na tlak, který mě neustále zlobí :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9909
1.3.11 10:31

Vysoký tlak mám taky a měla jsem i ve 20 plícní embolii(krevní sraženinu v plíci).Tak si mě v těhu hodně hlídali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 166 recenzí

Digital

• (4.2) + 99 recenzí