Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Na vysvětlenou mi bylo řečeno, že se to stává nebo že je to náhoda. Naštěstí jsem se dostala k jedné doktorce, která mě poslala na testy a zjistili mi, že mám lehčí formu tedy, že jsem heterozygot. Když jsem zjistila, že jsem potřetí těhotná, hned jsem se objednala do trombo centra. Tam mi doktorka řekla, že v mém případě zatím není nutné ředění krve, ale jestli chci, že mi injekce předepíše. Když jsem řekla, že chci pro jistotu (rozhodla jsem se tentokrát udělat 100% možného, aby jsme se konečně dočkali zdárného konce), odpověděla mi, že kdyby byla na mém místě, píchala by si je pro jistotu taky hned. Takže si píchám od 7tt a zatím stále 0,2, ale 31.5. jedu na kontrolu, a protože jsem přibrala už 8 kg
, tak si myslím, že mi je zvednou. Jinak si je dle všeho budu píchat během celého těhotenství a v šestinedělí nevím. Protože mi doktor řekl, že si je nepíchám kvůli sobě, ale kvůli tomu, aby placenta nedostala šok a miminko bylo ok. ???
koukám, že se mi můj příspěvek nevešel celý, či co se stalo.
tak tady je začátek: Mám za sebou 2 nevydařená těhotenství a když jsem se ptala, co bylo špatně a co se stalo.
Mirkac-kvůli sobě ne?A co u porodu,to ti neřekl,co se může stát,když budeš mít moc hustou krev?Může se ti udělat sraženina,která dopluje tam,kam nemá a můžeš i umřít.Asi doktoři nic neříkají pro jistotu,aby ses moc neptala
A k vůli mimi je to jasné,aby se třeba neudělala sraženina v pupečníku a mimi se neudusilo
Lenuli, děkuji za informaci, určitě se o tom zmíním manžílkovi a hlavně hematologovi a gynekologovi. Vidím, že člověk se musí pořád ptát a informovat se, nebo by to mohlo dopadnout zle. Ještě jednou děkuji za info
Mějte se hezky ![]()
Tak na kontrole mi řekli,že se mám dostavit až po porodu a asi po šestinedělí injekce vysadím.Byl tam primář,tak jsem měla strach,aby mi ty injekce vůbec napsal(nerad je píše)No napsal mi je,ale dodal,že je to jen kosmetická záležitost
Lenulka, zítra jedu k hematologovi na kontrolu, tak mu zmíním tvou informaci, co jsi tu napísala a jsem zvědavá, co mi na to řekne. Doktoři to sice berou jako kosmetickou záležitost, ale člověk nikdy neví,co se během porodu může stát a prevence je prevence a třeba problémům předcházet. A kdy Leni máš termín porodu? Budu na tebe myslet, ať to všechno dobře dopadne a ať je maminka i miminko zdravé a šťastné
A copak čekáš? Holčičku nebo chlapečka? Já jsem dnes v 12.tt těhotenství a v pátek se chci zeptat gynekologa na pohlaví, pokud by šlo už vidět-tak uvidíme
Měj se pěkně a hezký den ![]()
zdravím…
chtěla bych se zeptat kdo si píchá Clexane zdalipak se mu také jako mne dělají modřinky? v podstatě jde o každý vpich…
Mám Clexane nasazen preventivně po třetí IUI .. jelikož při předchozích jsem měla pozitivní těhu testy pak následná MS… v podstatě řečeno letos jsem už měla třikrát pozitivní těhu test.. a na přelomu roku SP v 7tt...... takže to je pro mne taková dost velká berlička i když upřímně řečeno injekce dost nesnáším…ale tohle je pro mne něco jiného…
Jak si píchat injekce mne učila sestřička v CARu i tedy po její aplikace se mi udělala modřinka… nějak mne děsí přestava, že se budu píchat injekce až do konce šestinedělí mám strach, že nejspíš nebudu mít kam…nejen tedy že mne těstě po aplikace ten můj špek bolí… máte to taky tak? nebo dělám něco špatně? díky za každý názor… či radu …
Pegi mě se občas udělá taky modřinka,ale to bude asi tím,že to břicho je v těhu víc prokrvené a spoustu žilek ani nevidíš,pichneš a vidíš,že tam žíla najednou je i s modřinou
Taky pomáhá,když vstřikuješ tu látku pomalu.Ale clexane prý dělá modřiny nejvíc,já pichám Zibor(to je to stejné) ![]()
Zuzi já mám termín buď 9.6. nebon 23.6. tak nevím,který termín to bude,dr.mi nic moc neřekne,jak to vypadá,tak nevím
Jinak čekáme holčičku.Můžu ti říct,že to těhotenství tak rychle uteče,hlavně kolem toho 25.týdne do konce.Píšu si těhu deníček a uplně si pamatuju,jak jsem začínala a že konce deníčku-porodu se snad nedočkám a už tam jsem
a to mi přijde,že jsem // našla včera,jak si pamatuju detaily.tak si to užívej
Přes noc se mi udělaly strie ze spodu břicha a to jsem si říkala,že ty strie z puberty mi stačí
A dej vědět ![]()
Holky potřebovala bych poradit zkratky na ty trombo mutace ,které si mám nechat všechny udělat ? Dva roky je o to žádám po 7 neuspěšných pokusech ,ale marně tak jsem si našla labinu co to udělá za peníze ,ale potřebuji vědět ty které si mám nechat všechny udělat. Díky.
No určitě všechny,když už si to děláš,ale jaké máš na mysli zkratky,jako těch jednotlivých mutací?
Ano mám ny mysli všdchny asi 4 či více zkratek co Vám ostatním dělali v Caru .Mě se nechce platit1500 za nějakou co není třeba vím že MTHFR, leidenskou mutaci a dále nevím to potřebuji nějak zjistit
To by ti měli poradit oni,já všechny zkratky taky neznám,musíš zadat porucha srážlivosti krve na netu a podívat se,co ti všechno vyleze
Mě to dělali zadarmo,protože to měla mamka,tak jsme šli celá rodina.Slyšela jsem,že jednou za život máš nárok na genetické testy zdarma,ale jestli je realita taková to nevím.V CARU mi genetiku taky chtěli udělat,ale o penězích nemluvili,tak nevím
Mě tu genetiku dělali před dvěma roky ,ale pouze základní nic dále nedělali . Takže jsem si řekla ,že bych za to dala peníze ,abych se konečně dočkala mimča nemám totiž už čas na pokusy jen tři roky pak už ne . Snažíme se totiž už hodně let ,zatím bez výsledku .