Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
ahojky. taky mám Leidena (F V Leiden heterozygot, F V R2 heteerozygot F II zdravá, |MTHFR C677T heterozygot A1298 zdravá, F XIII heterozygot, PAI 4G/5G heterozygot)
Podle lékařky z hematologie jsem v pořádku, ale mám za sebou 4.spont. potraty vše okolo 6.tg, podle všeho zapříčiněno právě LM. Moje mamča to má taky, odrodila 3 dcery a my to bohužel zdědili po ní.
@frolinka píše:ahojky. taky mám Leidena (F V Leiden heterozygot, F V R2 heteerozygot F II zdravá, |MTHFR C677T heterozygot A1298 zdravá, F XIII heterozygot, PAI 4G/5G heterozygot)
u nás je to to stejné, máme to po mamce, která se o tom dozvěděla řed 5 lety. A to ti řekla, že si v pořádku, po tom, co jsi prodělala ty potraty?
je mi to moc líto ![]()
@Lenula-xy
tak staví se k tomu, že koagulace jsou v normě, tudíž by stačilo jen před plán. těhotenstvím nasadit listovku a pak by mě hlídala jako oko v hlavě, ale jiní jsou na tom hůře.. hlavně ti co mají Homozygotní formu
@frolinka píše:
@Lenula-xy
tak staví se k tomu, že koagulace jsou v normě, tudíž by stačilo jen před plán. těhotenstvím nasadit listovku a pak by mě hlídala jako oko v hlavě, ale jiní jsou na tom hůře.. hlavně ti co mají Homozygotní formu
TU MÁM JÁ
JÁ BYCH ŘEKLA, ŽE U TEBE BY TO CHTĚLO ASI HNED ŘEDIT, ALE ZASE KDYŽ ŘÍKÁŠ, ŽE MÁŠ KOAGULACE V NORMĚ
LISTOVKU JSEM JEDLA TEDA UŽ PŘI PLÁNOVÁNÍ A POTOM CELÉ TĚHU
@Lenula-xy píše:
TU MÁM JÁJÁ BYCH ŘEKLA, ŽE U TEBE BY TO CHTĚLO ASI HNED ŘEDIT, ALE ZASE KDYŽ ŘÍKÁŠ, ŽE MÁŠ KOAGULACE V NORMĚ
LISTOVKU JSEM JEDLA TEDA UŽ PŘI PLÁNOVÁNÍ A POTOM CELÉ TĚHU
Tak to určitě už ted sem si nsadila Calibrum Babyplan
at sem aspon trochu krytá
@frolinka VÍŠ CO TI PORADÍM, NASAĎ SI FEMIBION, TO JE JEDINÝ VITAMÍN, KDE JE TA KYS. LISTOVÁ NAŠTĚPENÁ PRO TU NAŠI PORUCHU, JINAK Z OSTATNÍCH VITAMINŮ, TO MY NEVSTŘEBÁME
JE SICE TROŠKU DRAŽŠÍ, ALE JÁ JSEM HO BRALA CELÉ TĚHU A K TOMU JEŠTĚ PRO JISTOTU UPLNĚ TU OBYČ KYS. LISTOVOU. A V LÉKÁRNĚ VŮBEC NEVÍ, KTERÁ BIJE ![]()
Nechci Ti do toho vnášet bordel. Ale mě řekli, že ve fembionu je té listovky málo.
Mě řekli, že s leidenem by mě někam poslali, tím, že mám jinou mutaci, tak ta se neřeší ![]()
Jak u blbých vážně.
Fembion je rozhodně dobrý, otázka je, jak je to s tím množstvím. Zkus sama tu hematologii, třeba Ti poradí. Nebo Ti potvrdí, že hetorozygot se neřeší. ![]()
Takže je to s léky takto. Pokud jsou to léky tak mají vždy složení dle toho co je na krabičce. Pozor pokud to jsou jen potravinové doplňky jako je třeba femibion, a pod. Tak na to co je napsáno na krabičce se nedá moc veřit nepodléhá to schválení a lze tyto údaje brát jen jako orientační. já jsem zvědavá co se dozvím od své hematoložky jak se to všechno nově změnilo jdu tam za 14 dní. je pravda, že acidum folicum má své složení garantované co se týče složeníje to lék a k tomu většinou dodávám nějaké B-vitamíny. L
épe se to tráví a pod.
@Myrha píše:
Nechci Ti do toho vnášet bordel. Ale mě řekli, že ve fembionu je té listovky málo.Mě řekli, že s leidenem by mě někam poslali, tím, že mám jinou mutaci, tak ta se neřeší
Jak u blbých vážně.
Fembion je rozhodně dobrý, otázka je, jak je to s tím množstvím. Zkus sama tu hematologii, třeba Ti poradí. Nebo Ti potvrdí, že hetorozygot se neřeší.
NO NEJLEPŠÍ JE PŘEČÍST SI TO V PŘÍBALOVÉM LETÁKU, JÁ UŽ SI TO NEPAMATUJU, ALE TAM BYLA KYS. LISTOVÁ A POTOM JEŠTĚ JEDEN NÁZEV A TO BYLA TA ŠTĚPENÁ, TAKŽE JSOU TAM JAK KDYBY DVĚ. a ZE ZAČÁTKU JSEM JEŠTĚ BRALA SAMOSTATNOU KYS. LISTOVOU-PRO JISTOTU.ALE JE TU SPOUSTA DISKUZÍ NA TOTO TÉMA, TAK SE MRKNI
Ahoj holky,
asi blbá otázka. Jsem po dvou ZT a čeká nás genetika. Objednací doba cca 2 měsíce, výsledky 2-3 měsíce. Takže dítě nejdřív za půl roku. Pro mě nepředstavitelný, ale nutný. A teď ta blbá otázka. To, že máte ty mutace (upřímně doufám, že jí mám taky, aby se přišlo na důvod a dalo se s tim něco dělat)…dá se to nějak poznat? nějaký příznaky, kterejch jste si dřív nevšímaly?
díky
@Lenula-xy píše:
NO NEJLEPŠÍ JE PŘEČÍST SI TO V PŘÍBALOVÉM LETÁKU, JÁ UŽ SI TO NEPAMATUJU, ALE TAM BYLA KYS. LISTOVÁ A POTOM JEŠTĚ JEDEN NÁZEV A TO BYLA TA ŠTĚPENÁ, TAKŽE JSOU TAM JAK KDYBY DVĚ. a ZE ZAČÁTKU JSEM JEŠTĚ BRALA SAMOSTATNOU KYS. LISTOVOU-PRO JISTOTU.ALE JE TU SPOUSTA DISKUZÍ NA TOTO TÉMA, TAK SE MRKNI
Já ty diskuze znám ale 5 doktorů mi řeklo něco jiného.
A ani jeden nepotvrdil to o té štěpené listovce. A vzhledem k tomu, že v těhotenských vitaminech je velký business, nemusí to být nutně pravda, co píší v příbalovém letáku. Je to jen potravinový doplněk.
Jako říkám, že ho jím. Ale jím i Acidum Folicum obden, jak mi to doporučili 3 doktoři z 5. Ty ostatní 2 řekli, že nemám jíst nic.
Ani Femibion.
Dokonce ani v lékárně mi ho nedoporučovali, že prý raději Mamavit.
A genetička mi řekla, že štěpená listovka je asi jako u Aktivie Bifidus regularis…
Prostě nevím.
@Izzz píše:
Ahoj holky,
asi blbá otázka. Jsem po dvou ZT a čeká nás genetika. Objednací doba cca 2 měsíce, výsledky 2-3 měsíce. Takže dítě nejdřív za půl roku. Pro mě nepředstavitelný, ale nutný. A teď ta blbá otázka. To, že máte ty mutace (upřímně doufám, že jí mám taky, aby se přišlo na důvod a dalo se s tim něco dělat)…dá se to nějak poznat? nějaký příznaky, kterejch jste si dřív nevšímaly?
díky
Příznaky nemáš a nemusí to být ani problém. Většinou zdravé děti klidně donosíš.
Nakonec naši rodiče to měli taky a matky nás donosili a netušili to.
Jen na to ber tu listovku, jak jsme se bavili.
Otázkou je v jaké formě. A uvidíš.
Mě tu mataci například zjistili až ve 20TT
@Myrha píše:
Já ty diskuze znám ale 5 doktorů mi řeklo něco jiného.
A ani jeden nepotvrdil to o té štěpené listovce. A vzhledem k tomu, že v těhotenských vitaminech je velký business, nemusí to být nutně pravda, co píší v příbalovém letáku. Je to jen potravinový doplněk.Jako říkám, že ho jím. Ale jím i Acidum Folicum obden, jak mi to doporučili 3 doktoři z 5. Ty ostatní 2 řekli, že nemám jíst nic.
Ani Femibion.Dokonce ani v lékárně mi ho nedoporučovali, že prý raději Mamavit.
A genetička mi řekla, že štěpená listovka je asi jako u Aktivie Bifidus regularis…
Prostě nevím.
já jsem to jedla uplně stejně jako ty, ale naordinovala jsem si to sama. Doktorům moc nevěřím a každý stejně říká něco jiného, navíc těch, co jsem se ptala já, tak moc nevěděli a v lékárně mi k tomu taky nebyli schoní nic moc říct ![]()