MTHFR mutace

Napsat příspěvek
Velikost písma:
10486
5.11.12 14:15

@Hannkie já se tenkrát na tu hematolku normálně vnutila dr. mi také tvrdil, že to má každý desátý…já tam ale tehdy byla s přítelem a on doktora jsme přemluvili k těm injekcím nakonec byli k ničemu…tehdy mi i řekl, že mě bude každý měsíc kontrolovat…zkus to a jestli máš za sebou třeba už něco jako potrat trombozu a podobně tak by tě kontrolovat asi měli :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2986
5.11.12 14:29
@marinka5 píše:
@Hannkie já se tenkrát na tu hematolku normálně vnutila dr. mi také tvrdil, že to má každý desátý…já tam ale tehdy byla s přítelem a on doktora jsme přemluvili k těm injekcím nakonec byli k ničemu…tehdy mi i řekl, že mě bude každý měsíc kontrolovat…zkus to a jestli máš za sebou třeba už něco jako potrat trombozu a podobně tak by tě kontrolovat asi měli :nevim:

No prave ze mi rekl i muj gyndar, ze kdybych nutne chtela, tak mi ty injekce pro klid duse daji, ale ze si mysli, ze pokud mi je nenasadila, ze to je zbytecne. Ja nemela vylozene potrat.. v 22. tydnu jsem sla rodit, pze malemu nasli z plodovky downuv syndrom, takze mi to vyvolali… a pak jsem byla znovu tehotna, ale vyvijel se jen gestacni vacek bez plodu ale nepotratila jsem… musela jsem jit v 9. tydnu na revizi, pze to ze me ani odejit nechtelo. Jinak problem se srazlivosti krve asi nemam (teda ja si to myslim, ze by to zjistili z krve atd co mi odebirali.. delali mi preci 2× predoperacni vysetreni a pak to kompletni hematologicke vysetreni ) tak ja proste nevim… jsem z toho cim dal vic vylekana..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16906
5.11.12 16:07

Tak já jsem taky A1298 homozygot :) Jakmile jsem to zjistila, vyhodila jsem těhotenský vitamíny babyplan a nasadila Femibion a vitamín E. Zatím čekám na výsledky hematologie, měli mi zkontrolovat homocystein…čekám na to 3 měsíce :cert: a snad mi kouknou i na nějaký jinačí věci, co by mohly způsobovat ZT :( Byli jsme i na imunologii u Madara a na ty jeho závěry jsem taky moc zvědavá.

Genetička řekla, že moje mutace je ok, nic extra vážnýho. Obvoďačka zas, že jsem kandidát na injekce v těhotenství. Tak si vyberte :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5.11.12 17:30
@Izzz píše:
Tak já jsem taky A1298 homozygot :) Jakmile jsem to zjistila, vyhodila jsem těhotenský vitamíny babyplan a nasadila Femibion a vitamín E. Zatím čekám na výsledky hematologie, měli mi zkontrolovat homocystein…čekám na to 3 měsíce :cert: a snad mi kouknou i na nějaký jinačí věci, co by mohly způsobovat ZT :( Byli jsme i na imunologii u Madara a na ty jeho závěry jsem taky moc zvědavá.Genetička řekla, že moje mutace je ok, nic extra vážnýho. Obvoďačka zas, že jsem kandidát na injekce v těhotenství. Tak si vyberte :nevim:

Ahoj, mas pravdu jeden rekne to a druhy ono!!! :think: me taky rikala ma byvala gynekolozka ze nic na tu mutaci nemusim uzivat a ani nijak hlidana, no a pak jsem po druhem neuspesnem tehu. presla k jine a rekla mi jsem si mela pichat injekce!!!Tak pak nejaka duvera k lekarum, kdyz nevis kdo z nich ma pravdu :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5.11.12 17:31
@Hannkie píše:
ahojky… to je opravdu strasne, cim sis musela projit :-( to je mi opravdu moc lito… ja taky nechapu v jakych pripadech neni nutna lecba a v jakych ano… me rekla hematolozka, ze to ma kazdy 10. clovek… nacez jsem se ja sama docetla, ze je prave dulezite brat femibion. Takze ten ja zobu od te doby, co jsem zjistila, ze jsem tehotna (cca 5.tyden). Ale stale ve me hloda broucek, jestli si nemam pro jistotu jeste na tu hematologii znovu zavolat.. ale byla jsem tam prave v tom 5. tydnu tehu a rekla jsem ji ze jsem tehu dle testu, a presto mi nic nedala… rekla mi, ze se uz neuvidime. Tak ja nevim nevim :-(
Je divny, ze ti pak uz ani tu listovku nedali.. Ja bych ji teda brala sama od sebe. Ted ji taky jim aniz by mi to rekla, ale mam prave strach, jestli bych nemela jit na nejaky kontrolni odbery, protoze mi tu krev brali v kvetnu a ja otehotnela v cervenci.. Mozna ji do nemocnice napisu aspon maila a zeptam se, jestli to tedy opravdu neni nutne.. Bude me mit asi za blazna.. :nevim:Jinak aspon ze mas tu svoji princeznu doma. Ale opravdu chapu, ze se s timhle clovek asi tezko smiruje :-( Drzim pesti, at jsi brzy znovu tehulka a muzes se zase radovat z uspesneho tehotenstvi.

:( urcite si to radsi vicekrat over, nez aby, no nebudu to ani psat…Bohuzel uz nemuzu byt tehu :,( :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16906
5.11.12 17:33

@Petra lojzek tak já doufám, že třeba femibion maličko pomůže a snad na hematologii narazim na odborníka. No stejně to zkonzultuju tady :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2670
5.11.12 17:37

Tak já pokud budu těhotná budu chodit na hematologii caa. 4 až 6 týdnu na kontrolu, d-dimerů, homocysteinu, vit. b12 a folátů. Takže je to třeba hlídat někdy se připichuje fraxiparin až 3 trimestru někdy celé těhotenství. I Madara jsem byla na imunologii je v pořádku, ale vlivem těchto mutací je třeba udělat i buněčnou imunologii, kterou nám konečně došetří nyní před 5 IVF. Dělají ji jen tři lékaři co jsem našla. Plzen a dvakrát v Praze. takže pokud vám to nevychází tak se zaměřte na NK bunky, fosfolipidy, kardiolipin na to má vliv někdy nače mutace.

Jé mám dotaz mimi máte někdy hodně studené nohy, ruce a nos?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5.11.12 17:38
@Izzz píše:
@Petra lojzek tak já doufám, že třeba femibion maličko pomůže a snad na hematologii narazim na odborníka. No stejně to zkonzultuju tady :)
:) urcite, cim vice info.tim lepe!!! :) ale v Praze je jeden supr gyn. ktery se zabiva mutacema, nabizel mi pomoc, ale bohuzel ji nepotrebuji :,(
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2670
5.11.12 17:41

Jo a taky mi někdo prvně když jsem volala na výsledky na hematologii řekl pěknou blbost, že není třeba v těhu žádná kontrola a podobné doslova kecy. takže chodím k super hematoložce kontroluje i krevní obraz který má vliv u mTHFR.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16906
5.11.12 17:54

@Mandlička mě ted dělaj ty testy a na výsledky čekám 2,5měsíce. Tak to v těhotenství snad dělaj rychlejc :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2986
5.11.12 18:20
@Petra lojzek píše: :) urcite, cim vice info.tim lepe!!! :) ale v Praze je jeden supr gyn. ktery se zabiva mutacema, nabizel mi pomoc, ale bohuzel ji nepotrebuji :,(

jezis tak to je mi fakt lito, ze uz nemuzes byt tehu.. tak zaplat panbuh za tu princeznu co mas doma…
a nevis prosim te jmeno toho gynekologa?

docela jsem dost navrtana, takze zitra asi napisu na tu moji hematologii maila ty moji dr., ze se proste bojim, aby bylo vse v poradku, tak jestli je moznost udelat nejaky kontrolni odber a pokud neni potreba, jestli by mi mohla vysvetlit, v jakych pripadech ci vysledcich to tedy potreba je, ze kazdy dr. rika neco jineho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2670
5.11.12 18:31

Izz když jdu na hematologii a mám předem domluvené odběry co mají vzít tak jdu v 7 hodin na odběry pak se jdu na dvě hodiny projít do lesa av 9 hodin jsou základní hotové, některé trvají, ale tři týdny nevím které přesně. Najít dobrého dr. je v dnešní době zázrak. Takže tam mám napsané odběry před dalším IVF, při OHSS a pod. pokud nemám naordinované dopředu tak zavolám naordinuje. jinak když mám nějaké OHSS a pod. tak příjdu sestry dolmuví odběr a pak caa. za dvě hodiny zavolám co a jak. takže super chování. Holky mě už za ten rok i znají. Pokud volám s. o.s. tak mi dr. seženou i po všech možných četrech a dáblech v labině a pod. když neordinuje. jen jedna co je nová to nevěděla tad už to ví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16906
5.11.12 20:04

@Mandlička no tak proč mi to základní vyšetření trvá tak dlouho? posílaj to do Prahy…srážlivost a další blbiny :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2670
5.11.12 21:53

Pokud se dělá genetika na trombo mutace tak to trvá tak měsíc + eventuelně týden navíc v době dovolených. Nevím kam to poslali zkus pátrat zda se to ve výsledku někam poslal a nebo někam případně ztratilo. To by mohla být příčina toho, že pořád čekáš na výsledek zkus tam zavolat a zjistit kam to přesně poslali do jaké laboratoře a vem si na ně telefon a zavolej přímo tam. nebo zjisti firmu a číslo na netu to by bylo možná nejlepší a zavolej jim tam zda to tam poslali a že již čekáš velice dlouho na výsledky a že spěcháš na IVF a pořád tě toto zdržuje či tak něco.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16906
6.11.12 08:28

@Mandlička jestli je to na mě, tak mi předem řekli, že to bude tak dlouho trvat. Prostě výsledky až 17.12. Na IVF nečekám, čekám na další snažení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí