MTHFR mutace

Napsat příspěvek
Velikost písma:
880
10.12.12 13:54

Ahoj holky, tak se taky přidávám :mrgreen:, i když je to spíš :cert: já mám leidenkou mutaci heterozigotní, a mthrf A1289 taky heterozigotní. Přišlo se na to náhodou, když jsem porodila (naštěstí zdravou dceru) v 35tt. Nechala jsem se testovat, a i když dr říkal že to mít nebudu tak mám. Plánuji další těhotenství, ale na hematologii se k tomu staví, jako že se nic neděje. Sice se to krásně poslouchá, ale když vím co se může všechno stát :,(. Prý, jen když budou špatně vycházet D-dimery tak si budu píchat injekce, jinak nic. Ale nebylo by lepší trvat (a mám na to vůbec nárok?) na preventivních injekcích? Mou důvěru neposílili ani když vůbec netušili, že při mthfr se neštěpí kyselina listová :roll:. Změnit hematologa nemůžu, dojíždět do vzdáleného města s dvouletou dcerou by bylo nemožné, už takhle zajistit každých 6 týdnů hlídání bude oříšek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Papia
10.12.12 16:03

@marketa612
myslim, ze injekce ti nedaji pokud jsi nemela uz drive nejake potize…proste te jen budou hlidat…
chodim k dR Kvasnickovi v Praze-myslim ze opravdu kapacita ve svem oboru-ma asi 5 titulu-rekl mi ze v dnesni dobre uz ani mutaci MTHFR nezjistuji-ma ji 40% lidi a i na kys. listovou jsem se ptala-zda je nutne uzivat femibion-protoze ten obsahuje metafolin, ktery uz je udajne pri mutaci „stravitelny“
rekl mi ze nejvic se da vydelat na tehotnych, ktere radi koupi cokoli jen aby bylo jejich dite zdrave-v podstate mi rekl ze si mysli, ze i uzivani tehotenskych vitaminu je zbytecne-nezijeme v africe a mame prisun nejruznejsich potravin a nejsme podvyzivene-tedy ja aspon nejsem -takze neni duvod se necim ladovat-tak asi tak-a pak si vyber ;) :roll:

• Citovat
  • Upravit
Papia
10.12.12 16:10

@Kacise
mam leidena a dost problemu jsem k vuli tomu uz ve dvou tehotenstvich zazila -obe dopadli spatne…jsem myslim dost ostre sledovana nejruznejsimi lekari-ale nikdy mi nikdo z nich nerekl, ze by mel jit na testy i partner…
beru ze chteli vysetrit rodice-preci jen je dobre vedet po kom jsi to zdedila, aby ten clovek vedel, jak se pripadne chovat a nebo treba i resit nejake obtize, ktere uz ted muze mit a souviseji prave s mutaci krve…ja to mam po otci a ma to i moje sestra…tatka je taky sledovan -obcas se mu to zhorsi, tak dostane nejake pilulky a i sestra neco pred casem brala…
jinak je pro otce dobre, ze o tom vi a kdyby neco, muze to hlasit v nemocnici, pri operaci-museji pak redit krev a pocitat s tim ze to ma…

• Citovat
  • Upravit
2986
10.12.12 19:16

@Papia ahojky Papio.. jakpak se mas kocko? uz mate povolene dalsi snazeni?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2282
10.12.12 19:36

Ahoj holky, podavam zpravy po kontrole na hematologii. Takze i kdyz pry MTHFR 677 mutace nic neznamenaji, pry by je ani nenabiral, a ani pry neni uplne prokazane, ze to ma nejaky vliv na potraty, stejne mi delaji kompletni nabery na vysetreni trombofilnich markeru. Pristi Ct mam prijit pro vysledky. Budu chodit na kontroly v kazdem trimestru. Pokud tedy nejake mutace mate, urcite doporuciji se vnutit na hematologii a nechat si udelat odbery. Pokud narazite na doktora, ktery vam jen rekne, ze to nic neznamena, bezte jinam. Urcite budete klidnejsi, kdyz to budete mit pod kontrolou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7397
10.12.12 21:19

@marketa612 preventivně injekce určitě ne, to bys byla potom naředěná hodně a to je také nebezpečné

prostě co dr, to názor, já jsem z tohoto měla teda strach, do 20.týdne d dimery ok a potm hodně vysoké, takže jsem byla ráda za injekce, protože jsem se bála, že se udělá sraženina v pupečníku a malá se mi udusí :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2986
10.12.12 21:27
@ivik99 píše:
Ahoj holky, podavam zpravy po kontrole na hematologii. Takze i kdyz pry MTHFR 677 mutace nic neznamenaji, pry by je ani nenabiral, a ani pry neni uplne prokazane, ze to ma nejaky vliv na potraty, stejne mi delaji kompletni nabery na vysetreni trombofilnich markeru. Pristi Ct mam prijit pro vysledky. Budu chodit na kontroly v kazdem trimestru. Pokud tedy nejake mutace mate, urcite doporuciji se vnutit na hematologii a nechat si udelat odbery. Pokud narazite na doktora, ktery vam jen rekne, ze to nic neznamena, bezte jinam. Urcite budete klidnejsi, kdyz to budete mit pod kontrolou.

jo jo presne tak :) :dance: Proste se vnutit.. :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
880
10.12.12 21:56

@Lenula-xy ty máš „jen“ mthfr, nebo k tomu ještě něco? já se právě taky bojím, že se něco může stát, i přes to, že budu hlídaná, že prostě to bude na jedné kontrole dobrý, a na další :,(. mám z toho hrůzu. na webu porodnice.cz, dr. koucký radí píchat preventivně. tak já jsem z toho všeho už zmatená, jak goro před tokiem :lol:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7397
10.12.12 22:32

@marketa612 fakt? tak to se divím, já myslím, že když si naředěná hodně-tím, že pícháš preventivně, tak když se ti něco stane, můžeš vykrvácet a vzhledem k miminku taky nevím, jak by to bylo a co při porodu? Možná tabletky jsou slabší, tak ty jo, ale ty injekce fakt nevím :think: já mám MTHFR homozygot

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10486
11.12.12 06:25

@Lenula-xy a ty D-dimery měří vždy jako součást hematologického vyšetření?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
880
11.12.12 06:46

@Lenula-xy no ty bláho, tak ta mutace mthrf může taky způsobit sraženinu? a to spousta hematologů mthfr vůbec neřeší. @marinka5 byla jsem jen na vstupní kontrole a tam ty d-dimery nabírali. jestli jsem to správně pochopila (ale myslím že jo :) ) tak se v těhotenství nabíraj každých 6 týdnů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
880
11.12.12 06:49

@Lenula-xy no a při porodu nevím jak to bude, protože mi říkali, že když to bude dobrý, tak si budu píchat (i když to bude v pořádku) 2 týdny před porodem, a celé šestinedělí. ale já má ještě toho z****nýho :mrgreen: leidna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10486
11.12.12 06:56

@marketa612 no já na hematologii byla několikrát, ale ve zprávě to nemůžu najít, jedině, že by to mělo jiné označení jinak nevím :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
880
11.12.12 07:02

@marinka5 no ono je to spousta názvů, a k těm názvům hodnoty (ty musí být všechny do určité hranice), to si myslím, že je ono, protože mi už nezjištovali žádný mutace (to věděli z genetiky) ale pouze jestli mi něco nehrozí, a na to budu co 2 roky chodit i bez těhu. vyloženě d-dimery si neuvědomuju že by tam bylo napsáno (ale to nechci kecat).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10486
11.12.12 07:05

@marketa612 tak to jo, no mě to v podstatě zjišťovali stejně, mutace na genetice, a zbytek ten podrobnější rozbor na hematologii

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí