MTHFR mutace

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1400
11.12.12 22:39

Hoj devcata, tak jsem se objednala na gyndu, ze si chci trosku prokonzultovat ty mutace a doporuceni pretestovat partnera… Doufam, ze me nevyhodi, ze s tim zas prudim… :roll: Skoro bych rekla, ze budu za pet minut venku s doporucenim dobre jist, hodne pit, zhubnout a drahy at neleze do sauny ;) Nechci tam jit otravovat, jen chci vedet, jestli muzu udelat jeste neco navic, vyjma Femibionu… ech jo :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10486
12.12.12 06:12

@ivik99 imunologii mám dělanou přesně minulý rok a to v Plzni, zjistili mi pozitivní nějaké antifosfolipidové protilátky

jinak zrovna včera mluvila profesorka Ulčová-Gallová v TV o té reprodukční imunologii v Plzni a chtěla jsem jen říci těm, kterým obvodní gynekolog řekl, že imuno je zbytečné a že se dělá až např. po třetím až čtvrtém potratu, tak to není pravda, paní profesorka tam jasně řekla, že už na to mají nárok i ty, které potratily podruhé, takže se určitě nenechte nikým odbít, smysl tohle vyšetření má

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10486
12.12.12 06:13

Ještě jsem se chtěla zeptat, dělal vám gynekolog hormonální profil? to je asi jediné vyšetření, které mi nikdo nedělal, tak nevím jestli se o něm ještě nemám gyndařce zmínit :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Papia
12.12.12 06:39

@marinka5
o tom jsem nikdy neslysela, takze neporadim :think:

• Citovat
  • Upravit
2282
12.12.12 08:54
@marinka5 píše:
Ještě jsem se chtěla zeptat, dělal vám gynekolog hormonální profil? to je asi jediné vyšetření, které mi nikdo nedělal, tak nevím jestli se o něm ještě nemám gyndařce zmínit :think:

Mne delali hormonalni profil v CARu. Podle me si ho muzes vyzadat i u gynekologa. Presne si nepamatuju, co tam presne je, ale urcite TSH na stitnou zlazu, kterou oni zanedbali, protoze jsem ji mela skoro 5, tedy stale v limitu, ale na otehotneni je dobre mit 2-2,5. Tri mesice po nasazeni leku na stitku, jsme otehotneli prirozene. Taky tam meri prolaktin, na zbytek bych se musela podivat doma do papiru.
Skvele, ze mas imuno udelane, taky si myslim, ze je dulezite.

Příspěvek upraven 12.12.12 v 08:57

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10486
12.12.12 08:55

@ivik99 no štítku a prolaktin by dělala, ale myslela jsem, že je součástí toho HP víc :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2282
12.12.12 08:56

@marinka5 - zkus zapatrat po internetu, ja se podivam vecer do papiru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2282
12.12.12 08:59

@marinka5 - nezkousela jsi brat Gynex nebo Femigard? Ja jsem brala materi kasicku (ve strikacce, pry je lepsi nez kapsle), a pak asi mesic Gynex. Partner bral vitaminy na zlepseni spermiogramu. Kdovi, co zabralo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10486
12.12.12 09:01

@ivik99 tak já otěhotnět můžu tak nevím jestli by to pro mě mělo význam, jinak partner bere zinek, selen hořčík a vit. E a nějaký agapurit, vše nám nařídila imunoložka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2282
12.12.12 09:08

@marinka5 - tak snad to brzy zabere. :lol: Hlavne, ze vite o tech protilatkach, mozna to byl vas problem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2282
13.12.12 11:23

@marinka5 - tak u hormonalniho profilu mne merili tohle: LH, FSH, Prolaktin, Estradiol, TSH a Anti TPO

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31104
18.12.12 10:08
@Kacise píše:
Ahoj děvčata, můžu se k vám na skok vetřít? :D

Řeším takovou věc: mám zjištěné mutace, ale je v tom děsnej bordel, pže praktik výsledkům nerozumí, mudra na gyndě to zjišťovala kdesi na genetice / hematologii, ale co tam je, na to se jedu pozeptat osobně, neb přes telefon jsme se výsledku nedohrabali… no vubec :cert:. Ale k věci: praktik nám doporučil testnout i mé nejbližší, mamina se sestrou nemají nic, ale táta mutacemi „jen hýří“. Vzhledem k tomu, že bychom rádi měli příští rok špunta, mi praktik ve světle těhle věcí doporučil nechat testovat i mého partnera, prý by to bylo blbé, kdyby se potkali dva s více mutacemi. Ale nikdy jsem neslyšela o tom, že by mutace partnera (otce dítěte) měly mít nějaký velký vliv na těhotenství… Co si o tom myslíte? Setkaly jste se někdy s takovým názorem?

Díííík? :kytka:

vliv mít mohou. Mě při problému s otehotnenim testovali i manžela na ty mutace a hlavně na nějaký karyo typ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10486
18.12.12 10:11

@Myrha karyotyp je vyšetření chromozomů :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31104
18.12.12 11:08
@marinka5 píše:
Ještě jsem se chtěla zeptat, dělal vám gynekolog hormonální profil? to je asi jediné vyšetření, které mi nikdo nedělal, tak nevím jestli se o něm ještě nemám gyndařce zmínit :think:

Pokud do jiného stavu príjdeš je hormonální profil bezpředmětný. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1400
18.12.12 19:25

Ahoj devcata, tak pani doktorka me potesila, rikala mi, ze vysetreni partnera netreba, ze vice vlivu na mimince budu mit ja a ze ta moje MTHR neni nic strasnyho a ze se muzeme zacit snazit hned..
Ale dost me prekvapila, pry ze ten femibion nemam brat kazdy den..tak nevim, na krabicce pisi jist kazdy den :nevim: Koukala jsem na nejake clanky od MUDr. Kouckeho a ten se k davkovani moc nevyjadruje, spise proste obecne doporucuje femibion preventivne brat uz dopredu.. Tak nevim, mate s tim zkusenost?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí