MTHFR mutace

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7397
18.11.12 18:21
@Mandlička píše:
Pokud se dělá genetika na trombo mutace tak to trvá tak měsíc + eventuelně týden navíc v době dovolených. Nevím kam to poslali zkus pátrat zda se to ve výsledku někam poslal a nebo někam případně ztratilo. To by mohla být příčina toho, že pořád čekáš na výsledek zkus tam zavolat a zjistit kam to přesně poslali do jaké laboratoře a vem si na ně telefon a zavolej přímo tam. nebo zjisti firmu a číslo na netu to by bylo možná nejlepší a zavolej jim tam zda to tam poslali a že již čekáš velice dlouho na výsledky a že spěcháš na IVF a pořád tě toto zdržuje či tak něco.

přesně tak a jiné odběry jako d dimery, koagulace, ko u nás trvají hodinu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31104
19.11.12 14:44

@Marssyy ahoj sice trochu pozdě, ale mám přesně tuto mutaci. Vůbec nijak to neléčili a mám zdravého dvouměsíčního chlapečka. Za sebou jedno ZT. Jinak to nemělo žádný vliv.
Ani při porodu mi nic nepíchali.

Jen jím zvýšenou dávku kyseliny listové a to i teď při kojení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31104
19.11.12 14:52

@Hannkie u mě to bylo stejné, zjistili mi tu mutaci, ale na hematologii mě neposlali. Já se na ní chtěla sama objednat, ale po telefonu mu řekli, že je to bezvýznamné a že se přišlo na to, že tahle mutace se dříve přeceňovala a že mám jíst listovku.
Ani mě nenechali přijít na konsultaci a krevní obraz mi nikdo neděla. Jen moje gyndr. Ale ta říkala, že to z toho nevyčte.
Ten homocystein jsem měla v normě…

Pak jsem to měla hlásit v porodnici a tam přesně a řekli vám, že si máte něco píchat a já no já na hematologii nebyla. Hmm tak to řešit nebudeme.

Málem jsem šla císařem, tak jsem jim ještě říkala, že by to pro jistotu chtělo něco na ředění krve, ale nakonec císaře nestihli, porodila jsem přirozeně s malou ztrátou krve, tak jsem to prostě taky neřešila.

8 dr mi řeklo, že se s tím nic nedělá. Jen tady na miminu znám holky, kterým to dr. řešili… Tak nevím. NO.

Asi jsem moc nepomohla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2986
19.11.12 16:05

Ahojky holky… tak, jsem to chtela nechat byt, ale ve ctvrtek jsem byla na velkem UTZ a na genetice a dr. se me ptala, ze jak jsme se bavily posledne o te mutaci, jestli chodim na kontrolni odbery. tak jsem ji rekla ze ne, ze i ona na te genetice posledne rikala, ze to tedy mam nechat byt a verit dr. z hematologie a ona mi rekla, ze by bylo lepsi si ten odber nechat udelat. tak jsem si dnes rano na hematologii volala a jdu ve stredu na krev. aspon pak budu v klidu uplne :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16906
19.11.12 17:25

@Myrha ahoj, kdo ti dělal homocystein? mě řekli, že to nedělá ani gyn ani obvoďák, musela jsem na hematologii, kde čekám na výsledky 2,5 měsíce :cert: To je času, kterej jen čekám na výsledky.
Tak hlavně, že je vše ok a miminko se narodilo!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2986
20.11.12 11:09
@Izzz píše:
@Myrha ahoj, kdo ti dělal homocystein? mě řekli, že to nedělá ani gyn ani obvoďák, musela jsem na hematologii, kde čekám na výsledky 2,5 měsíce :cert: To je času, kterej jen čekám na výsledky.
Tak hlavně, že je vše ok a miminko se narodilo!

no me tohle prave na gynde taky dr. rekl, ze by mi to odebral, ale ze mi to bohuzel musi odebrat hematologie. a na hematologii mi rekla sestricka, proc mi to neodebere gynda nebo obvodni, ze oni maji volno az po novym roce, tak jsem ji rekla, ze mi bylo receno, ze musim prave na hematologii na kontrolni odber a tak jsem volala primo dr. a ten me objednal hned.. takze jdu zitra na odber a doufam, ze vysledky nebudou trvat tak dlouho.. 2 mesice jsem cekala, kdyz jsem chtela kompletni vysetreni mutaci atd.. ten homocystein jsem cetla, ze trva chvilku ten vysledek.. tak jsem zvedava..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2282
21.11.12 21:25

Ahoj holky, doporucily byste nejakou hematologii/doktora v Praze? posledne jsem volala do jednoho centra a tam mi rekli, ze ty mutace C677T v genu pro MTHFR v homozygotním stavu nemaji uz takovy vliv, ale stejne bych si chtela nechat udelat nejake testy, nechceme tentokrat neco zanedbat. Diky.
@Lenula-xy - vypada to, ze tvuj doktor byl celkem dusledny. Neni nahodou v Prz? :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2986
22.11.12 20:59

Ahojky holky.. no takze vysledky byly za 2 hodiny od odberu a reknu vam, ze jsem fakt rada, ze jsem tam nakonec sla…
Doktorovi jsem hned z kraje rekla, ze injekce mermomoci nechci, ze proste jsem prisla jen kvuli tomu, aby mi udelali kontrolni odber, abych byla klidnejsi, ze je vsechno v poradku.
No a zaver? : Odesla jsem s injekcema - hranicni hodnoty v krvi v kombinaci s myma problemama s bolestma bricha.
Takze i presto, ze jsem tedy doktorce z hematologie verila, ze neni zapotrebi kontrolni odbery delat a hlidat to, tak jsem se utvrdila v tom, ze si clovek musi opravdu vsechno vydupat a ohlidat sam.
Nechci ani premyslet nad tim, co by se mohlo stat, kdybych si ty odbery kontrolni nezaridila. Treba nic.. ale treba taky ano.. A jak je vidno, tak se ty hodnoty opravdu mohou menit.
Takze holky jestli mate nejakou tu mutaci, tak pro jistotu a klid duse si v tehotenstvi nechte ten kontrolni odber udelat, abyste videli, ze se to treba opravdu nemeni a neni treba nic nasazovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2282
23.11.12 19:02

@Hannkie -diky za informaci. Urcite se nekde vnutim. Takze nakonec ti udelali ty kontrolni odbery na hematologii? Nechodis nahodou nekde v Prz?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2986
23.11.12 19:51
@ivik99 píše:
@Hannkie -diky za informaci. Urcite se nekde vnutim. Takze nakonec ti udelali ty kontrolni odbery na hematologii? Nechodis nahodou nekde v Prz?

Nene nechodim.. Byla jsem v Ceske Lipe v nemocnici, pze to mam 10 km. Prahu mam skoro 100 km :D :-) ale kazdopadne pokud by mi to odmitli udelat tady, tak bych hledala jinde.. Byla jsem rozhodnuta, ze pro klid duse na ten kontrolni odber proste pujdu :D
Ale jak rikam… musis se temer vnutit.. taky mi rekli, ze mi to ma udelat gynda nebo obvodni a ze oni maji terminy volne az po novem roce atd atd… ja to chapu, ze maji plno.. ale zkusila jsem to, poprosila jsem je, tak mi rekla, at si zavolam primo doktorovi do ordinace, ze ona me objednat drive ani nemuze. A ten dr. me hned objednal. PRoste kdyz se chce, tak to jde.. takze se urcite nenech odbyt a alespon ten kontrolni odber si nech udelat i kdyby ti rekli, ze to neni potreba, ze se to uz dnes tak neresi a nehlida.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16906
23.11.12 19:53

@Hannkie tak to možná bydlíme kousíček od tebe…byla jsem taky v lípě, výsledky 2,5měsíce (nevim, co všechno zkoumaj)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2282
23.11.12 20:03

@Hannkie - tohle mi taky rekli, kdyz jsem tam volalal v lednu, ze uz se to tolik neresi. Moc diky, nenecham se odradit na zaklade tve zkusenosti :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2986
23.11.12 20:06
@Izzz píše:
@Hannkie tak to možná bydlíme kousíček od tebe…byla jsem taky v lípě, výsledky 2,5měsíce (nevim, co všechno zkoumaj)

faakt? a odkud jsi presne? Ja jsem z Noveho Boru. Na ty prvni vysledky jsem taky celaka pres 2 mesice.. to bylo kompletni hematologicke a biochemicke vysetreni. Ale ted mi odebrali akorat ten homocystein, zelezo, pak sedimentaci a jeste neco a to bylo za 2 hodiny ty vysledky.
a pristi tyden mam napsano ve zprave:
Příště: KO+diff, anti-Xa + D-dimery + fibrinogen, ZVL+CRP, homocystein, kys. listova

Takze asi tak :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16906
23.11.12 20:07

A co doktor v Lípě na hematologii? Mám pocit, že tam je doktorka i doktor…nevim, kde komu jdu. Snad se jim dá důvěřovat. Já jsem ze Zákup, v Boru mám tchýni :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2986
23.11.12 20:08
@ivik99 píše:
@Hannkie - tohle mi taky rekli, kdyz jsem tam volalal v lednu, ze uz se to tolik neresi. Moc diky, nenecham se odradit na zaklade tve zkusenosti :mavam:
:hug: :hug: :hug: :pankac: presne tak… Ty jsi tehulka a ty potrebujes byt v klidu.. a pokud nekomu ta mutace dokaze zpusobit opravdu takove problemy, ktere konci fakt spatne, tak proste tim spis bych se nenechala odradit.
Kor kdyz doktori sami nedokazou rict, v jakych pripadech ta kontrola opravdu neni nutna a v jakych ano.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí