Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@hrosulik mě během mých krátkých těhotenstvích vůbec krev nebrali, jesnou když jsem čekala na kontrolu, to jsem byla 6.tt tak mě sestra vzala dříve, Mudr. tam ještě nebyla a ptala se mě jestli jsem někdy brala hormonální antikoncepci. No a jak slyšela že něco přes deset let v kuse, tak mi nabídla odběr krve na trombogen no a na základě toho se přišlo na tu mutaci.
Kdybych tenkrát neměla to štěstí, u nás čekárna na gynekologii neustále praská ve švěch a Mudr. mají nejmíň půlhodinový skluz tak bych o té mutaci ještě ani nevěděla ![]()
@Marssyy
kontryhel je masakr na cyklus -presne jak pises -do toho bych nesla…pak bych se v te MS vubec nevyznala…a hlavne se pak nema pit kdyz uz se budete snazit…
je pry dobry ke konci tehu…jsem tady z mimina chytra jak radio ![]()
@Papia já ho piju jen prvních 14.dní a pak už ne a cyklus jsem měla ukázkový, piju ho jen dva měsíce po revizi po dobu prvních 14.dní od MS…
@Papia z emimina jsem už taky docela chytrá, manžel říká že bych mohla suplovat gynekologa ![]()
Holky -zalozila jsem tu skupinu
-nasi soukromou gyndu ![]()
az mi to odsouhlasim, tam vas pozvu ![]()
udelala jsem to pro holky co uz jim to vickrat nevyslo…tak snad to bude fajn a vsem se nam zadari a hlavne vsem nam to vyjde ![]()
https://www.emimino.cz/…uz-to-vyjde/
je to tu-tak jestli se chcvete pridat, budu rada ![]()
Holky držím palce, ať se vám brzo zadaří
já mám taky mutaci, ale nám to vyšlo na první pokus, taky jsem hned po potvrzení těhu v 5.týdnu šla na hematologii
@Lenula-xy ![]()
jojo-me taky celou dobu kontrolaovali na hematologii-chodila jsem pravidelne hnedka po potvrzeni tehotenstvi ![]()
Ahojky holky… mate tu prosim vas nektera tu C677T homozygot? Ja uz se v tom nevyznam.. nekdo si pri tehle musel pichat injekce, nekdo ne.. nekdo rika, ze tahle nic neznamena pro tehu nekdo zase ze to muze zpusobovat vazne problemy… co jsem tak pochopila, nebo co si myslim, tak jde asi hlavne o hodnotu toho homocysteinu v tele… a ze je mozny, ze se mi mutace v krvi projevila, ale tim, ze mam hladinu homocysteinu nebo mozna jeste neceho nizkou, tak to nema vyznam? poradite mi prosim nekdo jak to vlastne je? me gyndar rekl, ze jestli mi na hematologii nerekli, ze si mam neco pichat, tak ze se to nebude ani hlidat… tak ja vubec nevim teda… jedna holcina tady na miminu mi psala, ze byla v tehu nekolikrat na krvi, aby se videlo, jestli je to stale v poradku, zda nepotrebuje ty injekce… poradte mi prosim, jestli to mam nechat byt, nebo jestli si mam vydupat odbery krve v tehu? diky moc
btw.. ahojky papio.. jakpak je? uz se snazite? ![]()
@Hannkie
jeje-gratuluji
![]()
ahoj- my zatim jeste ne -teprva to bude 2 mesice a jeste nas ceka konzultace v podoli, ale pocitam ze tak od listopadu by jsme do toho sli…
jinak k te mutaci-mam sice heterozigot, ale pro info to nevadi…
ja kdyz otehotnim, tak zavolam na hematologii a oni me objednaji na kontrolni odbery-chodi se vetsinou kazdych 6 tydnu-jen kdyz se doktorum neco nezda tak driv…jen tak bez rozvahy injekce nenasadej…cele tehu te sleduji a v pripade potizi-nejake strasne otoky mas prijit hned…
hlavne ty hodnoty v te krvi nehlida gyndar, ale primo to oddeleni hematologie
na tvem miste bych zavolala na hematologii, kde ti tu mutaci zjistili…uz te budou mit asi vedenou v kartotece…jinak by jsi musela mit doporuceni bud od gyndare, nebo aspon od obvodaka…
zkus tam zavolat a oni uz ti reknou vic ![]()