Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Izzz píše:
A co doktor v Lípě na hematologii? Mám pocit, že tam je doktorka i doktor…nevim, kde komu jdu. Snad se jim dá důvěřovat. Já jsem ze Zákup, v Boru mám tchýni
No poprve jsem prave byla u doktorky. je desne moc mila a hodna, ale proste ta mi rekla, ze to ma i ona a jeji dcera atd, takze se nemam niceho bat a ze neni treba to hlidat. No a ted jak jsem tam volala, tak tam byl zrovna doktor a ten si me objednal k sobe. a ten mi dal ty injekce.
Tak to bydlis opravdu kousicek ![]()
@Hannkie a kdo tě poslala na hematologii? kvůli tomu ZT? chodíš asi k Ulrichovi
Mě řikala sestra, že pak pudu k paní doktorce. Když jsem byla na odběrech, byl tam dr. Já mám zjištěnou mutaci A1289 homozygot…a zase jedna dr řekla, že jsem kandidát na injekce, jiná že to nic neni. Fakt už nevim, komu věřit ![]()
Aj u nas je to tak, jedna dr. hovori, ze nic netreba a dalsia bez injekcii nepustila.. a pritom som mala vtedy po 2 potratoch
Nastastie som pri dalsich dvohc tehotenstvach injekcie dostala, ale teda pri tom poslednom to bolo o dusu, aby som ich nakoniec dostala..
Drzim vam vsetkym palce
@Izzz píše:
Mě řikala sestra, že pak pudu k paní doktorce. Když jsem byla na odběrech, byl tam dr. Já mám zjištěnou mutaci A1289 homozygot…a zase jedna dr řekla, že jsem kandidát na injekce, jiná že to nic neni. Fakt už nevim, komu věřit
Chodím k Pitonakovi. Ten mi napsal zadanku na hematologii prave. A presne prave kvuli tomu, ze kazdy dr rika neco jineho, tak jsem trvala na tech kontrolnich odberech. A taky jsem jim na te hematologii rekla, ze mi nejde o to vydupat si injekce,. ze proste chci jen kontrolni odber, ze pokud bude krev v poradku, tak pujdu s klidnou hlavou domu, ze jsem to nepodcenila. A ty injekce jsem stejne dostala… Na te hematologii v Lipe je desne hodna sestricka. Takze tam nedelaji problem s tim kontrolnim odberem. Akorat maji desne dlouhou objednaci dobu.. Tak to chce si to zaridit co nejdriv. Proste az zjistis, ze jsi tehu, tak se objednej na kontrolni odber trebas. Ja tim, ze uz jsem ve 22. tydnu, tak jsem nemohla cekat do ledna na odber..
A kdy ze ti prisli na tu mutaci? Resp. kdyz uz vis, ze ji mas, proc jsi byla znovu na tom kompletnim vysetreni?
@Hannkie moje dr mě poslala na genetiku. Tam mi to zjistili a do závěru napsali, že doporučujou kontrolu homocysteinu. Takže hematologie. Tam nevim, co všěechno budou šetřit…jestli čekám 2,5měsíce na stav homocysteinu nebo jestli dělaj komplet testy…nevim. Jen sestra, když dávala ty moje papíry do obálky (posílaj to do Prahy), tak mi řikala, že budou zjišťovat, jak je ta moje porucha srážlivosti vážná…maličko mě vyděsila
no uvidim no, před vánocema se to dozvim. Víc se ale bojim imunologie, aby nám vyšla dobře, jinak je to léčba na dlouho ![]()
Holky, tak jsem objednana do tromba na pristi stredu, tak vam pak dam vedet, co z ni vypadne a jaky maji oni zas nazor. Urcite si necham udelat ty kontrolni odbery.
@Izzz píše:
@Hannkie moje dr mě poslala na genetiku. Tam mi to zjistili a do závěru napsali, že doporučujou kontrolu homocysteinu. Takže hematologie. Tam nevim, co všěechno budou šetřit…jestli čekám 2,5měsíce na stav homocysteinu nebo jestli dělaj komplet testy…nevim. Jen sestra, když dávala ty moje papíry do obálky (posílaj to do Prahy), tak mi řikala, že budou zjišťovat, jak je ta moje porucha srážlivosti vážná…maličko mě vyděsilano uvidim no, před vánocema se to dozvim. Víc se ale bojim imunologie, aby nám vyšla dobře, jinak je to léčba na dlouho
ahaaa.. no tak to ti moc drzim pesti, at je vse ok.. ja jdu zitra na kontrolu na hematologii, tak se uvidi, co s tema injekcema ![]()
@ivik99 píše:
Holky, tak jsem objednana do tromba na pristi stredu, tak vam pak dam vedet, co z ni vypadne a jaky maji oni zas nazor. Urcite si necham udelat ty kontrolni odbery.
tak nam pak pisni
jsem zvedava
@Hannkie díky. mamka byla dneska na odběrech. doporučili to sourozencům a rodičům kvůli tý mojí mutaci.
@Izzz píše:
@Hannkie díky. mamka byla dneska na odběrech. doporučili to sourozencům a rodičům kvůli tý mojí mutaci.
jj to je dobre ze odeberou i je ![]()
Ahoj děvčata, můžu se k vám na skok vetřít? ![]()
Řeším takovou věc: mám zjištěné mutace, ale je v tom děsnej bordel, pže praktik výsledkům nerozumí, mudra na gyndě to zjišťovala kdesi na genetice / hematologii, ale co tam je, na to se jedu pozeptat osobně, neb přes telefon jsme se výsledku nedohrabali… no vubec
. Ale k věci: praktik nám doporučil testnout i mé nejbližší, mamina se sestrou nemají nic, ale táta mutacemi „jen hýří“. Vzhledem k tomu, že bychom rádi měli příští rok špunta, mi praktik ve světle těhle věcí doporučil nechat testovat i mého partnera, prý by to bylo blbé, kdyby se potkali dva s více mutacemi. Ale nikdy jsem neslyšela o tom, že by mutace partnera (otce dítěte) měly mít nějaký velký vliv na těhotenství… Co si o tom myslíte? Setkaly jste se někdy s takovým názorem?
Díííík? ![]()
@Kacise mě zhruba před dvěma lety dělali testy na trombofiln mutace na genetice, ale příteli je nedělali, takže bych řekla, že jestli je má chlap tak je to v podstatě jedno max. je může přenést zároveň s tebou na vaše společné dítě