Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Já si vše také musela zajišťovat sama, dal mi je po dvou potratech a dlouhém přemlouvání, bohužel jsem potratila potřetí
i s injekcemi takže MTHFR u mě za to nejspíše nemohla
@marinka5
ony ty injekce to nevyresi vsechno-jen cast problemu-a brala jsi utrogestestan uz od zacatku 3. tehotenstvi?
@Papia utrogestan sem brala zhruba od 8tt co jsem začala špinit
po něm sice špiněné přestalo, což jsem byla ráda, ale na další kontrole už srdíčko nebilo ![]()
Holky, taky bych preventivne do sebe injekce nervala. Preci jenom jsou to leky, cim min toho v tehotenstvi bereme, tim lip. Ja se proste budu vnucovat na kontroly, necham si okopirovat zpravy a jeste si to klidne necham potvrdit jinde. Po tom, co nam CAR zanedbal stitnou zlazu, protoze tvrdil, ze je v poradku, proste tem doktorum neverim. Ze vsech vysetreni si ted nechavam udelat zpravu, at to mam u sebe.
@Papia - dik za info ohledne pichani v 6ti nedeli, jak rikas urcite by to tam neresili. Clovek si vsechno musi pohlidat sam.
@ivik99 já si zprávy ze všech vyšetření také nechávám doma, několikrát se mi stalo, že mi doktorka ani neřekla jak výsledky dopadli, takhle to mám černé na bílém
@marinka5 píše:
@Papia utrogestan sem brala zhruba od 8tt co jsem začala špinitpo něm sice špiněné přestalo, což jsem byla ráda, ale na další kontrole už srdíčko nebilo
ten utrous ti dali pozde
- meli ti ho nasadit hnedka jak jsi zjistila ze jsi tehotna-doufam, ze priste to klapne a nasadej ti injekce i utrous uplne od zacatku-me ted doktor z rizikove poradny zduraznil, ze bez tehle dvou veci, ktere museji byt od uplneho zacatku bych nemela sanci…nastesti ja se vnutila na gyndu bez objednani a sama doktorka mi ho mela i v planu hnedka dat a i injekce jsem dotala okamzite jak jen to bylo mozne-dokonce mi je dala doktorka z imunologie o par dni driv, nez by mi je dal doktor z hematologie…
pokud ti nejaky utrous zbyl, tak bych ho priste zacala brat hnedka jak ti vyjdou pozitivni tehu-testy a pak si ho nechala normalne napsat na gynde-2tbl vaginalne na noc jsou uplne ok ![]()
Taky si vsechny zpravy kopiruju-mam uz na to sanon
bohuzel…
@ivik99
ja kdybych nahodou nebyla objednana po potratu na hematologii, tak ani nevim, ze si je musim v 6nedeli pichat- v nemocnici ti daji leky jen na par dnu dopredu-nevim presne kolik-asi 5…ale nejsem si jista…
takze podruhe uz jsem to vedela a o injekce si sama na hematologii zavolala
@Papia děkuji příště to tak udělám, injekce jsem dostala den po pozitivním testu
@marinka5
kdyby jsi chodila do uzavrene snazici se nasi skupinky, kam jsi se prihlasila, tak vis vse
![]()
@Papia no odhlásila jsem se s více diskusí tak teď přesně nevím z jaké
![]()
Jeje-holky neplaste-clexan se preventivne nedava, az po spatnych vysledcich a nebo nejakych spatnych tehotenstvich-jen tak vam ho nikdo neda jen ze mate leidena a nebo mthfr-ty injekce jsou i dost drahe-doktor to musi taky zduvodnit, to ze je potrebujete-to ze ma clovek leidena jeste neznamena ze je aotomaticky dostanea ani ze je potrebuje
ikdyz nebudete cele tehotenstvi pichat tak cele 6 nedeli pichat ale budete-jen se o to musite zas trosku prihlasit-oni nekdy v te porodnici na tohle nemyslej a predpokladaj ze si to zajistite u hematologa-coz treba ja jsem musela-jinak bych nemela zadne injekce