MTHFR mutace

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1987
21.12.12 08:34

Jen jsem chtěla doplnit. I když jsem žádné léky nemusela brát v těhotenství, tak po porodu jsem preventivně dostala něco na zředění krve. Takže nezapomeňte nahlásit tuto „vadu“. Já to nahlásila až těsně po porodu, dřív jsme nic nestihli:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Papia
21.12.12 11:58

@PetraKad
tak urcite je dobre to nahlasit uz pred porodem aby redili krev uz pri porodu :)

a pak si clovek picha cele 6nedeli-ale to je pohoda :palec: to se da krasne zvladnout

• Citovat
  • Upravit
3293
21.12.12 13:07

Ahojky holky tak dneska mi to potrvdili.. hcg roste bylo 389 - čož je opravdu začátek… :) tak snad to dotáhneme do zdárného konce… na další KO jsem na 2.1 a na hemo jdu hned 4.1… už mám nateklo nohu :) to co jsem měla nemocnou, ale jinak doufám, že to žádnou neplechu nenadělá a mimčo bude v klídečku si hovět… :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Papia
21.12.12 19:18

@Eveny
teda-na tu nozko dej pozor-kdyby neco tak jed do nemocnice-nikdy nevis-jistota je jistota :palec:

• Citovat
  • Upravit
31104
26.12.12 19:03

@Papia mě to řekli v Praze na Karláku na Hematologii taky a též v Genetu v Praze. A též v lékárně. Že nic jako lépe stravitelná kys. neexistuje. A že při mutaci jí jen musím jíst velké množství, protože si ze stejné dávky vezmu daleko méně než „zdravý“ člověk.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31104
26.12.12 19:07

Jako antikoncepce a MTHRF se nevylučuje, ale u MTHRF máš zvýšené riziko trombózy a antikoncepce to ještě zesiluje. Procentuelně to nevím. Ale zase spousta lidí to neví. Já třeba brala antikoncepci 12 let. A to že mám mutaci jsem zjistila až 5 let po jejím vysazení… Takže pokud jí chceš brát, jinak Ti hormony nevadí, tak bych to kvůli mutaci zas tak dramaticky neviděla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31104
26.12.12 19:11

@Bunnies já jí hlásila a všude na mě koukali jak na magora.

Ba co víc řekli mi, že miminko jí na 100% zdědí. Teď byl malý na operaci, tak jsem to hlásila a řekli mi, že je to nesmysl a že mám malého dát otestovat. Aby se vědělo zda to zdědil. Takže fakt co Dr. to názor.

Jen úplně nevím kde dát malého otestovat. Protože když jsem volala v Praze na Karlovo náměstí, tak mě odmítli objednat už v těhotenství.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3293
26.12.12 19:22

Holky, mě teda řekli, že pokud to bude holka, tak to zdědí na stopro, ale že kluk to zdětit nemusí a že testy se u dětí dělají až od 12 roků… ale to je 5 let co mi to říkali…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
584
26.12.12 19:49

@Eveny gratuluji k miminku,
já osobně mám MTHFR i leidena, na kterého mi přišli ve třetím měsíci těhu - úplnou náhodou. Vyšilovala jsem, ale bylo to úplně v poho a píchala jsem si jen v šestinedělí.
Jen k tomu stanovení, jestli dítko mutaci po vás má nebo ne: mě test dělal můj gynekolog v rámci nadstandardu, který jsem si platila v těhu. No a když jsem byla u něj asi před 2 měsíci, tak mi říkal, ať přivedu syna, že mu necháme udělat test, jestli mutaci zdědil nebo ne. A to mu nebyl ještě rok, takže testovat jdou i malé dětičky. :palec:
@Myrha Už rok nutím oba rodiče, aby se nechali otestovat. Mamka se k tomu konečně odhodlala, vyložila to obvoďákovi, ten jí napsal doporučení a úplně bez problémů jí objednali na Karláku v trombocentru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3293
26.12.12 20:07

@jarka2011 mě právě řekli před těma 5 lety, že s leidenem je i těžké o těhotnět a pak si to udržet… tak ted se zatím jen modlím, protože na tu krev jdu až 4.1… :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
584
27.12.12 10:53

@Eveny, já mám pocit, že s tím doktoři zbytečně straší. U nás v rodině (jak z matčiny, tak z otcovy strany) nikdo nikdy neměl problém s otěhotněním, ani s potraty, nikdo neměl trombózu - pokud vím a při tom některá strana příbuzenstva leidena měla - po někom jsem ho zdědit musela. :D Já taktéž neměla sebemenší problém v těhotenství - chodila jsem na odběr jednou za 2 měsíce a výsledky ukázkové. A v šestinedělí jsem si píchala jen preventivně a ještě jsem to dost flákala. :oops: Ber to tak, že je plus, že budeš v těhu víc hlídaná, kdyby něco. Tak se neboj, né každý s leidenem musí nutně hned potratit. Držím palce. :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3293
27.12.12 11:06

@jarka2011 vidíš, a moje mamka potratila 3× - a ve stáří ji řekli, že to bylo k vůli leidenovi… proto mám obavy… ale je pravda, že je to na lékaři… mě ten můj cevní totálně zblbl a ted mám z toho pořád obavy… :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
584
27.12.12 12:49

@Eveny 4. ledna je za chvíli a kdyby výsledky vyšly špatně, tak ti hned nasadí něco na ředění krve a bude to ok. :palec:

Mám kolegyni z práce, která se snažila strašně dlouho o druhé miminko. Několikrát potratila a pak se jí přišlo na leidena. Otěhotněla znovu, píchala si celé těhu a nakonec se jí narodil krásný zdravý chlapeček. Vždyť i tvoje maminka, která donosila tebe je důkazem, že se dá dítě s leidenem donosit.

Ale naprosto chápu, co prožíváš. Já byla mrtvá strachy, představovala jsem si kdejaké voloviny - třeba že umřu kvůli leidenu při porodu. :mrgreen: Teď se tomu směju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3293
27.12.12 17:18

@jarka2011 jé to jsi pěkně napsala… jsem ráda, že si o tom s někým můžu promluvit a někdo mě i podpoří.. protože kamarádky na mě zírají jak na blázna… že co se mi jako může stát… :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31104
27.12.12 19:07
@Eveny píše:
Holky, mě teda řekli, že pokud to bude holka, tak to zdědí na stopro, ale že kluk to zdětit nemusí a že testy se u dětí dělají až od 12 roků… ale to je 5 let co mi to říkali…

No ani bych se nedivila, kdyby to tak bylo, protože ten doktor co mi to na chirurgii říkal, tak moc nevěděl co to je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí