MTHFR mutace

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Papia
18.12.12 20:17

@Kacise
ke kouckymu chodim a o femibionu mi nerekl ani slovo…ptala jsem se na hematologii a doktor kvasnicka rekl, ze je to jen reklamni tah na tehotne- ze mam brat kys. listovou a to je cele

ale to uz jsem tady vsechno psala

• Citovat
  • Upravit
1400
18.12.12 20:38

@Papia
Ty jo tak ja uz FAKT nevim… to je proste co clovek, to nejaka jina informace, jiny nazor :nevim: Nic, no, proste budem doufat, ze to dobre dopadne.

jinak treba zrovna tady mi to prislo dobre vysvetlene a zrovna od Kouckeho :P ale faktem je, ze zaverem je napsano, ze proste budou potreba ruzne studie, tot tak jako vse. http://lekari.porodnice.cz/node/1144

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2986
18.12.12 21:31

Jj bohuzel kazdy rika neco jineho.. ale ja tedy Femibion beru a beru ho kazdy den.. sice je drahy, ale urcite mi neuskodi.. takze hold ho radeji brat budu az do toho porodu. Aspon budu vedet, ze jsem pro mimi udelala co jsem mohla. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1400
19.12.12 01:04

@Hannkie
Vidim to stejne, holt si nekoupim jiny veci, jednou mesicne to neni az zas takova pecka, mohlo by byt hur. Taky ho jim kazdy den a budu v tom pokracovat. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2986
19.12.12 07:55
@Kacise píše:
@Hannkie
Vidim to stejne, holt si nekoupim jiny veci, jednou mesicne to neni az zas takova pecka, mohlo by byt hur. Taky ho jim kazdy den a budu v tom pokracovat. :kytka:

Jj presne tak… Ja tomu verim, ze na tom neco bude. ale samozrejme, ze pokud se mimi udrzet nema, tak se proste neudrzi ani s femibionem, ani s utrogestanem atd… ale pokud se udrzi, tak ty vitaminy mu urcite neuskodi :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2282
19.12.12 09:43

Holky, ja jsem si objednavala femibion na internetu, nasla jsem ho tam i za 270, nekde v lekarne ho maji i za 320, takze to uz je preci jen 50 kc rozdil. Kdyz jsem k tomu objednala dalsi veci, tak se to vyplatilo i s postovnym. Ja ho uz taky radsi jim, chci mit pocit, ze pro to delam max.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2670
19.12.12 15:26

Ono totiž ta MTHFR mutace je porucha trávení kyseliny listové tzn. že pokud bereme acidum folicum, že tělo si z toho moc nevezme jenže pokuj ne natrávená což znamená metafolin tak tu naše tělo lépe zpracuje. femibion je potrevinový doplněk a to druhé léčivo v tom je garantované složení. U doplnků neni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1400
19.12.12 16:18

@Mandlička
No prave proto vubec nechapu, jak mi muze MUDr. rict, ze MTHFR uz se dneska nebere jako nejaka vyznamna vec v ramci otehotneni…
A jeste vic me to prekvapuje napr u pana doktora Kvasnicky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Papia
19.12.12 19:23

@Kacise
mthfr ma asi 40% lidi-neni to nic strasneho a dneska uz se to skoro ani nezjistuje…to je kdyz ma clovek problemy, tak je to jeden z faktoru ktere se pak trosku sleduji…ale pokud mi kvasnicka rekl ze femibion je reklamni tah-tak mu jaho hlavnimu hematologovi verim-ptala jsem se ho na to 2×-a pokazde se jen pousmal jak lehke je z tehotnych vylakat penize a pak se me zeptal jestli beru kys. listovou a ze to je uplne ok

• Citovat
  • Upravit
1987
19.12.12 19:45

Mám taky mthfr v heterozygotním stavu a u prvního dítěte jsem to ani nevěděla, brala normální těhu vitamíny. U druhého prcka mi to zjistili a bylo mi řečeno, že to má hodně lidí a ani o tom neví. Hlídá se hladina homocysteinů a podle toho dostane žena léky v těhu nebo ne. já měla hladinu homocysteinů v normě a brala jsem jen kyselinu listovou a obě děti jsou v pořádku. Je sice pravda že jsem každé druhé těhotenství potratila (potrat, dítě, potrat, dítě), ale nemyslím si že to bylo tím (to bych nedonosila žádné dítě). Myslím si že to spoustu ženských jen vyleká a věřím, že to bude reklamní tah. Jak jinak v dnešní době. Mám ale otázku jak je to s antikoncepcí při této diagnoze? dík

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Papia
19.12.12 19:57

@PetraKad
u mthfr nevim-ja mam jeste leidenskou mutaci v heterozigotni konstituci, takze antiko nesmim a neberu…pokud mas jen mthfr tak to muze byt jinak :think:
ale to by ti na hematologii meli rict…

• Citovat
  • Upravit
2670
19.12.12 20:06

Antokoncepce mi nebyla doporučena. Ty potraty s tím mohou také souviset..jenže já teřba po acidum folikum měla průjmy a odcházelo to s těla, ale femibion je pro mě v pohodě. Mám rexlux a jinak to tělo asi ani nestrávím.
Já si myslím, že to má hodně lidí a pojištovny to již nechtějí platit. Léčbu a pod. takže raději platěte za jedno IVf za druhým a až se to povede a příjdete o ně tak je jim to jedno. je to drahá léčba, ale já jsem slušný pracující člověk a za ty pokusy jsem již dala 300 tis. a détě nemám. jiní alkoholici a pod. mají léčbu zdarma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1400
20.12.12 01:30

@PetraKad
nevim no.. mozna jsem hloupa, ale radej vysolim tri kila mesicne a budu mit pocit, ze jsem udelala maximum, nez si pak neco vycitat (i kdyz by to nemusel byt duvod, ale psychika je svine). :nevim:
k te antikoncepci: pry se to nevylucuje, rikala mi ted doktorka, ale treba ja mam k tomu na muj vek ne upln ehezke krecove zily, co boli, takze kvuli tehle kombinaci mi antikoncepci nedoporucila a uz ji nejim. A nutno priznat, ze kdyz pominu jisty diskomfort, tak je mi fyzicky lip.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Papia
20.12.12 07:19

@Mandlička
pokud mas po kys. listove prujem, tak neni coo resit-ber to co ti vyhovuje…me je dobre po vsem a tehotenske vitaminy a listovku mam nakoupene jeste od minula, tak je chci dobrat
hodne lidi to ma -a lecit to nejde- jen se to nezjistuje preventivne-to je cele…pokud clovek nema zadne problemy, tak proc by se mu meli delat nejaka vysetreni-to by se pak museli delat preventivne i na ruzne jine nemoci a to je trosku nesmysl…
me treba pojistovna injekce na mutaci plati-na 10 dni injekce stoji skoro 1000 kc a ze jsem tech baliku uz mela a mam…a doplacim cca 20 na balik…
chapu, ze kdyz clovek vycerpa pokusy hrazene pojistovnou, tak je to pak sila…ale do toho zas tak nevidim…
zalezi co ti je -urcite jsi byla na ruznych vysetrenich a podobne a pojistovna ti to zaplatila-nebo ne?

@Kacise
ja antiko brala jen chvilku cca v 18-potrebovala jsem posunout ms kvuli mori ;) - bylo mi tak zle, e to byla hruza-vydrzela jsem to cca 2 mesice a pak s tim prestala a bylo mi zas fajn-mela jsem strasne bolesti bricha i psych. jsem byla fakt mimo a i jsem tloustla. a taky si nemyslim, ze antiko je neco zdraveho-ikdyz beru ze tech hormonu, je tam urcite cim dal tim mene-ale ja si rychle zvykla a to ze mam mutaci a stejne ji nesmim jsem zjistila az daleko pozdejia nemusela jsem to tedy uz vubec resit ;)

• Citovat
  • Upravit
1987
20.12.12 08:46
@Kacise píše:
@PetraKad
nevim no.. mozna jsem hloupa, ale radej vysolim tri kila mesicne a budu mit pocit, ze jsem udelala maximum, nez si pak neco vycitat (i kdyz by to nemusel byt duvod, ale psychika je svine). :nevim:
k te antikoncepci: pry se to nevylucuje, rikala mi ted doktorka, ale treba ja mam k tomu na muj vek ne upln ehezke krecove zily, co boli, takze kvuli tehle kombinaci mi antikoncepci nedoporucila a uz ji nejim. A nutno priznat, ze kdyz pominu jisty diskomfort, tak je mi fyzicky lip.

já si nemyslím, že jsi hloupá…to ani tak nemělo vyznít a ani nereagovala na tebe :nevim:. Určitě je moc dobré, že se snažíš udělat maximum a psychika je opravdu velmi důležitá. Jen jsem chtěla říct že i obyčejná listovka může stačit. Jen jsem napsala svoji zkušenost. Já proti femibionu nic nemám, jen vidím jak ten svět vydělává na mateřství a dětech a tak jsem naznačila, že není všechno tak jednoznačné jako v reklamách. To je jedno jestli jíš femibion nebo obyč listovku, hlavní je že se snažíš udělat max. Mě příjde fakt směšný řešit 300kč měsíčně za vitamíny…to mi nepříjde vůbec důležité. Klidně bych dala i tisicovku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí