MTHFR mutace

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2670
9.8.11 08:51

Tak já má pozitivní také tuto mutaci a jdu na IVF minulý týden jsem volala na výsledky moje dr. měla neplánovaně dovolenou a její zastupující mi řekla ,že odběry jsou v pořádku a že nic nemusím ani chodit na kontroly i kdybych byla těhotná ? Nějak se mi to co mi řekla nezdá ? Toto je již 10 pokus tak nevím co si o tom jejím názoru mám myslet? Mě to vyznělo tak ,že jí nezajímám a nebude dělat vše proto ,aby to vyšlo po všech stránkách ?Můžete mi prosím napsat vaše zkušenosti a názor na to co mi řekla ? Můj názor je ,že bych měla jít několikrát na kontrolu hladit a nějak by se to mělo hlídat dle mého v těhotenství i nějak více ne ?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7397
9.8.11 09:30

Já si myslím,že na kontroly bys chodit měla,mě se to zhoršilo taky až v těhu-to je logické.S manželem jsme měli jít taky na umělé oplodnění a v CAR mi řekla,že chcou vyjádření hematologa,zda začít pichat injekce ještě před začátkem stimulace nebo až po přenosu vajíček.Takže by ti měli říct i tam a sledovat by tě měli,i kdyby sis nic nepichala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20
12.10.11 09:47

Zdravím, můj dotaz je trochu, jak se říká mimo mísu, ale...... Včera jsem byla na kontrole na hematologii a poprvé mi doktor řekl, že by mi další těhotenství nedoporučoval (bylo by 4.), protože od 3. těhotenství je prý velmi vysoké riziko, že bude něco špatně s dítětem nebo se mnou a už teď můžu být ráda, že mám zdravé miminko a já jsem taky v pořádku. Docela mě vyděsil, protože za celou dobu, co na hematologii docházím (2 roky)mi nikdo nic takového neříkal. Takže se chci zeptat, jestli jste toto taky slyšely. Díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10486
12.10.11 10:00

Ahoj tak tohle jsem teda vážně neslyšela a myslím si, že je to blbost

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7397
12.10.11 20:37

já myslím,že je to blbost,kdybys měla něco z krví,tak se s tím musí něco dělat a v těhu je to zase jinak.Navíc ty hodnoty krve se mění,závisí to na víc věcěch

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2670
3.6.12 12:02

Jsem na rozpacích a nevím kterému lékaři mám dát za pravdu . Mám MTHFR homozygot. Při 1 IVF jsem neměla nic na redění krve a v den OPU jsem byla hospitalizována s OHSS a vysoké d-dimery , abnormální zácpu při stimulaci .Žádná krevní kontrola.Dva měsíce trvalo snížení d-dimerů na normální hranici stop stav všeho bylo vysoké riziko vzniku tromboz a mrtvice. nesměla jsem nikam cestovat jet delší dobu .

Při 2 Ivf jsem od prvního dne pýchala frafík a nebyli žádné zdravotní problémy kontrola hladin d-dimeru vše v pořádku . U 3 IVf to stejné . Žádný pokus se nepovedl na podzim mám jít na 4 Ivf a mám tyto dva názory. Hematoložka mi říka ,že hned od první dávky hormonů ,ale v caru mi zase odporučují až druhý den po OPU . Mám z toho celkem obavy ,abych něměla OHSS a mrtvici ta je potom totiž nevratná. Jak by jste to udělali vy ? Na koho by jste dali ,aby nebyli pro mě tak velké zdravotní komplikace a rizika.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7397
3.6.12 13:08

JÁ BYCH ASI DALA NA HEMATOLOGA,MĚL BY TO VĚDĚT NEJLÍP,ALE CO HEMATOLOH TO NÁZOR,BOHUŽEL JSEM SE S TÍM UŽ TAKY SETKALA.PRIMÁŘ HEMATOLOGIE ŘEKL,ŽE TO NIC NENÍ A TA DRUHÁ DR,ŽE BY SE NA ŘEDĚNÍ NĚCO DÁVAT MĚLO A I KDYBY NIC,TAK PRO JISTOTU.A V PORODNICI,KDYŽ JSEM NAHLÁSILA DIAGNOZU(STEJNOU JAKO TY)TAK SI TO POZNAČILI ČERVENĚ A HLÍDALI MĚ.KDYŽ JSEM MĚLA JÍT NA UMĚLÉ,TAK MI ŘEKLI,ŽE POTŘEBUJÍ VYJÁDŘENÍ HEMATOLOGA,JESTLI KREV ŘEDIT OD UPLNÉHO ZAČÁTKU NEBO PO AŽ PO TRANSFERU.NA HEMATOLOGII MI ŘEKLI,AŤ DOJDU,AŽ OTĚHOTNÍM,OTĚHOTNĚLA JSME NAKONEC PŘIROZENĚ A POTOM ŠLA HNED NA HEMATOLOGII

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31104
4.7.12 16:02

Madličko já mám MTHFR C6777T:TT homozygot - myslím, že to číslo je také dost důležité.

Přišli mi na to až v průběhu těhotnenství. Niméně mi řekli, že kromě kyseliny listové se to nijak neléčí.
Navíc že na hematlogii neposílají.
Mě to nedalo a chtěla jsem se na ní objednat a alepsoň tady v Praze mě prostě nevezmou, že se to prý už neléčí. Prý to ale mám hlásit v porodnici.

Jsem z toho taky jelen, prolítávám diskuze. Ale nevím, když mě na hematolgii ani neobjednají /a doporučení jsem měla/ tak tedy nevím, co bych s tím jiného měla dělat. Asi to teda vážně nic není, když mě ani neprohlídnou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7397
4.7.12 21:05
@Myrha píše:
Madličko já mám MTHFR C6777T:TT homozygot - myslím, že to číslo je také dost důležité.

Přišli mi na to až v průběhu těhotnenství. Niméně mi řekli, že kromě kyseliny listové se to nijak neléčí.
Navíc že na hematlogii neposílají.
Mě to nedalo a chtěla jsem se na ní objednat a alepsoň tady v Praze mě prostě nevezmou, že se to prý už neléčí. Prý to ale mám hlásit v porodnici.

Jsem z toho taky jelen, prolítávám diskuze. Ale nevím, když mě na hematolgii ani neobjednají /a doporučení jsem měla/ tak tedy nevím, co bych s tím jiného měla dělat. Asi to teda vážně nic není, když mě ani neprohlídnou…

tak s tím teda nesouhlasím, každý dr na to má sice jiný názor, ale…podle mě to u vás řeší jen tehdy, když se něco stane, aby tam všichni „neotravovali“ aspoň hodnoty krve kontrolovat, protože s vyšším stupněm těhu stoupá i zahuštění krve. A když mě v caru před umělým olodněním sám dr poslal na hematologii a chtěl vědět, jestli krev budu ředit hned nebo až potom, tak asi ví proč :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31104
4.7.12 22:07
@Lenula-xy píše:
tak s tím teda nesouhlasím, každý dr na to má sice jiný názor, ale…podle mě to u vás řeší jen tehdy, když se něco stane, aby tam všichni „neotravovali“ aspoň hodnoty krve kontrolovat, protože s vyšším stupněm těhu stoupá i zahuštění krve. A když mě v caru před umělým olodněním sám dr poslal na hematologii a chtěl vědět, jestli krev budu ředit hned nebo až potom, tak asi ví proč :think:

já bych s tím taky nesouhlasila, ale nevím co mám dělat.

Genetika mi řekla, že to není třeba řešit. Jen mi napsala tunu vitamínů. V lékárně mě varovali, ať to nejím.
Moje gynekoložka řekla, že tomu upřímně nerozumí, proto mě posílala na genetiku. Kde prostě rezolutně hematolog ne.

Já nejsem líná huba. Tak jsem obvolala asi 7 pracovišť v Praze. Což teda většinou byly laboratoře. Kromě dvou dr. co jsem našla na známý lékař. Ale u těch obou cena za objednání 15 - 20 000. Tak jako to zas asi nic, že.
Pak jsem se konečně doptárala, že teda volat na Homolku - prý tam je hematologie nebo do Thomayerovky nebo na Karlák.
Tak jsem to udělala. Na Homolce jen rakovinné změny krve. Thomayerova nemocnice se nestará o těhotné (což je vtipné, když je tam normálně prenatální péče). Na Karláku mi řekli, že mě neobjednájí protože se MTHRF už neřeší. Že mám doporučení je nezajímalo (moje GnyDr. mi je na moje přání napsala), prý si má moje gynekoložka zavolat, že jí to vysvětlí.

Co bych ještě měla víc udělat? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7397
5.7.12 12:16

Tak to je mazec teda, mě řekli na hematologii, až budu opět těhotná, tak se mám zase dostavit. Oni to ještě přesně nevyzkoumali, jaký to má přesně vliv, ale u někoho to třeba potraty a potíže s otěhotněním způsobuje, u někoho ne :nevim: ale řekli mi, že když ne injekce, tak aspoň anopyrin mi dají, ve 20.týdnu jsem měla jednou tak vysoké hodnoty, jak mají být a potom mi to kontrolovali i denně v porodnici. Být tebou, tak řeknu gynekoložce, ať ti sama vezme odběry, které určí krevnbí srážlivost-výsledky sama dokáže vyhodnotit a potom se uvidí. A kdyby ti nechtěla nasadit léčbu sama, tak tě pošle k obvodnímu-internistovi nebo na tu hematologii a to by tě teda už vzít měli. To je bordel, to je hrůza

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31104
5.7.12 12:28
@Lenula-xy píše:
Tak to je mazec teda, mě řekli na hematologii, až budu opět těhotná, tak se mám zase dostavit. Oni to ještě přesně nevyzkoumali, jaký to má přesně vliv, ale u někoho to třeba potraty a potíže s otěhotněním způsobuje, u někoho ne :nevim: ale řekli mi, že když ne injekce, tak aspoň anopyrin mi dají, ve 20.týdnu jsem měla jednou tak vysoké hodnoty, jak mají být a potom mi to kontrolovali i denně v porodnici. Být tebou, tak řeknu gynekoložce, ať ti sama vezme odběry, které určí krevnbí srážlivost-výsledky sama dokáže vyhodnotit a potom se uvidí. A kdyby ti nechtěla nasadit léčbu sama, tak tě pošle k obvodnímu-internistovi nebo na tu hematologii a to by tě teda už vzít měli. To je bordel, to je hrůza

Moje gynekoložka mi řekla, ať jdu na hematologii. Víc, že tomu nerozumí.

Hemacystein mám v normě. Jsem si ho nechala nabrat. Bych jinak nebyla tak klidná. Jediné co nevím, zda stačí sledovat ten a jak často by se odběry měly opakovat. Protože dle genetiky to není nutné sledovat (škoda, že to napsali do zprávy, že doporučují sledovat…).

Na hematologii už jsme se objednávala s tím, že mě tam posílá gynekoložka. To je stejně neobměkčilo. Prý si může paní doktorka zavolat a oni jí to vysvětlí.

Po zjištění té mutace mi nikdo nebral nějaký krevní obraz nebo něco dalšího. Prostě MTHRF se neřeší. Hotovo… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7397
5.7.12 18:36

Homocystein mám taky ok, ale třeba d-dimery, ty se zvyšují a těm rozumí i normální gynekoložka, těm totiž rozumím i já a nejsem doktorka :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31104
5.7.12 19:14

Dostala jsem od jedné holčiny ještě tip, tak to zkusím jeslti mě pan doktor vezme…

jinak zeptám aspoň na to co píšeš a ty máš úplně stejnou mutaci jako já? nebo jinou MTHRF?

Jinak díky, jsem z toho všeho naštvaná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7397
5.7.12 19:48

Já mám MTHFR homozygot, ale číslo nevím. Jinak mě kontrolovali homocystein jen 2× za celé těhu, ke konci ještě krevní obraz a d -dimery každý měsíc-na hematologii. A jak jsem psala, tak od 20.týdne jsem d-dimery měla jednou takové. Vůbec se ti nedivím, že jsi naštvaná, tak vyzkoušej, co jde

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí