MTHFR mutace

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7397
12.4.11 14:54

ještě je důležitá hladina D-dimerů.
Marky budu držet palečky,ať se rychle zadaří a jste v pořádku :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20
21.4.11 15:04

Ahoj, mám dotaz ohledně píchání injekcí. Jsem 21 tt a mám taky mutace-píchám si Clexane. Dojíždím kvůli tomu do Prahy do VFN cca 100 km a celý den tam čekám. Vždycky mě totiž objednají na 14 hodinu a odběr musím mít v 9 hod. No nic, ale teď mě již podruhé špatně objednali - 2 injekce mi budou chybět do další kontroly. Když jsem tam volala a chtěla jsem přeobjednat, „velmi příjemná“ sestra mě odbyla s tím, že oni chybu neudělali a že si mám přijet pro recept. Jde mi o to jestli se „to“ zblázní, když si 2× nepíchnu - třeba 1 v týdnu vynechám. Co myslíte? Díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7397
21.4.11 15:36

Já na odběry taky nechodím hned ráno a myslím,že když dvě injekce vynecháš,nic se nestane,protože už nějakou hladinu v krvi máš,ale zase se stát může,to je těžko říct :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20
21.4.11 15:59

Ještě to proberu s manžílkem až se vrátí z práce a postěžuju si na sestru :).
Zkusím do Prahy zavolat za týden a v jiný den, třeba narazím na jinou sestru, která situaci pochopí. :)
Díky, díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7397
21.4.11 17:09

A nebo tam normálně běž,jako že nic a řekni,že si prostě neměla už injekce.Třeba tam bude taky jiná sestra a sned tě vezmou,když si těhu.Mě vždycky říká,dojděte za 5.týdnů,tak dojdu za 5 týdnů,ale kdyby mi došly injekce,tak jdu dřív a vybírám si vždycky úterý,to je nejlepší :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20
21.4.11 19:59

A kam chodíš na odběry a k doktorovi? Na Karláku, totiž vždycky vyjde sestra a vybere objednací kartičky a hned zase zajde. Pak už volají jména a neobjednaní nemají moc šanci, co jsem si stačila všimnout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7397
21.4.11 20:08

no u nás,to ti moc nepomůže.Já mám kartičku jednu,kterou mi dali při první návštěvě,abych věděla,kdy přijít.Tak tu jí vždycky strčím,že jde na kontrolu,i když tu kontrolu kdy mi tam nepíše.To mi vždy napíše jen do zprávy-za 5týdnů třeba

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20
26.4.11 13:25

Ahoj, tak jsem tu zase.
Se svojí mutací jsem rozpoutala hromadné rodinné kontrolní odběry krve. :-D Jelikož z rodiny chodí do jiného trombo centra, dověděla jsem se „novinky“. Prý se trombofilní stavy nemusí vždy zdědit. Je možné, že moje dítě už bude zdravé jako rybička. Slyšel o tom taky někdo? A myslíte, že má význam brát kys. listovou celé těhu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7397
26.4.11 13:31

Ahojky,záleží jakou máš poruchu té krve a jestli ji má i tvůj.U nás byla celá rodina taky na odběrech :-D Jinak myslím,že význam ta kyselina listová má celé těhu-nejdůležitější je sice na začátku,ale ty máš poruchu vstřebávání,tak jí potřebuješ víc,než jen v jídle,aby se ti aspoň něco vstřebalo.A nejlíp ten femibion,protože tam je speciálně upravená pro vstřebání

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20
26.4.11 16:36

No, s tou kyselinou si myslím, to co ty. Ptala jsem se na to totiž svého gynekologa a ten mi řekl, že je to zbytečné, že ji má význam brát jen v 1. trimestru. Pak jsem se ještě ptala v trombo centru a tam řekli, že vitamíny brát můžu, ale není to třeba. Což mě teprve překvapilo!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7397
26.4.11 21:28

moje zkušenost:gynekologové,trombo centrum,ani někteří lékárníci vůbec neví,že femibion má tu kyselinu upravenou přesně pro nás,aby se nám lépe vstřebávala.Myslí si,že jsou to vitaminy jako všechny ostatní,to mě taky zarazilo.Ale v trombo centru mi psali kyselinu listovou až do 23.týdne,aby se mi upravila krev,ale pak to nestačilo,tak mi napsali injekce.Ale femibion beru celé těhu,to mimi z tebe ty vitaminy vytáhne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37
26.5.11 07:39

To Mirkac: Plně souhlasím s Lenulou. Když jsme s manželem poprvé podstupovali IVF, tak mě ani gynekolog, ani hematolog a ani doktoři v CARu neřekli, jaký preparát kyseliny listové a vitamíny brát. Nikdo mě ani neupozornil na to, že bych měla brát kyselinu listovou. A přitom všichni věděli, že jsem homozygot a kyselinu listovou potřebu. Tak jsem šla na tento web a zde se poinformovala. Někdy si říkám, že je to jako v obchodech. Ty si to nastuduješ doma a doktoři buď jen přikývnou nebo ne, ale neinformují tě (teda mě neinformovali), ale záleží od případu :-? Já užívám Femibion a acidum folikum a občas calcium, protože Femibion neobsahuje vápník a nechci, aby se mě pokazili kosti nebo zuby (tak jsem to četla v jedné diskuzy). Ale stačí jíst i jogurty, acidko či mléko (to taky jím, ale kvůli nevolnosti ne tak moc, jak bych měla :-?
A Mirkac, jak dlouho si budeš píchat clexane? já si taky píchám (O,2 ml), ale hematolog mi řekl, že jen do 20.tt, pak to vynecháme úplně. Ty máš jakou mutaci?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7397
26.5.11 08:53

Zuzi a proč jen do 20.týdne?Vím že v Repromedě chtěli,abych ho brala taky hned nebo ještě před tím,než podstoupíme umělé oplodnění,tak to chápu.My jsme teda nakonec otěhotněli přirozeně,ale právě jsem měla hodnoty krve na srážlivost dobré a začaly podezřele stoupat,až po tom 20.týdnu a to jsem si teda teprve začala pichat injekce :nevim: Teď jsem si brala v práci krev a hodnoty zase stouply,v úterý jdu na hematologii na kontrolu,tak si myslím,že mi zvýší dávky injekcí,protože k poměru mojí váhy už asi nestačí a proto se krev zhoršila

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37
26.5.11 11:44

Lenula: Tak mi to řekl můj hematolog, taky to nechápu. Hodnoty před IVF jsem měla dobrý a po IVF taky, v podstatě se jedná o prevenci, tak proto píchám clexane. Také jsem si myslela, že ho budu brát do konce těhotenství, jak ostatní maminky, ale asi se to bude odvíjet i podle výsledků krve jak u tebe a možná ho budu brát dál. Jsem teď v 11.tt, takže zatím je čas. Manžel mi říkal, že možná ho nebudu brát kvůli tomu, abych při porodu nevykrvácela-že možná ten clexane dýl působí. No uvidíme, určitě ti dám vědět, jak to dál bude pokračovat a ty se taky ozvi, jestli ti to náhodou nevysadili a jak se s miminkem máte :-) Přeji krásný slunečný den :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7397
26.5.11 12:17

Určitě se ozvu a držím palce,ať to máte dobré :palec: Byla jsem na prohlídce nemocnice a ptala se na to primáře-porod a clexan.Myslela jsem si to,co ty,že u porodu vlastně krvácíš a když tu krev máš ještě naředěnou,tak budeš krvácet víc,takže se před porodem musí injekce vysadit.....no omyl.Zapomněla jsem,že příroda je chytrá-při porodu produkuje zdravá žena složky,které sráží krev,právě abys nevykrvácela.My ji máme hustější a ještě když u porodu budou produkované ty složky,tak by se nám krev mohla srazit a byl by průser.Takže s naší poruchou budeme pichat injekce do konce šestinedělí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 166 recenzí

Digital

• (4.2) + 99 recenzí