Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Já beru femibion celé těhu a k tomu jsem brala ještě acidum folicum,ale teď si pichám injekce,tak acidum folicum už neberu
určitě si ho koupím slyšela jsem že je dobrý a mám předepsané celé balení listovky, tak pokud to nebude vadit, tak ho dovyužívám taky ![]()
Myslíš (teda doufám, že můžu tykat
) že je problém když už jsem těhotná a nic zatím nedělám, navíc já mám MS dostat až ve středu a v pátek mi zjistili tu mutaci, tak jsem z toho taková že je něco šptaně že už bych měla něco dělat aby se mimi narodilo v pořádku?????
Klidně tykej,je to lepší ne?A užívat můžeš oboje i listovku i femibion
Já jsem se taky bála,řekli mi,že mám přijít,jak budu těhotná,tak jsem si v so udělala test-pozitivní,pak jsem šla na gyndu v út,těhotenství potvrzeno a asi za dva týdny,když bylo vidět srdíčko jsem šla na hematologii.Tam mi napsali zase jen listovku,tak jsem ju brala i s tím femibionem a asi ve 24.týdnu se mi krev zhoršila,tak mi místo listovky napsali injekce.Důležité je sledovat tu krev
děkuji moc.
já jsem totiž z toho vyklepaná, je to pro mě čerstvé navíc po těch dvou potratech už toho mám dost a chtěla bych už mít zdravé miminko
Téda ty už to máš zachvilku a holčičku to je krásné. Já doufám, že to bude dobré, že to nějka podchytíme a konečně se nám už zadaří ![]()
Snad to bude dobré
,hlavně,že to víš.Jen se nenechej odradit,u nás jsou dva doktoři a jeden mi ty injekce dal a druhý-primář mi je dát nechtěl,že to má dneska každý,že to nic není
Ale snad tě pohlídají,když už si přišla 2× o mimnko,je to hrozné,nedokážu si to vůbec představit.Však potom napiš,jak si dopadla,budu na tebe myslet,aby to bylo dobré ![]()
No já mám právě strach, že mě taky odpálkují,ale já se nedám. Doufám, že když vědí, že už jsem toho měl avíc za sebou tak že si to trochu pohlídají. No jsme zvědavá co dneska vyřešíme, al echci aby se s tím začalo něco dělat, dokud je ještě relativně čas.
Děkuji
pak dám vědět jak jsem dopadla ![]()
já jsem byla na prohlídce porodních sálů
Myslím si,že po tom,co se ti stalo si to na triko nikdo nevezme.Můj gyndař s touto nemocí taky moc nesouhlasí,ale pak dodal,že když žena opakovaně potratí a začne se to hlídat a léčit na hematologii,tak je ta léčba vhodná a úspěšně donosí mimi ![]()
Ahoj chci Vás poprosit o radu. Zkusím to stručně. Loni v roce 2010 jsem 3× potratila 4tt, 6tt a 7tt poslední potrat byl v říjnu 2010 kdy jsem prodělala 2 nepovedené kyretáže a pro velké bolesti a stoupající HCG ještě HSK kde lékař zjistil, že byl zbytek plodu nechán v děloze a vrostl do dělohy. I nyní mě něco v pochvě pobolívá. Změnila jsem gynekologa pro jeho necitlivý přístup, ale mnoho jsem si nepomohla a ráda bych s manželem opět zkusila otěhotnět.
Genetika dopadla dobře u mě i manžela, hematologie zjistila, že jsem heterozygodní, endokrinologie dopadla dobře. Žádanku na imunologii jsem nedostala ani z nového gynekologa, který semnou nedělá vůbec nic a mám si 4 měsíce měřit BT, aby zjistil jestli ovuluju a odmítl udělat UZ. Jela jsem do jiné nemocnice, ale tam lékař jen řekl, že 26.4 mám nástup do nemocnice a že udělá tyto vyšetření: LSK, TPT, BIOPSIE, DRILLING vůbec netuším co je to za operace. Jen řekl, že tam budu maximálně týden na otázku proč tato operace a k čeho se tím dopátráme jsem se nedozvěděla, neztrácel semnou čas a já jsem opět nejistá. Navíc do zprávy napsal sterilitas 2 (ale já jsem infertilní) Moc Vás prosím o radu. Co dál a zda tento zákrok podstoupit. Děkuji P.S. ráda bych se operacím již vyhnula. Jsem ve velkém stresu. Moc si miminko přeji.
No máš to pěkně složité
LSK by mohla být laparoskopie,biopsie odběr kousíčku tkáně na vyšetření a zbytek nevím.Máš právo,aby ti dr.řekl co a jak a když není ochotný ti to sdělit,tak bych zkusila ještě jiného dr.nebo nějaké centrum asistované reprodukce,kde ti vysvětlí všechno a můžeš se rozhodnout sama ![]()
Ahojky děkuji za odpověď jo tu laparku vím tu biopsii taky, ale ten zbytek:-( ten drilling by mělo být snad navrtání vaječníků, ale dělá se to při sterilitě. To jsem našla na netu. Jinak když půjdeme do rep.centra, tak tam mě taky budou kuchat?
V reprodukčním centru se s něma můžeš domluvit,jaké jsou řešení a co je nejvhodnější,poradí ti a ty se můžeš rozhodnout,ne jak ten dr.půjdete na to a hotovo,co to je vás nemusí zajímat
to je teda přístup ![]()
já holky fakt už nevím. Jsem z toho už moc unavená. Hlavně se snažíme už déle. Ale je to asi i o té psychické pohodě. Zkusím spíš nějakého bylinkáře ne?
Já ti moc neporadím,mě pomohla hodně psychika,i když jsem bylinky taky jedla.Já mám jen tu krev špatnou,jinak mi nic neřekli,můj měl dost špatný spermiogram,ale ve finále za to mohla psychika,jak jsem věděla,že jedeme ne umělé oplodnění,tak jsem tomu tak věřila a těšila se,že jsme otěhotněli přirozeně a pak jsem vyrazila raději na tu hematologii