Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Mě jí nasadili až ve 13 týdnu,protože mi před tím dělali všechny možný testy z krve a tam to zjistili.Pak jsem si píchala injekce v šstinedělí.
aha já jsem v obou případech potratila v 11.tt takže mě to možná nasadí už od počátku
Markétka29 píše:
A jinak jsi měla v těhotenství vše v pořádku?
první dopadlo špatně, mimi 6.den zemřelo (špatně fungovala placena, mimi bylo malinkaté)…poté vyšetření a zjištění té trombofilie (podotýkám,že jsem asi 12 let brala antikoncepci
) jinak druhé těhu od 5.týdne injekce-kvůli tomu prvnímu těhu, jinak bud asi nic nebo později. A těhu?- kromě šíleného strachu jinak vše v pohodě ![]()
Ahojky,já jsem MTHFR homozygot.Teď jsem těhotná po první-24.týden.Do 22.týdne jsem měla normální srážlivost(D-dimery)a potom mi to stouplo jednou tolik,tak mi nasadili injekce do břicha.Ale záleží,na jakého narazíš Dr.U nás jsou dva-jeden je pro léčbu,druhý ne
Toho se právě bojim na jakého narazim doktora, po prvním ZT jsem měnila gynekoložku a udělala jsem dobře…o listovce mě informovala až skoro v 8. týdnu (teda o tom, že se něco takového má brát, dřív jsem to vůbec nevěděla) nová doktorka mi přijde o dost lepší…ikdyž asi také záleží na doktorech na té hematologii
Určitě záleží na doktorech,na který narazíš.Moje gynekoložka je teda nic moc,co se týká péče v těhotenství.Naštěstí jí napadlo mě poslat do porodnice už v 3 měsíci,kde se mi starali o krevní tlak a injekce.Udělala mi i špatně glukozový test a museli mi ho dělat znovu v Podolí kde zjistili že těhotenskou cukrovku mám.Podle jejího vyšetření jsem neměla.Takže já jestli budu ještě někdy těhotná tak měním hned.
Myslela jsem právě Dr.na hematologii,ale gyndaře jsem taky změnila,ta stará doktorka byla hodná,ale to bylo tak všechno ![]()
Já jsem zatím spokojená tak uvidím tak doufám, že to bude tak i nadále. No a mělo si to vedený jako rizikový…no já jen, když jsem byla po prvním ZT tak mi řekla, že na rizikový jít nemusim, ale můžu, já ale musela jít do práce, za to teď bych byla raději doma
já rizikový měla ale zřejmě kvůli vysokému tlaku,já jsem i chtěla,protože si nedokážu představit jak bychto v práci zvládla.
Je teda zajímavý že já jsem na hematologii nechodila.
Chodila jsem jenom na Karlový náměstí tam je vlastně trombocentrum na odběry krve.Ale když jsem tam šla naposledy tak mě říkal doktor až budu podruhé těhotná že mám přijít a budu tam docházet.A to při prvním těhu nebylo nutné?????
Já jsem také chtěla jít po druhé na rizikový už kvůli tomu předešlýmu potratu měla jsem to s Dr. už domluvený, že kdyby něco tak hned zůstanu doma, jenže vše vypadalo tak jak má až do 11.tt nejdříve špinění poté krvácení a pak už jen revize. Tu mutaci mi zjistili až teď na genetice, vůbec mě nenapadlo, že to můžu mít a ono jo. Možná že je to lepší vědět, než jít na plno jinech vyšetření kde by se nic nenašlo, protože to bych asi už psychycka nezvládla.
Já jsem na rizikovém,kvůli práci,jinak ne.Moje mamka má ještě k tomu leidena,nebyla léčená a dvě děti bez potíží,to měla štěstí
spoustu věcí si musíš zjistit sama,doktoři ti nic neřeknou-většinou
To je bohužel pravda, proto jsem založila tuto diskusi, abych se o tom dověděla co nejvíce věřim, že kdybych s timhle všim přišla za dr. a všechno na ní vybalila tak by na mě pěkně koukala a asi by mi k tomu nic moc neřekla
Jo ještě jsem chtěla napsat,že před injekcema jsem brala jen kys.listovou,ale ta potom přestala fungovat
U nás je špatné vstřebávání kyseliny listové,proto beru vitaminy pro těhotné Femibion,kde je k.listová už upravená pro vstřebání
A zjistili mi to genetickýma testama ještě před těhu,když mamka prodělala plicní embolii a zánět žil
O femibionu jsem slyšela je prý výbornej a brala si k tomu ještě nějaké jiné vitamíny?
A kdy vám přesně nasadili léčbu až při zjištění těhu nebo už před otěhotněním?