MTHFR mutace

Napsat příspěvek
Velikost písma:
157
11.4.11 20:48

Nám taky vlastně na nic jiného nepřišli no. Jen mě nikdo nechce dát doporučení na reprodukční imunologii.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7397
11.4.11 21:28

A nechat si to udělat v tom reprodukčním centru,co?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6692
12.4.11 06:56

Ahojky, no Claudinko to máš teda pestré, chudáku. Je to boj když jsou blbý doktoři tak mi as tím zmůžeme jen málo. :cry: :cry:
No mě včera paní doktroka řekla, že ještě počkáme na výsledky včerejších odběrů, mám jíst hodně kyseliny listové, tak jsem si koupila femibion a budu zobat ten, jinak že nic víc by nedělala, pokud se to potvrdí, tak mě pošle přímo na hematologii a tam ať to vyřešíme spolu, tak nevím no :nevim: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37
12.4.11 07:15

Ahojte holky :-) Já mam také mutaci MTHFR 1298 v homozygotni forme. Před otěhotněním jsem brala kyselinu listovou a až na tomto fóru jsem se dočetla o Femibionu (doktoři-teda ti moji mi nic o něm neřekli), tak jsem si ho koupila a užívám ho asi tak 3 týdny (před transferem embrií jsem ho začala užívat). Také jsem slyšela na něho dobré ohlasy :-) (sice stojí 320 Kč jedno balení po 30 tabletkách, ale co by jsme neudělali proto, aby jsme měli zdravé miminka :-) A jsme zvyklý na jiné částky u IFV.
Jinak byla jsme na hematologii, ta mi doktorka předepsala clexane-píchám si ho do břicha už od druhého dne, kdy mi odebrali vajíčka a budu si ho píchat celé těhoteství. Tato forma mutace není tak závažná, ale jelikož máme vyšší sráženlivost krve, může způsobit, že ucpe mimi „trubičku“ která ho vyživuje a pak může dojít k potratu. Já beru clexane 0,2ml, jsou i silnější.Je dobré navštívit počas těhotenství hematologa, aby sledovat váš stav a případně doporučil, co dál či zvýšil dávku clexanu. Přeji hooodně štěstíčka :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37
12.4.11 07:19

Posílám nějaké odkazy, na které odpovídá výborný doktor Michal Koucký, který se tímto zabývá :-)

http://www.porodnice.cz/node/37574

http://www.porodnice.cz/…ygot%20MTHFR?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6692
12.4.11 08:58
Zuzka 1982 píše:
Ahojte holky :-) Já mam také mutaci MTHFR 1298 v homozygotni forme. Před otěhotněním jsem brala kyselinu listovou a až na tomto fóru jsem se dočetla o Femibionu (doktoři-teda ti moji mi nic o něm neřekli), tak jsem si ho koupila a užívám ho asi tak 3 týdny (před transferem embrií jsem ho začala užívat). Také jsem slyšela na něho dobré ohlasy :-) (sice stojí 320 Kč jedno balení po 30 tabletkách, ale co by jsme neudělali proto, aby jsme měli zdravé miminka :-) A jsme zvyklý na jiné částky u IFV.
Jinak byla jsme na hematologii, ta mi doktorka předepsala clexane-píchám si ho do břicha už od druhého dne, kdy mi odebrali vajíčka a budu si ho píchat celé těhoteství. Tato forma mutace není tak závažná, ale jelikož máme vyšší sráženlivost krve, může způsobit, že ucpe mimi „trubičku“ která ho vyživuje a pak může dojít k potratu. Já beru clexane 0,2ml, jsou i silnější.Je dobré navštívit počas těhotenství hematologa, aby sledovat váš stav a případně doporučil, co dál či zvýšil dávku clexanu. Přeji hooodně štěstíčka :-)

Díky, no já jsem zvědavá jak mi dopadne kontrolní odběr, pak bych byla poslaná na hematologii a uvidělo by se co a jak dělat :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37
12.4.11 10:12

To Verrik: Držím palečky, ať to všechno dobře dopadne :-) Jinak slyšela jsem, že někteří hematologové, někteří zase ano, záleží od doktora, doporučují injekce na ředění krve, někteří ne, tak aby tě to pak nezaskočilo. V mém případě je to podle mého doktora(ten Clexane) prevence, a já raději předcházím problémům…Jinak kromě kyseliny listové bych jedla i ledový či klasický salát z trhu (nejlépe domácí bez postřiku), určitě to miminku prospěje též :-) Určitě si najdi, co třeba jíst a co ne (myslím, že to máš už určitě prostudírováno) a hlavně psychicky v pohodě :-) Radovat se a mazlit se s manželem :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
157
12.4.11 10:18

Holky co by se nemělo jíst při tom, když jsem heterozygodní? Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7397
12.4.11 10:19

Jo mě ještě ten primář,(co řekl,že to má dnes každý,že o nic nejde)chtěl napsat první anopyrin-na ředění,ale mě se to nezdálo,protože hodnoty v krvi byly už docela vysoké,tak jsem šla na další kontrolu k doktorce a ta mi injekce hned napsala :-D Třeba dostaneš první ten anopyrin-teda podle hodnot v krvi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37
12.4.11 10:24

Claudinka: Podle mě můžeš jíst vše :-)Myslím si, že strava nemá nijaký vliv na tvou mutaci :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7397
12.4.11 11:18

jíst můžeš všechno a hodně pít a hodně zelené zeleniny,kde je k.listová:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6692
12.4.11 12:07
Zuzka 1982 píše:
To Verrik: Držím palečky, ať to všechno dobře dopadne :-) Jinak slyšela jsem, že někteří hematologové, někteří zase ano, záleží od doktora, doporučují injekce na ředění krve, někteří ne, tak aby tě to pak nezaskočilo. V mém případě je to podle mého doktora(ten Clexane) prevence, a já raději předcházím problémům…Jinak kromě kyseliny listové bych jedla i ledový či klasický salát z trhu (nejlépe domácí bez postřiku), určitě to miminku prospěje též :-) Určitě si najdi, co třeba jíst a co ne (myslím, že to máš už určitě prostudírováno) a hlavně psychicky v pohodě :-) Radovat se a mazlit se s manželem :-)

No neboj snažím se jíst zelenou zeleninu a ak nějka vše co obsahuje listovku. Jo jo pohoda se budu sanžit dodržovat a mazlení to ani neváhám :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6692
12.4.11 12:12
Lenula-xy píše:
Jo mě ještě ten primář,(co řekl,že to má dnes každý,že o nic nejde)chtěl napsat první anopyrin-na ředění,ale mě se to nezdálo,protože hodnoty v krvi byly už docela vysoké,tak jsem šla na další kontrolu k doktorce a ta mi injekce hned napsala :-D Třeba dostaneš první ten anopyrin-teda podle hodnot v krvi

No já ještě musím počkat na potvrzení bílkoviny v krvi hemocysteinu, pokud bude zvýšený tak vyrazím na hematologii a tam uvidíme co mi doporučí, ale zatím zobu je femibion. V pátek budu moudřejší teda aspoň doufám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Markétka29
12.4.11 12:18

Ahojky tak koukám za tu dobu co jsem tu nebyla se to tu pěkně rozjelo. U mě bohužel nic nového není, jen že mě moje dr. objednala na hematologii, tak jsem zvědavá. Potom už bych se chtěla začít snažit, a abych pravdu řekla už se nemůžu dočkat :wink:

• Citovat
  • Upravit
6692
12.4.11 12:24
Markétka29 píše:
Ahojky tak koukám za tu dobu co jsem tu nebyla se to tu pěkně rozjelo. U mě bohužel nic nového není, jen že mě moje dr. objednala na hematologii, tak jsem zvědavá. Potom už bych se chtěla začít snažit, a abych pravdu řekla už se nemůžu dočkat :wink:

Tak hlavně aby to vše dopadlo a brzy se zadařiklo při snažílkování :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital