Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Nám taky vlastně na nic jiného nepřišli no. Jen mě nikdo nechce dát doporučení na reprodukční imunologii.
Ahojky, no Claudinko to máš teda pestré, chudáku. Je to boj když jsou blbý doktoři tak mi as tím zmůžeme jen málo.
![]()
No mě včera paní doktroka řekla, že ještě počkáme na výsledky včerejších odběrů, mám jíst hodně kyseliny listové, tak jsem si koupila femibion a budu zobat ten, jinak že nic víc by nedělala, pokud se to potvrdí, tak mě pošle přímo na hematologii a tam ať to vyřešíme spolu, tak nevím no
![]()
Ahojte holky
Já mam také mutaci MTHFR 1298 v homozygotni forme. Před otěhotněním jsem brala kyselinu listovou a až na tomto fóru jsem se dočetla o Femibionu (doktoři-teda ti moji mi nic o něm neřekli), tak jsem si ho koupila a užívám ho asi tak 3 týdny (před transferem embrií jsem ho začala užívat). Také jsem slyšela na něho dobré ohlasy
(sice stojí 320 Kč jedno balení po 30 tabletkách, ale co by jsme neudělali proto, aby jsme měli zdravé miminka
A jsme zvyklý na jiné částky u IFV.
Jinak byla jsme na hematologii, ta mi doktorka předepsala clexane-píchám si ho do břicha už od druhého dne, kdy mi odebrali vajíčka a budu si ho píchat celé těhoteství. Tato forma mutace není tak závažná, ale jelikož máme vyšší sráženlivost krve, může způsobit, že ucpe mimi „trubičku“ která ho vyživuje a pak může dojít k potratu. Já beru clexane 0,2ml, jsou i silnější.Je dobré navštívit počas těhotenství hematologa, aby sledovat váš stav a případně doporučil, co dál či zvýšil dávku clexanu. Přeji hooodně štěstíčka ![]()
Posílám nějaké odkazy, na které odpovídá výborný doktor Michal Koucký, který se tímto zabývá ![]()
Zuzka 1982 píše:
Ahojte holkyJá mam také mutaci MTHFR 1298 v homozygotni forme. Před otěhotněním jsem brala kyselinu listovou a až na tomto fóru jsem se dočetla o Femibionu (doktoři-teda ti moji mi nic o něm neřekli), tak jsem si ho koupila a užívám ho asi tak 3 týdny (před transferem embrií jsem ho začala užívat). Také jsem slyšela na něho dobré ohlasy
(sice stojí 320 Kč jedno balení po 30 tabletkách, ale co by jsme neudělali proto, aby jsme měli zdravé miminka
A jsme zvyklý na jiné částky u IFV.
Jinak byla jsme na hematologii, ta mi doktorka předepsala clexane-píchám si ho do břicha už od druhého dne, kdy mi odebrali vajíčka a budu si ho píchat celé těhoteství. Tato forma mutace není tak závažná, ale jelikož máme vyšší sráženlivost krve, může způsobit, že ucpe mimi „trubičku“ která ho vyživuje a pak může dojít k potratu. Já beru clexane 0,2ml, jsou i silnější.Je dobré navštívit počas těhotenství hematologa, aby sledovat váš stav a případně doporučil, co dál či zvýšil dávku clexanu. Přeji hooodně štěstíčka
Díky, no já jsem zvědavá jak mi dopadne kontrolní odběr, pak bych byla poslaná na hematologii a uvidělo by se co a jak dělat ![]()
To Verrik: Držím palečky, ať to všechno dobře dopadne
Jinak slyšela jsem, že někteří hematologové, někteří zase ano, záleží od doktora, doporučují injekce na ředění krve, někteří ne, tak aby tě to pak nezaskočilo. V mém případě je to podle mého doktora(ten Clexane) prevence, a já raději předcházím problémům…Jinak kromě kyseliny listové bych jedla i ledový či klasický salát z trhu (nejlépe domácí bez postřiku), určitě to miminku prospěje též
Určitě si najdi, co třeba jíst a co ne (myslím, že to máš už určitě prostudírováno) a hlavně psychicky v pohodě
Radovat se a mazlit se s manželem ![]()
Holky co by se nemělo jíst při tom, když jsem heterozygodní? Děkuji
Jo mě ještě ten primář,(co řekl,že to má dnes každý,že o nic nejde)chtěl napsat první anopyrin-na ředění,ale mě se to nezdálo,protože hodnoty v krvi byly už docela vysoké,tak jsem šla na další kontrolu k doktorce a ta mi injekce hned napsala
Třeba dostaneš první ten anopyrin-teda podle hodnot v krvi
Claudinka: Podle mě můžeš jíst vše
Myslím si, že strava nemá nijaký vliv na tvou mutaci ![]()
jíst můžeš všechno a hodně pít a hodně zelené zeleniny,kde je k.listová:-)
Zuzka 1982 píše:
To Verrik: Držím palečky, ať to všechno dobře dopadneJinak slyšela jsem, že někteří hematologové, někteří zase ano, záleží od doktora, doporučují injekce na ředění krve, někteří ne, tak aby tě to pak nezaskočilo. V mém případě je to podle mého doktora(ten Clexane) prevence, a já raději předcházím problémům…Jinak kromě kyseliny listové bych jedla i ledový či klasický salát z trhu (nejlépe domácí bez postřiku), určitě to miminku prospěje též
Určitě si najdi, co třeba jíst a co ne (myslím, že to máš už určitě prostudírováno) a hlavně psychicky v pohodě
Radovat se a mazlit se s manželem
No neboj snažím se jíst zelenou zeleninu a ak nějka vše co obsahuje listovku. Jo jo pohoda se budu sanžit dodržovat a mazlení to ani neváhám
![]()
Lenula-xy píše:
Jo mě ještě ten primář,(co řekl,že to má dnes každý,že o nic nejde)chtěl napsat první anopyrin-na ředění,ale mě se to nezdálo,protože hodnoty v krvi byly už docela vysoké,tak jsem šla na další kontrolu k doktorce a ta mi injekce hned napsalaTřeba dostaneš první ten anopyrin-teda podle hodnot v krvi
No já ještě musím počkat na potvrzení bílkoviny v krvi hemocysteinu, pokud bude zvýšený tak vyrazím na hematologii a tam uvidíme co mi doporučí, ale zatím zobu je femibion. V pátek budu moudřejší teda aspoň doufám.
Ahojky tak koukám za tu dobu co jsem tu nebyla se to tu pěkně rozjelo. U mě bohužel nic nového není, jen že mě moje dr. objednala na hematologii, tak jsem zvědavá. Potom už bych se chtěla začít snažit, a abych pravdu řekla už se nemůžu dočkat ![]()
Markétka29 píše:
Ahojky tak koukám za tu dobu co jsem tu nebyla se to tu pěkně rozjelo. U mě bohužel nic nového není, jen že mě moje dr. objednala na hematologii, tak jsem zvědavá. Potom už bych se chtěla začít snažit, a abych pravdu řekla už se nemůžu dočkat
Tak hlavně aby to vše dopadlo a brzy se zadařiklo při snažílkování ![]()