Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
taky mi zjistili Mutace G 20210A v genu pro Trotrombin v Heterozygotním stavu..
Zjistilo se to tak že jsem v těhi byla nastydlá,tak jsem šla k obvodní,aby mi něco dala,a u ní mi začala téct z nosu krev,tak se mě ptala zda na to trpím,a já že ne,že to je z toho jak se snužím smrkat,poslala mě na krev-to mi zjistili zvýš.sražlivost,a nic se neřešilo,a můj gyndař to nechtěl nechat,tak mě poslal na hematologii-tak mi udělali testy-a zvýš.sraážlivost byla ok,ale že mi zjistili toto-nevereili byste jak jsem silene brecela,jak kdyby me cekalo neco hrozneho,uz me napadalo ze nemam radost z miminka a ze pro me vsechno hezkyho skoncilo,ze jsem nemocna atd atd.
Chtela mi nasadit injekce fraxík-ale hned jak jsem o tomhle slysela rvala jsem,tak mi to tedy oddálila a píchala jsem si je až od 36tyden-aspon myslim uz si to nepamatuji-musela bychse kouknout.
Ze zacatku mi to pichal pritel pak jeho nevlastni mamka-stridali se.A V 6ti nedeli jsem to zmakla sama.
A k tomu dalsimu mimi,mamka mi rikala kdyz mi to zjistili,to uz nebudes chtit druhy mimi vid?a ja -asi ne.A ted vim ze to nic neni,je to jen prevence aby se nic nestalo!!!
Takze nejaky injekce bych zvladla.
mam syna ktereho miluji a mozna diky tem injekcim ho mam.
Perotoze mam kamaradku kera cekala mimi a umrelo ji tesne nez mela rodit,dostala trombozu a miminko v ni umrelo.
Snad nevadi za dlouhy prispevek.
Jinak je mi 23,jsem z Mar.Lázní
Ahoj holky, tak jsem si dnes koupila Femibion a když jsem se na něj ptala v první lekárně tak na mě ta pani koukala jako by to vůbec neznala a že prý to u nich přes půl roku nebylo, že to nikdo nechtěl…tak nevim…všude se píše jak je dobrej a nikdo ho nechce to je mi teda divný…
Marky,možná je to tím,že je drahý a že ho bereme jen my MTHFR
V mojí lékárně mají taky jen jednu krabičku vždycky,v nemocniční lékárně ho neměli vůbec ![]()
No já jsem byla právě také nejdříve v té nemocniční lékárně a ono nic, ale už jsem ho sehnala a to je hlavní takže ode dneška začínám brát…v pondělí jdu k dr. tak jsem zvědává co mi vše řekne
Tak dej vědět,to mě zajímá
Já jdu na kontrolu na hematologii 21.3.
Jo určitě napíšu, trošku se bojim, ale po tom co jsem se tu dočetla jsem o trochu klidnější
Ahoj tak už jsem přišla od dr. tak teď se to prý řešit nemusí jen mam brát listovku což je jasný…a až otěhotním tak k ní mam ihned přijít a ona mezitím zavolá do ČB na hematologii a oni rozhdnou zda si budu něco píchat nebo ne. Je mi teda divný, že mě neposlala na hematologii, ale na druhou stranu je to doktorka a měla by vědět co dělá. Ještě jsem se chtěla zeptat a ty jsi tam šla sama od sebe nebo tě tam dr. doporučila, já nevim jestli tam přece jenom nemam jít.
Ahojky,já jsem to zjistila před těhu a to jsi mě na hematologii zrovna registrovali a prý jak otěhotním,tak mám hned dojít,tak jsem tam šla asi v 7.týdnu.Tobě by měla vzít krev teda alespoň dr.(srážlivost) a když to bude dobré,tak bys měla jít na hematologii,jak zjistíš,že si těhu
Oni ti tam vezmou kontrolní odběry a pak budeš chodit na kontroly,jestli stačí listovka nebo už injekce
Tak já nevim jsem z toho trochu vedle. Dr. mi řekla, že zavolá do ČB a tam se poptá a pak že se uvidí. Prý, že se o to nemusím starat, že ona mi pak řekne jestli to bude třeba nebo ne. A že k ní mam jít a budu těhu a to prý rozhodne. Tak já nevim ![]()
Tak počkej,až tam zavolá a co jí řeknou a podle toho si to potom pohlídáš-hematologii.Třeba jí řeknou zrovna,že se máš na té hematologii stavit na odběr ![]()
A ještě bych se tě chtěla zeptat takže na tu hematologii jsi šla sama od sebe jakmile ti zjistili tu mutaci?
Nejprve jsem tam byla na doporučení,když to zjistili mamce,aby se vyšetřilo,jestli to mám i já.A když jsem otěhotněla,tak jsem tam šla sama
Aha no tak to já počkam…až otěhotnim tak uvidim…moc děkuju za odpovědi
Nemáš za co
,já si budu brát krev příští týden sama a myslím 22.3.jdu na hematologii,tak uvidíme,jak injekce zabraly
Moc ti přeju aby si to měla dobrý, docela už se těšim až budu těhu, ikdyž chvilkama se bojim, ale snad už to bude ok a v kolikátém si už týdnu?