MTHFR mutace

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Elenloth
27.1.16 11:04

@InExile Ano, podle mě to nesedí. Nejsem lékař, takže nechci vynášet soudy nebo se dohadovat o léčbě, ale dělala jsem ve firmě, která vyrábí testy na tyto mutace. Je to buď a nebo, takže bych se normálně zeptala, že jsi z toho zmatená. Co se píchání nízkomolekulárního heparinu týče, tak je to celkem bezpečné, pokud budeš dodržovat léčbu a hlásit případné potíže. Myslím, že to za zkoušku stojí.

• Citovat
  • Upravit
10486
27.1.16 11:17

@InExile asi bude uplne nejlepsi, kdyz se zeptas doktora, mne z toho vyplyva ten MTHFR c667t homozygot, taky si myslim, ze na hetero by nic nedaly…ono celkove to MTHFR se jako moc velky problem nevidi…ja na zaklade vysledku z genetiky dostala doporuceni na hematologii a tam si oni udelaly jeste sve podrobne vysetreni

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8237
27.1.16 11:25
@Elenloth píše:
@InExile Ano, podle mě to nesedí. Nejsem lékař, takže nechci vynášet soudy nebo se dohadovat o léčbě, ale dělala jsem ve firmě, která vyrábí testy na tyto mutace. Je to buď a nebo, takže bych se normálně zeptala, že jsi z toho zmatená. Co se píchání nízkomolekulárního heparinu týče, tak je to celkem bezpečné, pokud budeš dodržovat léčbu a hlásit případné potíže. Myslím, že to za zkoušku stojí.

ježiš dekuji to jsem potřebovala slyšet o tech injekcích…já vím že pak hrozí krvacení ze sliznic, na to me mudr upozornil..že to muže a nemusí být a vše se pak hlasí…
co se týče tech mutací..celou dobu mi to vrtá v hlave ale oba mudři tvrdí že hetero…ale ta veta dole to proste vyvrací..práve jsem myslela že muže bejt jeden kod hetero a jeden homo to prý nejde :lol: každopádne díky za vysvetlení optám se ho ješte jednou at mi to dž tak vysvetlí, že jsem z toho jelena :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8237
27.1.16 11:28

@marinka5 tak genetiku budou delat z toho mrtvého plodu, takže pak už nemusí me?? Imunologii nemám udelanou. No uvidíme, ale fakt 3× do roka není náhoda a to ani blbá náhoda snad

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27.1.16 11:38

@InExile měly by dělat i tobě. mě hned v porodnici po druhém porodu mrtveho miminka dělaly odběry na genetiku, a výsledky se jim potvrdily z té doby porod prvního mrtvého miminka. pak jsem musela asi po dvou měsících jet na genet centrum a dělaly odběr homocis.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10486
27.1.16 12:38

@InExile urcite bys mela jit na genetiku i ty a po trech ZT mas narok i na imunologii, mne prave nasly problem i tam

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Elenloth
27.1.16 13:48

@InExile Určitě se zeptej. Třeba je to prostě jen chyba, ale ať ji prostě opraví, je důležité mít všechno v dokumentaci správně.
Krvácení ze sliznic pravděpodobně znamená, že ti může častěji téct krev z nosu, nebo můžeš mírně špinit, asi se ti budou dělat víc modřiny. Běžně v těle dochází k porušení malých žilek, ale protože budeš mít po injekcích méně srážlivou krev, tak to prostě uvidíš. Bez injekcí se to děje taky, ale krev se srazí dřív, než na to přijdeš.

• Citovat
  • Upravit
8237
27.1.16 14:22

Mockrat vam holky dekuji, na imunologii se optam taky, kdyz uz tak uz..at se zjisti co je pricinou vzdy je to ve stejnou dobu plus, minus par dnu vse je oukej a najednou bum a netluce srdicko :,( fakt cek co si nezjisti sam tak nevi..po ctvrte se mi to nechce zazit a i kdyz nejsem naka mekota a snasim to v celku dobre tak zahul na pepku to je

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
118
9.2.16 06:40

@InExile Já mám také Heterozygot. C677T. Měla jsem za sebou 2 potraty-ve 12tt a 6tt. Poté mi udělali genetické vyšetření a zjistili tohle. V další těhotenství jsem od začátku do cca poloviny brala kyselinu listovou s větším podílem kyseliny - dostávala jsem od doktora na předpis, na začátku těhu jsem měla utrogestan na udržení a později magnezium na tvrdnutí bříška. Malého jsem nakonec přenášela o 4 dny :) Držím palečky aby další těhoteství už proběhlo až do konce :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8237
9.2.16 13:44

@CrazyDuck85 dekuji kyselinu beru prave ten femibion, stale a stejne nic

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.6.16 07:50

Ahojte holky, včera jsem se vrátila z hematologie… jsem mthfr heterozygot, mám za sebou tři těhotenství a v pohodě… ještě mi ale zjistili hraniční DRVVT, nevíte některá oč jde? Jinak test aPTT a vše další bylo ok (ještě Teda něco s faktorem 8,ale to u žen prý nic nedělá, případně něco málo, horsi je to u mužů). Díky moc, co jsem zatím našla na netu zeda není vůbec povzbudive-systemovy lupus a pod. :pocitac:

• Citovat
  • Upravit
81479
14.6.16 08:32
@Anonymní píše:
Ahojte holky, včera jsem se vrátila z hematologie… jsem mthfr heterozygot, mám za sebou tři těhotenství a v pohodě… ještě mi ale zjistili hraniční DRVVT, nevíte některá oč jde? Jinak test aPTT a vše další bylo ok (ještě Teda něco s faktorem 8,ale to u žen prý nic nedělá, případně něco málo, horsi je to u mužů). Díky moc, co jsem zatím našla na netu zeda není vůbec povzbudive-systemovy lupus a pod. :pocitac:
???
nerozumim poslední větě. Co je se systémovým lupusem?
MTHFR bych se vůbec nevšímala.
F VIII - záleží kolik máš. nemám informaci o tom, že by u žen vadil éně, než můžů. Ale často je to jen přechodné zvýšení, při zánětu, hojení, infekci, stresu. Nebo obezitou…
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5178
14.6.16 09:02
@Anonymní píše:
Ahojte holky, včera jsem se vrátila z hematologie… jsem mthfr heterozygot, mám za sebou tři těhotenství a v pohodě… ještě mi ale zjistili hraniční DRVVT, nevíte některá oč jde? Jinak test aPTT a vše další bylo ok (ještě Teda něco s faktorem 8,ale to u žen prý nic nedělá, případně něco málo, horsi je to u mužů). Díky moc, co jsem zatím našla na netu zeda není vůbec povzbudive-systemovy lupus a pod. :pocitac:

DRVVT je jeden z testů na Lupus antikoagulans (neplést se systémovým lupusem), který se používá pro diagnostiku antifosfolipidového syndromu. Pokud je hraniční a APTT a vše ostatní bylo OK tak by se nemělo nic moc dít. Na hematologi uritě vědí co dělají a jestli máš pochybnosti, nech si vše vysvětlit tam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.6.16 09:15

Takže na lupus antikoagulus se nepoužívá pouze test DRVVT? Ale i ten test APTT? To bylo prý v pořádku. To DRVVT mám hranicni. Proto mi vzali krev znova. Faktor 8 mám zřejmě po své babicce. Ale Mudra mi říkala, že u žen je to většinou bezpříznakove. Jinak úrazu jsem měla v životě dost a trombóza nikdy. Začala jsem to řešit skrz zánět křečových žil… doktorka spíš resila ten faktor 8,nez to DRVVT. Až když jsem přišla domů a ve zprávě bylo, že se brala krev znova i na to. Prý se to dá i nějak získat, že se to nemusí dědit…

• Citovat
  • Upravit
5178
14.6.16 09:23

Lupus antikoagulans (LA) musí být potvrzeno 2 testy. Používá se dRVVT, APTT nebo APTT-LA. Plus nějaká doplňující vyšetření.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí