Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Nekdy je přístup personálu v nemocnicích otřesný, bohužel nikdy dopředu nevíš na koho, kde narazíš.. také jsem si již prožila své („nepůjdete-li na lapaloskopii, aniž by mi kdo vysvětlil proč nač a zač, budete chronická a budete zbytečně zatěžovat jen naše zdravotnictví“, „jste oba staří, tak se nedivte, že embryo nechce vyvíjet“ aj. raději ani nemluvě.. ) Tentokrát však musím říci, že byli v nemocnici profesionální, strostlivý, musím je opravdu pochválit…
Je určitě skvělé a pozitivní, že naši partneři stoji při nás, a že to s námi prožívají a snášejí, a že jsou ochotni pro to i něco udělat a není to pro ně také rozhodně lehké. ten můj byl také ochoten a připraven vzorek někam odvézt, ale bohužel nebylo kam… Nechť i tak si přejmě ať jsou stateční a silní a ať stojí při nás.. i to je partnerství - „v dobrém i ve zlém“…
Ahoj, oživuji téma..oživuji téma, zjitily mi mutaci MTHRFR ale..nevyznám se v papírech..nevím zdali mám hereto nebo homo..písnu vám přesné znění zprávy:
Složený heterozygot mutace MTHRF C677T a A1298C
Doporučení: Byla prokázána mutace MTHFR 677 v homozygotní konstituci
Takže jak tomu mám rozumet?? Je to teda homo nebo hetero..
jsem po třech ZT v 8 a 9 tt a doktor mi ted nabídnul při příštím tehu, ředění krve, já stále nevím a mám z toho trochu strach, ale 3× za jeden rok Zt se zdá mudrovi už opravdu moc ![]()
@InExile podle zpravy mas MTHFR C667T homozygot jako ja, take mam za sebou tri potraty a jedno uspesne tehu, miniheparin by mel pomoci ![]()
@InExile Ahoj, řekla bych že homozygot, na hetero myslím že nedávají nic na ředění krve zkus prozkoumat internet.
@marinka5 píše:
@InExile podle zpravy mas MTHFR C667T homozygot jako ja, take mam za sebou tri potraty a jedno uspesne tehu, miniheparin by mel pomoci
DĚKUJI co před tím ten napsaný složený heterozygot..fakt ty zprávy jsou pro doktory k čemu nám je dávaj když normální človek se v tom nevyzná..me mudr řekl že jsem hetero..
prosím te a podle čeho stanovili dávky..já se docela bojím že se budu ředit moc, že mi to ublíží ![]()
@Petra lojzek píše:
@InExile Ahoj, řekla bych že homozygot, na hetero myslím že nedávají nic na ředění krve zkus prozkoumat internet.
no on mi při poslední kontrole řekl mudr že má pacientku se stejnými příznaky se stjenými zdravotními problémy, a že si píchá injkece a je ve 30 tt bez problému..a já se rozmyšlím radeji bych prášky to mi řekl mudr, že četl nákou studii a že ty injekce jsou lepší..Femibion jim. Práve se všude dočítám že na MTHRFR není potřeba nic ani ředení krve ![]()
@InExile Není lepší místo rozebírání to s „odborníky“ na netu prostě zavolat tomu doktorovi, který ti tu zprávu dal, že tomu nerozumíš? Je mi divné, že v prvním řádku je složený heterozygot a potom, že byla prokázána homozygotní konstituce. Tak buď jsi heterozygot nebo jsi homozygot. Měřil někdo hladinu homocysteinu?
@InExile No nevím ja mám tuto mutaci a dvakrát po sedmi letech jsem přišla o miminka o jedno ve 33 TT a o druhé ve 38 TT předčasně odloučená placenta
mě zas lékařka ríkala že jsem si spravně měla píchát něco na ředění krve i byť tato mutace není tak závažná jako jiná, ale přece rizika tam jsou. hodně se ptát a zjišťovat co nejvíce info…
@InExile na mutace je dobrej MUDr. Michal Koucký
PORODNÍK on se tímto hodně zabívá
@Petra lojzek ty brdo..to je mi líto, tak pozde už…to jsem proti tobe břídil.. ![]()
no me zas mudr říkal že ono vyšetřují na hematolce jen nejbežnější mutace ale ono je spoustu jiných poruch..na které se proste ani nemusí přijít, proto mi navrhuje toto..
jako já to podstoupím, ale samozřejme se sobecky bojím i o sebe..
ješte teda čekám ted na vysledky z genetiky kam posilali vzorek odebraný po revizi, tak třeba tam na neco příjdou ![]()
@Elenloth právě to mi nesedí..co teda jsem nebo nejsem
proto jsem to dala sem jestli z toho bude moudré aspon vy.. ![]()
homocystein to nevím..mrknu do to zprávy jestli najdu
@InExile no já jsem si prostě vydupala genet. vyšetření a že chci vše co je možné už hned po prvním porodu mrtvého miminka!!! je fakt, že jsem byla hned odeslána na odběry i s partnerem i jemu dělaly genet. testy- nedávno jsem si vydupala genet. testy u dcery, nejdřív se dětskej lékař zdráhal, ale pak nám vypsal papíry a dceru mám testovanou taky.Je fakt že je hodně poruch, ale oni musí dělat ty rizikové gen,.testy.