Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Hanaseb nech odebraný plod poslat na cytogenetické vyšetření tam se zjistí více neplést jen s histologií ta nic moc pořádného nezjistí? Já vždycky hned ředím krev, ale jsem homozygot a pokud beru listovku obyčejnou tak mám křeče a průjmy a kolíkrát nemohu opustit domvo jaké to jsou průjmy. hOlky musíte bojovat sami vydíte jak já bojuju. Jen kompletní vyšetření trvalo 6,5 roku a příčina se zjistila až před 7 IVF což zamrzí tolik pokusů narkoz avíce jak 650 000 tisíc korun. studujte na netu ptejte se holek žádejte o došetření a hlavně si berte veškeré kopie výsledků!!!. Porotže jinak řeknou, že je to dobré a přitom enní nebo na harně a podobné povídačky. Třaba v helisu řekli, že imunologie je v pořádku a pak z toho bylo biochemické těhu protože byla alergie na jednu potravinu a já ji jedla každý den několikrát a pak špatně naředěnou krev a ještě jedny látka přitom, řekli, že jen je vše nepatrně vyšší a nanic to nemá vliv a až jsem potom nepovedeném těhu dostala kopii tak jsem to dořešila nejím alargen a ještě musím ředit krev anopyrinem. Holky který druhý výrobek má ještě naštěpenou tu listovku? Já vím jen o tom femibionu?
Ano, měl by to být Superfolin Chytré miminko. Ale brát oba dva je asi blbost, ne? Má to i ostatní vitamíny a jód atd, tak aby se člověk zas nějak nepředávkoval tím ostatním…
Jo díky holky je to novinka, že tomá ještě nějaký výrobce. Mě mrzí na tom femibionu, že měl zase dejno ečko. tak proto se ptám.
Vse je 7-3 roky stare. i ty odpovedi z roku 12 jsou uz daleko opatrnejsi
Děkuji za podporu. Je to těžké… a nejhorší je, že člověk neví vlastně proč.. a lékaři se o zjištění toho proč až moc nesnaží a o co si víceméně člověk neřekne, to nedostane nebo se nedozví… (ale nejsem odborník abych veděla o co si vlastně říci a na co se ptát a navíc člověk mnohdy ani neví na co má vlastně nárok, snad by to měla být i součást povinné školní výuku, člověk je pak vždy jako negramot…) Ano mám jít na revizi, musím se však nejprve objednat, resp. zajít do nemocnice… je však SO, NE, velké vedro = v nemocnici nic moc doktor a tak zvažuji jestli to už nenechat až na pondělí, když ještě nekrvácím… Ono by se také mohlo stát, že mě tam nechají ležet a výkon bude stejně až v pondělí… Ráda bych si nechala udělat ještě kontrolní ultrazvuk, a nápad se žádankou o vyšetření plodu je také moc dobrý typ (člověk by se možná dozvěděl, kde nastala chyba).. ano mě se vkrádá myšlenka jestli té listovky nebylo málo nebo naopak zase moc (obden jsem pro jistotu k tomu ještě i listovku brala) nebo zase jestli také nebylo málo jódu (neboť mám sníženou funkci štítné žlázy - a endokrinolog mi řekl, že at místo jedné tablety letroxu si vezmu jednu a půl a podle toho jak mi bude, at se rozhodnu jestli jednu tabletu nebo jedna a půl - mnoo je mi to také takové divné - ber si léky vlastně jak chceš (!), jak ti to vyhovuje - ale kde je ta optimální potřeba pro dítě (???) a ty jsi momentálně těhotná nebo plánuješ, že bereš femibion? já a třetí těhu: je to složité, toto těhu byla nečekaná radostná zpráva, již jsme to ani nečekali a veřili jsme, že matka příroda ví co dělá, a že nám dopřeje ten ulíček radosti, na druhou stranu vidím, že přirozeno cestou to jde, ale ten další vývoj ten není věru potěšující - již podruhé končím revizí a bohužel nejsem také již nejmladší, já za sebe bych do toho ještě i šla, ale vědět tak, kde je chyba, aby to člověk mohl něják ovlivnit… jinak hodně štěstíčka
@hanaseb máš vyšetřenou genetiku, hematologii, imunologii? Koukám, že se léčíš se štítkou - to je taky strašák těhotných ![]()
Hanaseb nechte to poslat na tu genetiku ten plod zjistí se třeba, že by bylo postižené nebo zdravé, pak manželovi nech udělat dna-fragmentaci může být kanec, ale spermie můžou mít poškozenou genetiku a dělájí abnormální embrya a budeš potrácet dál Ano o všechny vyšeteřní si musíme říci a doprošovat se. Nic nedostaneme zdarma. odku jsi? Pokud z Prahy tam bych skusila gyn. Hloubětín čím déle bude v tobě hrozí ti komplikace. 4ást embrya bude už vstřebaná a bude se moci otestovat jen část genetiky já to tak měla měla jsem moh mrtvé už více jak 5 týdnu a hrozila mi sepse. takže popřemýšlej a uvidíš. Mě to gyndařka taky nechtěla napsat, že až potratím příště, rtak jsem jí řekla vy si myslíte, že mám věkový čas? Femibion se má brát tak tři měsíce před těhu, dost pít a mít dobrou hladinu mohocysteinu a podobně. Najít dobrou hematologii atd.
Hanaseb v mezi čase než se budete moci snažit se nechte povyšetřit. ono to trvá ta dna-fragmentace se platí někde v CAr jsou i balíčky se základní imunologii chpala cena tak do 4 tisíc a od toho se to taky může odvíjet. Navšívit nějaký CAr a oni něco málo dovyšetří nemusíš jít hned na IVF. jen ty vyšetření mají výše nastavené limity než gyndařka a podobně. Imunologi pouze o dvouch lékařek nebrat Madara a podobně.
@Mandlička DNA framgmentace se zjistí z genetického vyšetření z krve manžela???Nebo je to nějaké další speciální vyšetření?
@hanaseb drž se, chápu, jak ti je… ![]()
Dna-fragmentace je vyšetření na spermiích pošlu odkaz na počtení mi si dali balíček aby jsi věděla co co znamená. tady je to dobře popsané tak ti to dávám jako odkaz http://www.sanatoriumhelios.cz/…esty-spermii
jinde je to hala bala. tady ten balíček stojí 3800 kč. dnajen 2500.
Mandličko, děkuji opět za info.jsi zběhlá a dokážeš věru poradit. jinak to mám to za sebou, v práci šílí, že jsem jim vypadla (napsali mi na 5 dní nemocenskou) a ještě si to asi pěkně vyžeru. A moje zkušenost s cytogenetikou: požádla jsem o ní, sami to nenabídnou. byla jsem poučena, že si o ní musím říci těsně před zákrokem na sále. přesto problém, nejsem z velkého města, kde by cytogenetiku v laboratoši dělali, a tak bych si vzorech musela hned po zákroku odvézt sama tam, kde to dělají se žádankou snad od tadyma, jelikož byl však víkend, v laboratoři nikdo, a není-li člověk domluven dopředu nemáš to kam vézti, a odevzdat se to do laboratoře musí do nějáké doby (to mi nebyli však schopni říci do jaké). takže nakonec to dopadla tak, že cytogenetiku jsme nechat nedělali. Poněkuď nechápu proč to tam nemohou poslat sami!?!? takže bohužel nebudeme vědět zase nic..
Hani já jsem z velkého města a manžel musel sedět před sálem a pak dostal bandasku a naše mrvté dítě v té bandassce musel nést tak dva Km či jel tram nevím dovést do laboratoře sám. Jenže on chodí do práce kdyby ho neuvolnili tak to tam taky nemám donesené. Oni si, ale neuvědomují jaký to má vliv na partnera když musí toto udělat. Už bych na tu kliniku nešla nechali mě v krvavéposteli až hruza byla mi zima a chytila jsem dutina tak hned rdruhý den jsem musela na ORl a dostala dvoje ATB. Ještě jak jsem plakala tak jsem musela vyplnovat spostu papírů tak jsem jim řekla at to dají manželovy že to vyplní. No a když mě dr. probouzela z narkozy tak mě plácala po raměni a říkala at vstávám a nehraji to na ni. Posadila i když jsem nebyla ještě vzhůru. Říkala dělej histerko. takže příště pojedu asi do PRahy tady už ne.
Hani co děláš za práci? Já jsem si vzala jen dvakrát PN a vý¨ždycky tam pak byli//. V práci nemá taky kdo chodit do práce, ale když je podstav tak se má starat vedení aby jak říkají za těmi brány stojí tisíce někoho přijmu aby nás enbylo málo. a ono to jde udělat. Jen mi máme špatný pocit. Já po ZT musela jít pracovat jinam a ještě mě někdo neskutečně pomluvil, že to pořád mám v sobě, že uvažuji i nad podáním žaloby za pomluvu.
Hani drž se ono to nějak časem přejde a pokud by měli v práci řeči tak teřba řekni co se stalo a tím je to přestane bavit. Už se tě na to nikdo nebude ptát neb jim to bude blbé.
![]()