Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Pokud se jedná o malé dítě, taky teda dost nechápu, proč dostalo na zadek. Spíš mamina by zasloužila. Já tedy před vstupem na silnici vezmu děcko za ruku a držím ho setsakramentsky pevně. Spoléhat na to, že se zastaví samo, je dost mimo.
@autorka44 píše:
Stal sa mi jeden nepríjemný zážitok. Dieťa vonku chytilo rasple a takmer mi vbehlo po auto!!! Dostalo jednu na zadok a jedna (kreslí sa kosoštvorec) začala mudrovať, že čo to robím. Tak som sa jej opýtala, či ho radšej malo zraziť auto a ona, že prečo jej vyhrožujem. A že mám byť rada, že mám zdravého vnuka - kurva, to vyzerám tak staro? Ja jej zase, že keby ho zrazilo auto, ostal by aj on postihnutý. Ona znova, že jej vyhrožujem. Tak som mala toho dosť, povedala som jej, že mám rakovinu a ona zase, že ju citovo vydieram. Vraj ona má dvoch desaťročných a vie vychovávať deti. Podľa mňa ich vychováva tak, že jej deti všetkých šikanujú. Ale inak ten môj zlatúšik naozaj reaguje iba vtedy, keď na neho skríknem, alebo keď dostane na zadok. Aj desaťkrát!!! odbehne od jedla a keď ho prosím, pekne mu hovorím, že nech neodbieha, tak nič, ešte si zo mňa robí srandu.
Uprimne, naprosto chapu, kdyz usouzena mamka vlepi potomkovi vychovn.na zadek, nez kdyz necha sveho bobanka okopavat sousedovi pred sebou sedadlo v buse nebo necha rozjivene urvancata poletovat a obtezovat ostatni v redtauracce bez detsk.koutku…
No on mi utekal, som ho nemohla chytiť…Teraz by mal spať, aler nechce, kašlemk na to,,,,chcela som sa stretnúť s kamarátkou nA vianočných trhoch, muž musí ísť vybaviť niečo pracovné, takže nikam nejdem– teda nejdem na stretko s kamoškou, Kľudneš nech nespí, nech sa hojdá na stoliťčke a spadne, nech robí hocičo, seriem na to, an na neho nezvýšim hlas, A ppreto som jej povedala, že mám rtaka, lebop som si myslela, ťže bude chápavbá…Ona mi na to, že sa mám liečiť ma nebyť s dieťaťom.
@Ice79 no já nevím…bydlíme na náměstí,jezdí tam spousta aut, provoz nepřetržitý a dítě si teda opravdu pevně držím. Ale jednou se mi stalo,že se mi malá nějak vysnekla a taky brala čáru na silnici a to jsme zrovna neprechazely. Moje reakce teda nebyla dát malé na prdel,ale moje nervy a nervy řidiče byly dost posramocene. Takže paní zakladatelku chápu.
Jinak teda já se s lidmi na ulici, kteří mají na mě blbé kecy nebavím. Ale je mi to kolikrát líto,protože mám děti o 14m od sebe. Starší (2roky) jde za ruku a mladší 10m je v nositku a sposta, zejména důchodců,kteří jdou ve skupině, si neodpusti poznámku, že jsem nezodpovědná a měla jsem si dávat pozor,abych neměla tolik decek. ![]()
@autorka44 píše:
No on mi utekal, som ho nemohla chytiť…Teraz by mal spať, aler nechce, kašlemk na to,,,,chcela som sa stretnúť s kamarátkou nA vianočných trhoch, muž musí ísť vybaviť niečo pracovné, takže nikam nejdem– teda nejdem na stretko s kamoškou, Kľudneš nech nespí, nech sa hojdá na stoliťčke a spadne, nech robí hocičo, seriem na to, an na neho nezvýšim hlas, A ppreto som jej povedala, že mám rtaka, lebop som si myslela, ťže bude chápavbá…Ona mi na to, že sa mám liečiť ma nebyť s dieťaťom.
Jsi trošku jak to říct hezky nevyrovnaná
@AlenaSu Počkej,máš dvě děti a už si od důchodců slyšela,že jsi si měla dávat pozor a nemít tolik dětí?Jako vážně na počet dvě?
@pikola píše:
Jsi trošku jak to říct hezky nevyrovnaná
Já souhlasím.
Jinak zakladatelko: Me se taky stane, že se nechám takhle nachytat a začnu zbytečně s někým diskutovat…ale vydrží mi to asi 3 minuty, pak si max postezuju u manžela a jsem naštvaná hlavně na sebe, že jsem vůbec na něco reagovala…a že bych kvůli takove miniprestrelce hned o ženské mluvila takhle a bortila se doma
Spíš se to u tebe asi nějak vše sešlo a posledni kapka? Ti rakovinu fakt máš nebo jsi jen chtěla, aby ji tebe bylo líto?
@anupati Asi je tam spíš problém ne v počtu, ale ve věkovém rozestupu bych řekla
jinak mi to přijde taky jako blbost aby někomu přišel divný počet dvou dětí ![]()
@Serpentini píše:
@anupati Asi je tam spíš problém ne v počtu, ale ve věkovém rozestupu bych řeklajinak mi to přijde taky jako blbost aby někomu přišel divný počet dvou dětí
Tak u generace,co jsou dnes důchodci byl naprosto běžný rozestup rok…tedy moji vrstevníci takhle často měli sourozence.Tak že by je to tak překvapovali?Si říkám,až budu důchodce,jestli taky na všechno zapomenu a budu prudit a říkat si to za nás… ![]()
@autorka44 píše:
Asi by mě mudrlantka taky vytočila, ale zároveň bych si byla vědomá toho, že jsem dítě neuhlídala. Učím ho držet se za ruku nebo neběhat. Lítat může po hřišti nebo někde jinde než na ulici.
@autorka44 píše:
Stal sa mi jeden nepríjemný zážitok. Dieťa vonku chytilo rasple a takmer mi vbehlo po auto!!! Dostalo jednu na zadok a jedna (kreslí sa kosoštvorec) začala mudrovať, že čo to robím. Tak som sa jej opýtala, či ho radšej malo zraziť auto a ona, že prečo jej vyhrožujem. A že mám byť rada, že mám zdravého vnuka - kurva, to vyzerám tak staro? Ja jej zase, že keby ho zrazilo auto, ostal by aj on postihnutý. Ona znova, že jej vyhrožujem. Tak som mala toho dosť, povedala som jej, že mám rakovinu a ona zase, že ju citovo vydieram. Vraj ona má dvoch desaťročných a vie vychovávať deti. Podľa mňa ich vychováva tak, že jej deti všetkých šikanujú. Ale inak ten môj zlatúšik naozaj reaguje iba vtedy, keď na neho skríknem, alebo keď dostane na zadok. Aj desaťkrát!!! odbehne od jedla a keď ho prosím, pekne mu hovorím, že nech neodbieha, tak nič, ešte si zo mňa robí srandu.
S tou rakovinou dobře ty
![]()
Vždycky ji můžeš poskrabat auto, nebo propichnout gumy…
to chce klid,kdyby to tvoje dítě po ní hodilo třeba cihlu,tak by paní reagovala jinak.. ![]()
ono je pro lidi hrozně zábavné sledovat vztekající se děti někde v obchodě a pak sledovat rodiče jak si s tím poradí a ještě jim dávat chytré rady..měla si se na paní usmát a říct ať si hledí svého..
@anupati ono to bylo asi spíš na ten věkový rozestup, jak píše @Serpentini . Já se blbě vyjádřila.
Ale je to opravdu tak. Slyšela jsem to několikrát. A o mých vrstevnicich ani nemluvím. Ale na té ulici,když to nekdo řeší,mi to vadí.
@AlenaSu píše:
@Ice79 no já nevím…bydlíme na náměstí,jezdí tam spousta aut, provoz nepřetržitý a dítě si teda opravdu pevně držím. Ale jednou se mi stalo,že se mi malá nějak vysnekla a taky brala čáru na silnici a to jsme zrovna neprechazely. Moje reakce teda nebyla dát malé na prdel,ale moje nervy a nervy řidiče byly dost posramocene. Takže paní zakladatelku chápu.
Jinak teda já se s lidmi na ulici, kteří mají na mě blbé kecy nebavím. Ale je mi to kolikrát líto,protože mám děti o 14m od sebe. Starší (2roky) jde za ruku a mladší 10m je v nositku a sposta, zejména důchodců,kteří jdou ve skupině, si neodpusti poznámku, že jsem nezodpovědná a měla jsem si dávat pozor,abych neměla tolik decek.
oni ti důchodci si myslí ,že jsou tady sami
,městská doprava je výhradně pro jejich potřeby
,parky, cukrárny ,všude vlastně ty děti ruší jejich klid ![]()