Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Dnes som s mužom a mojim poslušným synom bola pri jazere krmiť kačky. Dieťa napriek upozorneniam vbehlo do vody, pekne sa tam prechádzalo. Keby som na neho nakričala - muž to nemá v povahe, alebo mu dala na zadok, tak by tam nešlo. Ale kričať nemôžem, mám v neporiadku hlasivky a capnuť už sa neodvážim. Našťastie sme boli autom. By som rada vedela, keby som bola s ním s kočiarom a potom išla 20 minút domov s mokrými topánkami, ako by skončil. Ale podľa tej strigy určite je lepšie mať zápal pľúc ako dostať na zadok.
@stock píše:
To v ty závorce je pro Tebe demokracie?
to je uvedení příkladu
@smajlik345 píše:
to je uvedení příkladu
Priklad- mame demokracii, můžeme dát dítěti na zadek? Nebo považuješ za demokracii, že můžeš dát dítěti na zadek?
Příspěvek upraven 10.12.18 v 17:49
@autorka44 píše:
Dnes som s mužom a mojim poslušným synom bola pri jazere krmiť kačky. Dieťa napriek upozorneniam vbehlo do vody, pekne sa tam prechádzalo. Keby som na neho nakričala - muž to nemá v povahe, alebo mu dala na zadok, tak by tam nešlo. Ale kričať nemôžem, mám v neporiadku hlasivky a capnuť už sa neodvážim. Našťastie sme boli autom. By som rada vedela, keby som bola s ním s kočiarom a potom išla 20 minút domov s mokrými topánkami, ako by skončil. Ale podľa tej strigy určite je lepšie mať zápal pľúc ako dostať na zadok.
Jako vážně budeš svoje chování odvíje od toho, co ti řekne cizí ženská na ulici? Jinak jsi v pořádku?
Jen by mne zajímalo, jak bys tím, že bys mu dala na zadek, zabránila tomu, aby vlezl do vody?
skôr by som to asi nestihla, asi až po tom, ako vlezie do vody…ale čo ak sa mi niekdy stane, že mu pôjde o zraviue, ja mu dám na zsadok a nejaká inteligentná na mna zavolá policajtov&?
@autorka44 píše:
skôr by som to asi nestihla, asi až po tom, ako vlezie do vody…ale čo ak sa mi niekdy stane, že mu pôjde o zraviue, ja mu dám na zsadok a nejaká inteligentná na mna zavolá policajtov&?
Tak zkrátka bych neřešil co kdo říká… Musíš ty lidi umět poslat jasně a rázně do ha/zlu. Jsi přece Slovenka, snad nejsi z cukru…
@autorka44 píše:
promiň, ale nejsi v pořádku…ty radši necháš dítě aby se mu něco stalo jen proto že se bojíš že na tebe nějaká ženská zavolá policii. A co by jim asi tak řekla že jsi dala svému dítěti na zadek ? Uvědomuješ si že policie má na starost důležitější věcí než řešit nějakou m*geru která je zavolá kvůli tomu že nějaká žena dala svému dítěti na zadek…Jinak to není ani trestní čin ani týrání dítěte…to by jsi ho musela mlatít každý den, a jiným způsobem než mu dát na zadek…i poté ale mám obavu že by to policie ani sociálka neřešila..po zkušenostech co mám
aha … tak ale ona vyzerala tak, že by toho bola schopná - a ked na tým tak uvažujem, vlastne ona je asi psychicky chorá - po prvé tvrdila, že na nu kričím - ja ani kričať s mojimi hlasivkami nevládzema že jej vyhrážam, ked som povedala, že syna by mi mohlo na ulici zraziť auto…ja som cholerik (ľutujem, že jej som nevynadala, ale pri tejto by to bolo mínanie energie), skôr konám ako premýšľam aj bývam často zlostná, ale premýšľam a radšj dám na zadok, ako riskovať auto.
@autorka44 obvykle neteaguji, ale na tohle musím.
Istú pravdu máš, ale fakt keď mu viackrát pekne poviem, neposlúchne…a možno sa len potrebovala s niekým pohádať tá „milá“ pani
@autorka44 píše:
Istú pravdu máš, ale fakt keď mu viackrát pekne poviem, neposlúchne…a možno sa len potrebovala s niekým pohádať tá „milá“ pani
Tomu, aby poslechlo, se říká výchova. Asi jsem taky striga, ale taky bych na Tebe vyjela, kdybych viděla, že plácáš dítě. Ta paní zkrátka nesouhlasí s bitim děti. A tak je to dobře.
Radšej dať jednu na zadok, ako keby malo dieťa sa prizsabiť…A neviem, či si striga, nevidím tvoju fotku. ![]()
Jen tak mezi námi, jsi si jistá, že potom, co dostal na zadek, už to neudělá?
@autorka44 píše:
Radšej dať jednu na zadok, ako keby malo dieťa sa prizsabiť…A neviem, či si striga, nevidím tvoju fotku.
@autorka44 píše:
Radšej dať jednu na zadok, ako keby malo dieťa sa prizsabiť…A neviem, či si striga, nevidím tvoju fotku.
Hm,tak to ja bych zase dítě raději držela za ruku. Děti se nebijí.
@stock píše:
Hm,tak to ja bych zase dítě raději držela za ruku. Děti se nebijí.
Lepší jedna dobře načasována rána na zadek. Než tisíc planých domluv…