Mudrlantka na ulici

Napsat příspěvek
Velikost písma:
hodinarka
11.12.18 21:36
@Delaltctrl píše:
Lepší jedna dobře načasována rána na zadek. Než tisíc planých domluv…

To si dovolím rozporovat. Neučili tě doma, že slabší a bezbranní se nebijí? Tak proč si všichni myslíte, že bít děti je v pořádku.

• Citovat
  • Upravit
2013
12.12.18 03:53
@hodinarka píše:
To si dovolím rozporovat. Neučili tě doma, že slabší a bezbranní se nebijí? Tak proč si všichni myslíte, že bít děti je v pořádku.

Těm kterým to jde vysvětlit, tak ok. Ale jsou děti, na které nic jiného neplatí. Díky dříve zanedbané výchově…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15995
12.12.18 04:54

Ako sa to hovori? Aky isiel, taku nasiel? Stretli sa dve hysterky :nevim: Pani si na niekom potrebovala schladit zahu a ty si jej krasne sla na ruku.
(Inak ja s fyzickymi trestami tiez nesuhlasim, ale syn asi 2× na zadok dostal a raz prave v momente, ked mi vbehol na cestu. Sice som to lutovala a bola to viac moja chyba, ako jeho, ale bola to skratova reakcia v soku).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24857
12.12.18 06:19
@Delaltctrl píše:
Těm kterým to jde vysvětlit, tak ok. Ale jsou děti, na které nic jiného neplatí. Díky dříve zanedbané výchově…

Tak snad by měl dostat ten, kdo zanedbal výchovu, ne? Proc to má odnaset dítě?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24857
12.12.18 06:36
@Delaltctrl píše:
Lepší jedna dobře načasována rána na zadek. Než tisíc planých domluv…

Asi jsi byl v tomhle duchu vychováván. Protoze, jak se do lesa vola,tak… Já lidi, kterých si vazim, nebiju. Nemám potrebu placat mrnavce, takovej frustrat nejsem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2013
12.12.18 07:48
@stock píše:
Tak snad by měl dostat ten, kdo zanedbal výchovu, ne? Proc to má odnaset dítě?

Teoreticky hezká myšlenka, ale chtěl bych tě vidět v praxi ji uplatňovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2013
12.12.18 07:52
@stock píše:
Asi jsi byl v tomhle duchu vychováván. Protoze, jak se do lesa vola,tak… Já lidi, kterých si vazim, nebiju. Nemám potrebu placat mrnavce, takovej frustrat nejsem.

To nemusíš být frsustrat a dalších 10 nadávek co vymyslis. A pomlouvat moji výchovu i mnou používanou výchovu.

Diskutovat o tom se mj moc nechte. Ale dohledej si informace od světové uznávaných psychologů, a ti propagují to co jsem psal.

Pak ti kluci mají být chlapi. Když mají tak květinkovou výchovu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24857
12.12.18 08:22
@Delaltctrl píše:
To nemusíš být frsustrat a dalších 10 nadávek co vymyslis. A pomlouvat moji výchovu i mnou používanou výchovu.

Diskutovat o tom se mj moc nechte. Ale dohledej si informace od světové uznávaných psychologů, a ti propagují to co jsem psal.

Pak ti kluci mají být chlapi. Když mají tak květinkovou výchovu…

Hm,nadávky, pomluva pouzivane výchovy a chlapi květinkove vychovavani :mrgreen:
Frustrace není nadávka, je to stav. Tvoji výchovu nepomlouvam, protoze placani deti za vychovu nepovazuji. Zkrátka tvrde nesouhlasim s bitim děti. Ty si dohledej informace lékařů o tělesných trestech, co děti se tyče. Tak jako Ty, nebo ja, má dítě sva práva. Má někdo právo Te plácnout? Asi by se se zlou potazal. K tomu skutečně světové uznávaných psychology nepotřebuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2013
12.12.18 08:27
@stock píše:
Hm,nadávky, pomluva pouzivane výchovy a chlapi květinkove vychovavani :mrgreen:
Frustrace není nadávka, je to stav. Tvoji výchovu nepomlouvam, protoze placani deti za vychovu nepovazuji. Zkrátka tvrde nesouhlasim s bitim děti. Ty si dohledej informace lékařů o tělesných trestech, co děti se tyče. Tak jako Ty, nebo ja, má dítě sva práva. Má někdo právo Te plácnout? Asi by se se zlou potazal. K tomu skutečně světové uznávaných psychology nepotřebuji.

Máš takový práva, jaký si dokážeš obhájit. Je běžný že za prohřešek přijde trest, tak to chodí všude. A jestli je to trest daní na zadek, nebo servani, tak v tom vidím lepší to, že fyzické rány se hojí líp než psychické. A to je závěr těch psychologu, který v tom asi nevidíš.

Všichni si nejsou rovni. Hraje tam roli hodně veci, je to logické. I když málo sluníčkove…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24857
12.12.18 08:50
@Delaltctrl píše:
Máš takový práva, jaký si dokážeš obhájit. Je běžný že za prohřešek přijde trest, tak to chodí všude. A jestli je to trest daní na zadek, nebo servani, tak v tom vidím lepší to, že fyzické rány se hojí líp než psychické. A to je závěr těch psychologu, který v tom asi nevidíš.

První věta je nesmysl. Jak si má své právo obhájit mrnavec? To jsou právě rodiče, kteří musí obhajovat práva svých dětí. Placani děti za obhajovani práv nepovažuji. Psychicke tresty jsou na úrovni trestu fyzických. Tady je zbytečná diskuze. Ty v tom vidíš závěr psychologů, já v tom vidím živý dítě se vsemi jeho pocity a pravy. A to je ten velikansky rozdíl mezi Tebou a mnou. A ano,za záměrny prohřešek přijde trest. Jenže těžko vysvetlit,že mrnavec se záměrně vyriti na silnici, aby se nechal záměrně přejet. To je podstata tehle diskuze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10726
12.12.18 08:55

Proč se s ní bavíš? Maximálně bych jí řekla, že NIKDO mi nebude radit, jak mám vychovávat SVÉ dítě. A odešla bych. Takových podobných situací už jsem zažila. Když tohle řekneš dostatečně kategoricky, většinu lidí to umlčí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2013
12.12.18 09:09
@stock píše:
První věta je nesmysl. Jak si má své právo obhájit mrnavec? To jsou právě rodiče, kteří musí obhajovat práva svých dětí. Placani děti za obhajovani práv nepovažuji. Psychicke tresty jsou na úrovni trestu fyzických. Tady je zbytečná diskuze. Ty v tom vidíš závěr psychologů, já v tom vidím živý dítě se vsemi jeho pocity a pravy. A to je ten velikansky rozdíl mezi Tebou a mnou. A ano,za záměrny prohřešek přijde trest. Jenže těžko vysvetlit,že mrnavec se záměrně vyriti na silnici, aby se nechal záměrně přejet. To je podstata tehle diskuze.

Pochop prosímte to že čím víc překážek mu ze života odstranis tím na t bude hur až je potká v reálném životě.

Těžko na cvičišti, lehko na bojišti.

Ano je rozdíl v tom, že moje děti nebudou z cukru a zvládnou v reálném životě všechno.

Tak on tam třeba neběží proto že by se chtel nechat.prejet. To je absurdní myšlenka. Ale dělá. To záměrně, jen z jiného důvodu. A nevidí tam tu možnost smrti. A právě díky většímu trestu si uvědomí velikost toho prohřešku.
Smrt je snad velký průser ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2013
12.12.18 09:17
@stock píše:

Nějací psychologové jsou blbci vid, ty máš vysokou školu života… :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24857
12.12.18 10:29
@Delaltctrl píše:
Pochop prosímte to že čím víc překážek mu ze života odstranis tím na t bude hur až je potká v reálném životě.

Těžko na cvičišti, lehko na bojišti.

Ano je rozdíl v tom, že moje děti nebudou z cukru a zvládnou v reálném životě všechno.

Tak on tam třeba neběží proto že by se chtel nechat.prejet. To je absurdní myšlenka. Ale dělá. To záměrně, jen z jiného důvodu. A nevidí tam tu možnost smrti. A právě díky většímu trestu si uvědomí velikost toho prohřešku.
Smrt je snad velký průser ne?

Dobře,právě proto,ze tam tu moznost smrti nevidi, nemůže si uvědomit velikost svého prohřešku. To zase pochop Ty. Proto je potřeba s mrnavcem mluvit a mluvit a vysvětlovat a ne zastrašovat bitim. Pochopitelne, že smrt je velký průser. A ono se klidně může stát, že to dítě, které se řiti do silnice, ještě přidá na rychlosti, aby uteklo před tím trestem, který tady propagujes. Přeji Ti, aby Tve děti zvládly v reálném životě všechno. Moje to, i bez biti, zvládly a zvladaji. A potazmo nemají potřebu zvládat výchovu svých dětí, mých vnoucat, bitím.
Těžko v priprave/ na cvičišti, lehko v boji/na bojišti. Ano, je potřeba děti trénovat „na zivot“. Ale vychovou, ne bitim. Když už chceš použít tohle přirovnání, tak mi ukaž nějakého špičkového sportovce, kterého trenér „doplacal“ k špičkovému výkonu. Blbost, že.
Nevidím zadnou souvislost v překonávání překážek v životě a bitim. Ale to at si každý ujasni sám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24857
12.12.18 10:33
@Delaltctrl píše:
Nějací psychologové jsou blbci vid, ty máš vysokou školu života… :potlesk:

Odpověděl sis sám. Ano, další diskuze mezi Tebou a mnou je bezcenna. S Tvoji představou o výchově děti bych psychology neurazel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí