Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ona nebola ešte dochodkyna
Ale ja fakt už malému nič nebudem zakazovat, všetko mu dovolim, nech si je kludne aj pol kila sladkosti denne, nech si behá, kde chce..lebo hentá má oči určite všade…minule mi chytil hysak v obchode, ale kedže tam nebola blizko ceta, brala som to s kludom, dokonca jednej pani, ktorá sa nám prihovorila som povedala, že to dieťa nepoznám
ale ked robí veci, pri ktorých sa može prizabiť ako behanie na cestu, kývanie sa na stoličke, chytanie sporáku, tak sa mi zdá lepšie mu dať na zadok ako dohovárat.
@autorka44 proč se pořad musíš před někym obhajovat.
a a za další je to snad tvé dítě a tvá vychová a hlavně zodpovědnost a ne mu vše dovolovat jen proto aby ty někdo něco neřekl. Tak radši mu všechno dovolíš aby ty nikdo nic neřekl ( ale řeknou takoví se najdou vždy ) než ho vychovavat a dbát na jeho zdraví aby se mu nic nestalo
čo iné mi ostáva…nech si robí čo chce, máme demokraciu, pomaly to tu bude ako v USA, že deti smú všetko, aj strieľať do druhých
@autorka44 píše: čo iné mi ostáva…nech si robí čo chce, máme demokraciu, pomaly to tu bude ako v USA, že deti smú všetko, aj strieľať do druhých
a proč to v té americe asi takové je díky vychově rodiču…tak proto že máme demokracii ( tedy že rodič může dát v případě nutnosti dítěti na zadek ) to ty přetočíš že si vlastně to dítě co ani neví že nějaká demokracie je může dělat co chce…no co tobě bude skakát po hlavě ne nám ![]()
@smajlik345 píše:
a proč to v té americe asi takové je díky vychově rodiču…tak proto že máme demokracii ( tedy že rodič může dát v případě nutnosti dítěti na zadek ) to ty přetočíš že si vlastně to dítě co ani neví že nějaká demokracie je může dělat co chce…no co tobě bude skakát po hlavě ne nám
To v ty závorce je pro Tebe demokracie?
Mám problémy s hlasivkami, že ledva rozprávam…Kamoške, ktorá pracuje ako psychologička, som povedala, že ani kričať nemôžem a ona na to, že ale na zadok dať môžem, keď treba..hm
A hentá milá teta mala reči, že jej vyhrožujem, keď som povedala, že dieťa takmer vbehlo na cestu a mohlo ho zraziť auto…kede tam je vyhrožovanie? To je pesimistické zmýšľanie alebo čo…Vyhrožovanie by bolo vtedy, keby ja jej som povedala, že ju zrazím autom. To už je aj trestný čin, za to by mohla volať na mňa policajtov a určite by to spravila, lebo vyzerala, že je všetkého schopná…paragraf neviem, ale minimálne nejakú pokutu by mi dali za to…ale aké vyhrožovanie v tom, ked som ju upozornila, že moje dieťa takmer vbehlo na cestu?
@autorka44 píše:
A hentá milá teta mala reči, že jej vyhrožujem, keď som povedala, že dieťa takmer vbehlo na cestu a mohlo ho zraziť auto…kede tam je vyhrožovanie? To je pesimistické zmýšľanie alebo čo…Vyhrožovanie by bolo vtedy, keby ja jej som povedala, že ju zrazím autom. To už je aj trestný čin, za to by mohla volať na mňa policajtov a určite by to spravila, lebo vyzerala, že je všetkého schopná…paragraf neviem, ale minimálne nejakú pokutu by mi dali za to…ale aké vyhrožovanie v tom, ked som ju upozornila, že moje dieťa takmer vbehlo na cestu?
Když mluví Slovenka, tak sliny tečou.
![]()
A proč se prosímtě bavíš s nějakou cizí štěknou, co je komu do toho, jak vychováváš svoje dítě?
Na takové kecy buď nereaguju, nebo když mám hádavou, tak jí odpálím, ať si hledí svého a dál nediskutuju. Na mě takto nedávno pořvával nějaký chlap na ulici, že je moje děcko zku*** fakan, že jsme všechny ženské štětky, tak jsem si pomyslela, že je pán duševní mrzák, a šla jsem bez reakce dál. Za chvilku slyším křik, ohlídnu se a hádá se tam s nějakou mamkou, co vezla mimino v kočáru. Řvali po sobě sprostě, děcko v kočáru brečelo, vyhrožovali si navzájem policií
Zbytečné plýtvat na takové lidi energií ![]()
@autorka44 píše:
pozor…aj v českom jazyku sú nadávky a je ich dosť
Aj nás/ane slovenky jsou sliny produkující matros…
![]()
To byly obě poklony. ![]()
@autorka44 píše:
A kvôli takej … som celú noc nespala.
@autorka44 píše:
A kvôli takej … som celú noc nespala.
Na Slovensku jste dost temperamentní no… ![]()
Ja jsem na silnice a parkoviste mega opatrna, ptz male deti na parkovisti ridici nemusi vubec videt. Dcera vi, ze u auta se nesmi ani hnout ( kdyz treba nakladam nakup) a u silnice se uz proste drzi u me. Parkrat jsem kvuli tomu hulakala a vzdy durazne vysvetluju proc je to dulezity. Nicmene chytrakum rikam at se staraj o sebe, ze me jejich nazor vubec nezajima.
Dnes som s mužom a mojim poslušným synom bola pri jazere krmiť kačky. Dieťa napriek upozorneniam vbehlo do vody, pekne sa tam prechádzalo. Keby som na neho nakričala - muž to nemá v povahe, alebo mu dala na zadok, tak by tam nešlo. Ale kričať nemôžem, mám v neporiadku hlasivky a capnuť už sa neodvážim. Našťastie sme boli autom. By som rada vedela, keby som bola s ním s kočiarom a potom išla 20 minút domov s mokrými topánkami, ako by skončil. Ale podľa tej strigy určite je lepšie mať zápal pľúc ako dostať na zadok.