Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ha, tak s kojením jsem na tom stejně. A už je mu skoro dva a půl. Já vím sama, že je to jen můj problém a musím se sama rozhodnout, že už nedám. A fakt nedat. Ale zatím toho nejsem schopná. Znamenalo by to několik prořvaných nocí, možná i dní. Takže zatím čekám… ale neporadím. Možná je nejlepším řešením těšit se z toho, co je, nenervovat se. Třeba si za týden nebo měsíc dítě usmyslí, že je lepší mlíko z lahve.
No, je to děs. Já už dávat fakt nechci, už na to nemám
Dětský lékař poradil, dejte ho chlapům a dejte si wellnes víkend s kamarádkou.. hm, tak o tom si mou nechat jen zdáát. že je to čistá závislost. Ale nemám sílu na to jeho plakání. Kolikrát se v noci budíte? ![]()
https://www.emimino.cz/…jinak-10740/ odstavovaci denicek. Jde to ale chce to vydrzet. Denicek jsem psala kdyz sem odstavovala zavisleho syna. Pred nedavnem jsem odstavovala zavislou dceru. Nici podporu nepotrebujes. Jen svoji. Jo a dcera spi ted celou noc a to se budila na prso i 10×. Hodne stesti
Mno, tak jak já jsem první holčičku kojila do 2,5 roku a tak nějak jsme odstavovaly postupně.. ani nevím jak.. pak jsem jednoho dne řekla, že není.. a bylo..
Druhá má 1,5 roku a nejraději bych kojila třeba jen na noc - před usnutím.. ale když v noci probudí tak chce
a teď po nemoci se zase rozkojila i přes den..
Jako ano - je to jen na mně
Přiznám se, že jsem lehc unavaná, tak nějak budu na tom postupně pracovat. Utnout úplně a najednou nechci.
Já vstávám často jen jednou a pak ráno chce.. N+kdy má ale horší noc a budí se častěji. Ale stačí se trochu napít a spí dál. Takže mě to tolik nezatěžuje. Ale každé usínání kromě auta nebo kořáru musí být u prsa. Vadí mi to jen tehdy, když chci zrovna v tu dobu být jinde. Taky už bych přestala, protože se mi zhoršily zuby. Ale zatím nemám na to to omezit. Koupila jsem si homeopatika, aby mu mlíko přestalo chutnat, ale nepocítila jsem rozdíl. Tak uvidíme… U dvou předešlých dětí jsem si vždycky jednoho dne řekla dost a nedala jsem. Proto na ten okamžik čekám i u třetího.
Nezbývá než buď se podřídit, nebo nepovolit a místo kojení v noci dát láhev s vodou( čajem). Zkusila bych dítku přes den nabízet víc jídla a pití ( třeba má v noci hlad) v noci pak už jen flašku s něčím( voda, čaj) nejlíp postupně odbourávat i to.
@Ondrášovka.N SUPER DENÍČEK!!
Jsem se tady řechtala, no úplně jsem v tom viděla toho našeho maličko, skvěle napsáno a teda tiše závidim!!! A
![]()
Mně to tedy také nevadí vstávat i vícekrát za noc..
Ale cítím se taková více unavená, tak bych tipla, že to kojení se na tom podepisuje.. a zuby.. já neměla nikdy kazy.. až jsem si pořídila prvé dítko a teď druhé. Četla jsem, že dle nějakých studií na zuby nemá vliv, ale je mi pak záhadou, že do 36 jsem měla zuby bez kazů..
@Monysek8 píše:
Já vstávám často jen jednou a pak ráno chce.. N+kdy má ale horší noc a budí se častěji. Ale stačí se trochu napít a spí dál. Takže mě to tolik nezatěžuje. Ale každé usínání kromě auta nebo kořáru musí být u prsa. Vadí mi to jen tehdy, když chci zrovna v tu dobu být jinde. Taky už bych přestala, protože se mi zhoršily zuby. Ale zatím nemám na to to omezit. Koupila jsem si homeopatika, aby mu mlíko přestalo chutnat, ale nepocítila jsem rozdíl. Tak uvidíme… U dvou předešlých dětí jsem si vždycky jednoho dne řekla dost a nedala jsem. Proto na ten okamžik čekám i u třetího.
@Anonymní píše:
Ahoj maminky,
potřebovala bych trochu poradit, vzpružit, protože si už nevím rady.
Mám dvouletého prcka, jako miminko byl úžasný, hodný, hezky papal - bumbal mlíčko.. a to je problém číslo jedna, chtěl by bumbat mlíčklo pořádSamozřejmě papá i jiné jídla, ale mateřské mlíko je pro něj číslo jedna, přes den samozřejmě to redukuji, ale né a né ho odnaučit usínání bez prsa, partner, když ho žádám o pomoc, mě jednoduše odbyde a řekne, jak jsi si ho naučila, tak to máš… už mu jaksi nedochází, že zhruba od roka našeho děťátka, jezdil domů až když malý spinkal, protože se prostě stavělo (do toho roka, kolikrát i usnul u tatínka, bez prsa).. aprostě asi so zvykl, nebo jeslti je to opravdu moje chyba, já nevím
Jen už to prostě nezvládám, s tím souvisí, že se v noci budí, chce od mě mlíčko. jinak hrozně pláče, už jsem na něj i dost nepříjemná, v noci, což mě pochopitelně mrzí, ale prostě takle dlouho vstávat k malému je fakt „vražda“, navíc kojeního myslím už bylo dost. Nemám nikde oporu, každý mě odbyde - jak naši, tak partner, že si za to můžu sama, ať si to teď sama vyřeším
Rodiče od partnera, od těch pomoc počítat nemůžu, ty si ho na hlídání vezmou tak dvakrát do rokua tím to hasne. Jak jste to maminky zvládly, odnaučit už takle velké děťátko?
Prolína se to všude.. jsem unavená, pochopitelně a jakobych jela na rezervu,. která už je dávno vyčerpaná. A jakoby to můj brouček vycítil a začal „zlobit“, navím jestli je to první období vzdoru, nebo jsem tak neschopná matka. Když něco nedostane, co chce, samozřejmě začna strááášně ječet, kolikrát si říkám, co si pomyslí sousediale já už opravu nevím jak na něj a hlavně už mi dochází síla. K tomu nemám samozřejmě žádný čas na sebe a na nabrání sil. Je toho nějak moc a padlo to na mě. Maminky poraďte
Omluva za anonym. Je mi to selhání trapné
budu zlá, když napíšu, že sis to opravdu způsobila sama? Asi ano, ale je to tak.. ale tď je důležité řešení. Odstav, evidentně je to pro vás oba už zbytečné trápení.. vydrž 2 noci řevu, mazli se s nim, ale prso už nedej a máš klid. Vim, jaký obr boj to byl u staršího, ale stačilo pár dní, začal sám spát a byl klid
kojení je fajn věc, ale né tam, kde už to nenese žádný pozit dopad..
@Anonymní píše:
@Ondrášovka.N SUPER DENÍČEK!!![]()
Jsem se tady řechtala, no úplně jsem v tom viděla toho našeho maličko, skvěle napsáno a teda tiše závidim!!! A
![]()
![]()
Zvladnes to taky a bude vam lip ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj maminky,
Mám dvouletého prcka, jako miminko byl úžasný, hodný, hezky papal - bumbal mlíčko.. a to je problém číslo jedna, chtěl by bumbat mlíčklo pořádSamozřejmě papá i jiné jídla, ale mateřské mlíko je pro něj číslo jedna, přes den samozřejmě to redukuji, ale né a né ho odnaučit usínání bez prsa, partner, když ho žádám o pomoc, mě jednoduše odbyde a řekne, jak jsi si ho naučila, tak to máš… už mu jaksi nedochází, že zhruba od roka našeho děťátka, jezdil domů až když malý spinkal, protože se prostě stavělo (do toho roka, kolikrát i usnul u tatínka, bez prsa).. aprostě asi so zvykl, nebo jeslti je to opravdu moje chyba, já nevím
Jen už to prostě nezvládám, s tím souvisí, že se v noci budí, chce od mě mlíčko. jinak hrozně pláče, už jsem na něj i dost nepříjemná, v noci, což mě pochopitelně mrzí, ale prostě takle dlouho vstávat k malému je fakt „vražda“, navíc kojeního myslím už bylo dost. Nemám nikde oporu, každý mě odbyde - jak naši, tak partner, že si za to můžu sama, ať si to teď sama vyřeším
Rodiče od partnera, od těch pomoc počítat nemůžu, ty si ho na hlídání vezmou tak dvakrát do rokua tím to hasne. Jak jste to maminky zvládly, odnaučit už takle velké děťátko?
Prolína se to všude.. jsem unavená, pochopitelně a jakobych jela na rezervu,. která už je dávno vyčerpaná. A jakoby to můj brouček vycítil a začal „zlobit“, navím jestli je to první období vzdoru, nebo jsem tak neschopná matka. Když něco nedostane, co chce, samozřejmě začna strááášně ječet, kolikrát si říkám, co si pomyslí sousediale já už opravu nevím jak na něj a hlavně už mi dochází síla. K tomu nemám samozřejmě žádný čas na sebe a na nabrání sil. Je toho nějak moc a padlo to na mě. Maminky poraďte
Když jsem na noc odstavovala syna, bylo mu také kolem 2. let, krásně mluvil. Vysvětlila jsem mu to - že mlíčko v noci není - bude ráno a na uspávání. Dvě noci se budil -dávala jsem vodu, lehla si k němu. Po dvou dnech se přestal v noci budit. Ráno a na spaní jsem kojila do cca 3. let. Dceru jsem odstavovala v 2,5 letech - úplně (musela jsem začít brát ATB na angínu, ona je alergická)Vysvětlila jsem, že já i prsa jsou nemocná, zalepila náplastí a po cca týdnu byl klid. Malá neplakal, a to byla fakt závislák, zase jsem uspávala, ležela s ní, jen jsem nedala prso…Prostě vysvětli, že mléko není a vydrž.
Ahoj maminky,
Samozřejmě papá i jiné jídla, ale mateřské mlíko je pro něj číslo jedna, přes den samozřejmě to redukuji, ale né a né ho odnaučit usínání bez prsa, partner, když ho žádám o pomoc, mě jednoduše odbyde a řekne, jak jsi si ho naučila, tak to máš… už mu jaksi nedochází, že zhruba od roka našeho děťátka, jezdil domů až když malý spinkal, protože se prostě stavělo (do toho roka, kolikrát i usnul u tatínka, bez prsa).. aprostě asi so zvykl, nebo jeslti je to opravdu moje chyba, já nevím
ale já už opravu nevím jak na něj a hlavně už mi dochází síla. K tomu nemám samozřejmě žádný čas na sebe a na nabrání sil. Je toho nějak moc a padlo to na mě. Maminky poraďte
Mám dvouletého prcka, jako miminko byl úžasný, hodný, hezky papal - bumbal mlíčko.. a to je problém číslo jedna, chtěl by bumbat mlíčklo pořád
Prolína se to všude.. jsem unavená, pochopitelně a jakobych jela na rezervu,. která už je dávno vyčerpaná. A jakoby to můj brouček vycítil a začal „zlobit“, navím jestli je to první období vzdoru, nebo jsem tak neschopná matka. Když něco nedostane, co chce, samozřejmě začna strááášně ječet, kolikrát si říkám, co si pomyslí sousedi