Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@Liguére píše:
Tak těch pár týdnů snad počká. On nemá ruce?
A ona nema ruce nebo pusu?
@Anonymní píše:
A jeste vic nechapu. Byl u porodu. Vsechno videl. Kdyz nam rekli, ze porod po x hodinach tlaceni nepostupuje a bude cisar tak se malem slozil strachy. Nakonec me nastrihli a porodila jsem prirozene, teda dite ze me vylozene tahal doktor a PA, ale i u toho byl, videl me s poporodni anemii jak se motám, videl moje obri hemeroidy a vytlaceni konecnik, taky chtel videt jak vypada to šití dole. No prvni tydny po porodu byl opravdu pozorny, ale asi jak vidi, ze je mi uz dobre mysli si, jak jsem v pohode nebo ja to opravdu nechapu.
Nechci te desit, ale me šití přestalo bolet az 10 měsíců po porodu, a některý chlaoy by fakt zaslouzili nakopnout někam…na me raky chlap zkousel, ze nema hotovou veceri, coze doma cely dny dělám, myslel si asi ze celej den spím nebo co…no chvili trvalo, nez pochopil
Muj muz byl i v tomto docela pozorny, ale mazlili jsme se. Asi to nekterym chlapum v hlave ridi jina jednotka nez mozek ![]()
@suzka1 To s tim kojenim mas pravdu. Ja dokud jsem kojila, tam me sex bolel i s lubrikantem. Nebylo to jen o chuti na sex, ale fyzicky to nebylo ono. Pak prisla prvni MS a vse zas super, ale to uz jsem prestala kojit (9. mesic)
Ja jsem po cisari a diky hormonum pri kojeni to mam dole uplne suche cervene a pali a boli me to… dle doktorky to tak nekdy byva…
Ja bych teda bez prvni kontroly u doktorky ani nic nezkousela, sestinedeli je sestinedeli
A teda nahradni program jsme meli i v sestinedeli pro chlapa, jinak by s nim bylo k nevydrzeni. Ale mne to nevadilo.
Když bude chlap doma, tak bych mu zkusila vyhradit hodinu (o víkendu víc) s miminkem, „abys mohla v klidu uklidit“. Ať si ho vezme třeba do kočáru.
A když budeš vědět, že máš tenhle čas, tak přes den víc odpočívej (spi když spí mrně) a úklid nech fakt až na tu dobu, co si ho vezme chlap.
No tvl, tomu říkám svádění - motá se někde u rodičů a kamarádů, zatímco ty lítáš kolem mimča, ani tu společnost ti pořádně neudělá a pak doleze a začne mluvit o „škádlení tam dole“. To by odradilo od sexu i nymfomanku. ![]()
@Cenarius píše:
Jasně, že má a určitě by je i použila, pokud on by ty své zapojil v domácnosti ( ústa může klidně nechat zavřená)… ![]()
My šestinedělí nikdy nedodrželi, ale já nebyla nikdy nastrihnuta, porody naprosto v klidu - vlastně jsem jej vždy svedla…
A hlavně muž si vždy vzal 10 dnů volna a já se jen starala o sebe a novorozeně… Pak pomáhal, jak bylo v jeho silách, rozhodně nemá fobii z hadru ani domácích spotřebičů a vařit taky umí…
![]()
Zkus mu to znovu bez emocí vysvětlit ( porod, strach, bolest), že musí více pomáhat, že jsi vyčerpaná ( budeš mít více energie na něj). A uklízení opravdu neuteče, není tak důležité ( pokud máš první dítě, to nic nepotřebuje ( jen tebe a prso), binec nenadělá). ![]()
@Cenarius píše:
Je rozdíl uspokojit se sám, když mám na to chuť a chtít to od protějšku, který na to nemá pomyšlení.
Ja mu neberu, ze si o vikendu obcas nekam zajede. Preci jen je tyden pryc a vikend je jediny cas, kdy muze videt i rodinu a pratele. Nejezdi pryc pokazde, ale driv prijel-pri navratu z porodnice a alespon uklidil, videl jak me vse boli tak musel. Ted me uz nic neboli a vypada to, ze si mysli jak maly cely den spinka nebo nevim. Miminko neudela bordel, ale ja jo, kdyz prebaluju, oblekam a mam doma psy a tohle pocasi je blba kombinace. Taky musim prat apod. Kdyz mel dovolenou, aby byl pri ruce tak opravdu pomahal, to mu vycitat nemuzu. Co mel maly prdiky prestehovala jsem se z loznice do obyvaku, aby se muz vyspal, kdyz jde do prace, takze ma i luxus spanku. Ale aby si neuvedomoval, ze v noci vstavam nekolikrat k mimcu to by musel byt fakt trubec. Jinak on si maleho vezme a ja uklizim nebo si dam nohy nahoru, ale podle nej ma porad hlad kdyz place
a taky na pusu a ruce dojde, ale kdyz nejsem unavena, takze kdyz se dobre s malym vyspim, kdyz mi chlap pomuze doma nebo mam naklizeno (maly dlouho spinkal) a dalsi den leharuju… jenze na pisknuti pusu a ruce nemam, teda ne urcite, kdyz on nevi nebo asi nechce videt, ze muzu byt zrovna ted unavena, kdyz on to chce. V takove situaci i nabizim, ze muze sam nade mnou, lezet a snazit se byt sexy zvladnu i unavena
nechce tak proc se mam kvuli tomu trapit. Vrchol lenosti mit chut, ale byt liny pouzit svoje ruce. Ale to, ze to absolutne nechape me proste irituje. Nevim jak mu dokazat, ze je narocne starat se o domacnost a o novorozence. On to vidi. Vidi, ze vytiram, krajim maso atd. a maly se vzbudi. Vidi, ze si udelam kafe a maly se vzbudi. Ale ja prece nenecham maleho plakat, jen protoze on chce obed. Uvari jen kdyz absolutne vidi, ze je to bezradny a malicky chce papat nebo ze spat nebude. Ale ze by iniciativne sel ihned, to ne.
On maly je na me hodne fixovany. Takze kdyz konecne ze sebe sundam jeho a prilepi se ten vetsi, nebo maly usne a mohu si delat svoje cinnosti a vubec se zvednout, tak to proste prijemny neni no. Jsem rada, kdyz si natahnu zada a nohy a mam chvili telo sama pro sebe ![]()
Zkus mu říct, že když tě potrha nebo ti tam zanese infekci, tak si třeba nezasune delší dobu…
My zkouseli po 4 týdnech opatrně s kondomem, ale mě nestrihali ani nešili… To bych to 6 týdnů fakt vydržela…
Ale rukou, pusou a něžnosti jsme prováděli už 14 dní po porodu, ale já beru toto jako důležitější činnost než praní žehlení a uklízení… To nikam neuteče