Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Anna766 píše:
Víš já bych ti nepřála řešit šikanu svého hodného dítěte frackem, který roste jako dříví v lese, nikdo na něj nestačí a i učitelé se ho bojí, protože on doma smí všechno, nic se mu nezakáže, nic na něj neplatí. To bys pak mluvila jinak. Ale chápu, zlo plodi zlo, jasně.
Ale takové děcko není vychovávané a to se nerovná bité. Nejhorší sígr a agresor tady na vsi, který šikanoval kdekoho, dostává na zadek, ale ta výchova vázne pravděpodobně jinde.
To samé u syna ve třídě, furt řešíme asi 3 kluky, kteří jsou agresivní a všichni tři jsou vychovávaní klasicky, distávají na zadek. Narozdíl od syna, který nikdy nedostal a akorát se musí bránit. Já mám vztek na jejich rodiče, kteří si myslí, že dají facku a mají vychováno a jejich bobánci aspoň mají ostré lokty a neztratí se.
Ono to není černobílé a tělesné tresty neznamenají dobrou výchovu, to je moje zkušenost. ![]()
@ospalámyš píše:
Ale takové děcko není vychovávané a to se nerovná bité. Nejhorší sígr a agresor tady na vsi, který šikanoval kdekoho, dostává na zadek, ale ta výchova vázne pravděpodobně jinde.To samé u syna ve třídě, furt řešíme asi 3 kluky, kteří jsou agresivní a všichni tři jsou vychovávaní klasicky, distávají na zadek. Narozdíl od syna, který nikdy nedostal a akorát se musí bránit. Já mám vztek na jejich rodiče, kteří si myslí, že dají facku a mají vychováno a jejich bobánci aspoň mají ostré lokty a neztratí se.
Ono to není černobílé a tělesné tresty neznamenají dobrou výchovu, to je moje zkušenost.
Rozumím. Ale o tělesných testech, nářezech a bití vším možným nepíšu a ani s tím nesouhlasím.
Ale ani nemyslím že je z jednoho pohlavku, notabene ještě po X letech provokací, třeba dělat aféru.
@ospalámyš píše:
Ale takové děcko není vychovávané a to se nerovná bité. Nejhorší sígr a agresor tady na vsi, který šikanoval kdekoho, dostává na zadek, ale ta výchova vázne pravděpodobně jinde.To samé u syna ve třídě, furt řešíme asi 3 kluky, kteří jsou agresivní a všichni tři jsou vychovávaní klasicky, distávají na zadek. Narozdíl od syna, který nikdy nedostal a akorát se musí bránit. Já mám vztek na jejich rodiče, kteří si myslí, že dají facku a mají vychováno a jejich bobánci aspoň mají ostré lokty a neztratí se.
Ono to není černobílé a tělesné tresty neznamenají dobrou výchovu, to je moje zkušenost.
Ano , ale tady tenhle pohlavek o kterem pise zakladatelka, tak ten mel hodne velkej efekt a byl vychovny
@Anonymní píše:
Ano , ale tady tenhle pohlavek o kterem pise zakladatelka, tak ten mel hodne velkej efekt a byl vychovny
Já nehodnotím z nějakých pár vět, co mělo má nebo bude mít do budoucna efekt, protože to nevím.
Možná že stačilo dceru usměrnit dřív a jinak a ne ji nechat skákat po hlavě a zároveň ji kupovat drahý iphone a pak to řešit takhle.
Takový pohlavek ale není konec světa.
Ja jsem k tomu pohlavku tady nenapsala nic, vyjadřuju se spíš k názorům že dcera je drzá protože není bitá a podobně.
@ospalámyš píše:
Já nehodnotím z nějakých pár vět, co mělo má nebo bude mít do budoucna efekt, protože to nevím.Možná že stačilo dceru usměrnit dřív a jinak a ne ji nechat skákat po hlavě a zároveň ji kupovat drahý iphone a pak to řešit takhle.
Ja jsem k tomu pohlavku tady nenapsala nic, vyjadřuju se spíš k názorům že dcera je drzá protože není bitá a podobně.
Takový pohlavek ale není konec světa.
Zakladatelky dcera nereagovala na okruknuti, na domluvu a ni ja zakazy
Ten pohlavek byl na miste
@Anonymní píše:
Zakladatelky dcera nereagovala na okruknuti, na domluvu a ni ja zakazy
Ten pohlavek byl na miste
Já jsem jim u toho nesvítila, tak nevím jaké metody zvolili dříve a proč to nezabralo.
jestli to bylo na místě, no to já si teda netroufám soudit . Ani nenapsala za co vlastně dostala.
Teď se dívám na video na Primě, kde dvě dvanáctileté dívky brutálně napadly spolužačku před obchoďákem. A nebylo to rozhodně žádné dívčí strkání. Chudák holka ležela na zemi, a schytala i kopance do obličeje, mimo jiné. Odvezla jí záchranka.
A řeknu vám, že těm holkám bych dala takový nářez, že by na to jen tak nezapomněly. ![]()
@nostress píše:
Teď se dívám na video na Primě, kde dvě dvanáctileté dívky brutálně napadly spolužačku před obchoďákem. A nebylo to rozhodně žádné dívčí strkání. Chudák holka ležela na zemi, a schytala i kopance do obličeje, mimo jiné. Odvezla jí záchranka.A řeknu vám, že těm holkám bych dala takový nářez, že by na to jen tak nezapomněly.
Bych tem frackum dala na zadek varechou, ze by si nesedli ![]()
To ja kdyz jsem byla mala a neco jsem vyvedla u dedy , tak si me vzdycky ohnul pres koleno a dal mi 25 krat na zadek ![]()
Jj zadek me stipal , ale mela jsem k nemu respekt
A tady se resi jen malinky pohlavek boze muj ![]()
@tetaagáta píše:
Proboha, Stockholmským syndromem se nazývá emocionální vztah k únosci, popř. vězniteli! Dost těžko jím bude trpět drzej spratek, kterej po 7 letech koupí jednu po papuli! Se prober!
Opravdu v tom nevidíš spojitost
Nadsázka Ti moc nerika, že
![]()
@Anna766 píše:
Rozumím. Ale o tělesných testech, nářezech a bití vším možným nepíšu a ani s tím nesouhlasím.
Ale ani nemyslím že je z jednoho pohlavku, notabene ještě po X letech provokací, třeba dělat aféru.
Zdar, a ted by mě zajímalo, kdo z toho dělá aféru. Je zajímavý, ze příspěvek, že on se zachoval hur než holcina a mel by se ve svém věku umět ovládat,„zvedl mandle“ tolika lidem.
Já neustále tvrdim, že děti se nebijou, pohlavek není výchovný prostředek, je to pouhopouhy odreagování se na úkor ditete. Připadám si, jak když tady mavam červeným hadrem .
Teď se do toho zamíchal i nějaký iphone, který leží v krku další skupině lidi
![]()
@stock píše:
Zdar, a ted by mě zajímalo, kdo z toho dělá aféru. Je zajímavý, ze příspěvek, že on se zachoval hur než holcina a mel by se ve svém věku umět ovládat,„zvedl mandle“ tolika lidem.
Já neustále tvrdim, že děti se nebijou, pohlavek není výchovný prostředek, je to pouhopouhy odreagování se na úkor ditete. Připadám si, jak když tady mavam červeným hadrem .![]()
![]()
No zakladatelka jenom zminila , ze dcera uz iphona mela, ale pry chtela nobejsi tal hned ji matcin pritel koupil novy
A to se zakladatelce nelibi , ze ji prej ,,rozmazluje"
A asi lidi ji zavidi , ze ma drahyho iphona ![]()
@tetaagáta píše:
Proboha, Stockholmským syndromem se nazývá emocionální vztah k únosci, popř. vězniteli! Dost těžko jím bude trpět drzej spratek, kterej po 7 letech koupí jednu po papuli! Se prober!
Bacha dozvis se, ze nemas absolutne smysl pro humor, pac tam dala smajlika. Ono se tu totiz z jednoho pohlavku udelalo postupne fackovani, rovnou rezani hlava nehlava, biti, rodinne tyrani a nakonec syndrom lasky k unosci a to proto, ze chlapovi jednoduse ruply nervy. No pri laxnosti zakladatelky a jeji nevychove toho jejiho darecku doma, ktereho uplaceji ajfouny, si myslim, ze chlap drzel celkem dlouho…
@Fofrník píše:
Já vím. Jenže jsou situace kdy těch pár „facek“ (nebo přes zadnici) je ku prospěchu věci. Prostě nic není černobílé.![]()
No právě. Ani zakladatelcina původní historka. Respektuju Tvůj názor, ale nesouhlasim.„Rána“ není nikdy ku prospechu.To je můj nazor ![]()
Edit, tedy pokud někomu nezaskočí. To pak taková jedna mezi lopatky je namístě. Ikdyz já jsem spíš pro heimlicha ![]()
Příspěvek upraven 07.02.19 v 23:53
@stock píše:
Já neustále tvrdim, že děti se nebijou, pohlavek není výchovný prostředek, je to pouhopouhy odreagování se na úkor ditete. Připadám si, jak když tady mavam červeným hadrem .![]()
![]()
Aféru z toho dělá zakladatelka. JÁ iPhone nezmiňuju, neb kdyby na něj neměl, tak by ji ho nekoupil, má na něj, koupil ji ho, chtěl jí udělat radost, evidentně to není žádný tyran.