Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
AHOJ HOLKY! Ma prakticka neni v praci, nema tu ani spsany zadny zastup, je tu pro nemoc uzamceno. Zasla jsem si tedy se skrabanim v krku, zarudkym krkem a unaviu na pohotovost, vcera. Doktorka rekla, ze nerozezna, zda je to chripka nebo pocinajici angina a ze mi da radsi lehka antibiotika, deoxymykoin. Brala jsem je kdysi pred deseti, patnacti lety a bez problemu.Od te doby jsem zadna atb nemela. Vzala jsem od nedele dve tablety, ale muj stav se v podstate upravil sam, byla to dpis lehka viroza, nachlazeni. Musim je fakt dobrat? Mam po nich vyschlou sliznici v puse.Dost mi vadi. Myslim, ze mi je nspsala zbytecne.Vim,ze by se mely dobrat, ale stane se neco, kdyz je nedoberu? citim se dobre.dik prominte preklepy, pidi z mb.
Mě bylo řečeno, že když se atb nedoberou, tak příště nemusí zabrat…
Měly by se dobrat. Minimálně 3dny po odeznění příznaků.
Já je dostala před měsícem a něco, po dvou dnech to bylo dobrý, brala jsem je ještě 3dny..a do měsíce to samé zpátky. Příště i když jsou hnusné je doberu všechny.
@ka2ka píše:
Dobrat se musí to že ti je líp neznamená, že jsi vyléčená
A taky to neznamená, že ti stav zlepšil sám, když jsi je dlouho nebrala, mohl zabrat klidně i první prášek.
Vubec není jasný, jestli to byla virosa anebo bakteriální infekce (angina). Napsala jsem ti SZ
Urcite dobrat, hlavne u anginy ATB zabiraji rychle a clovek je musi dobrat, i kdyz se citi fit. lepsi dobrat nez riskovat vzniklou rezistenci na ATB
Viděla jsem na kožním lidi, co měli následky po nedobrání ATB. Sama je ted´momentálně beru, i když jsem už 3 tí den mohla skákat jak lan´,tohle by mě v životě nenapadlo-nedobrat.
@kamiste ja myslim, ze jen nachlazeni a atb byla zbytecna…dik za sz a dik vsem za nazory!
@sabrinafromprague
Obecne se atb maji dobrat.
Ale u nespravne indikovanych atb je lepe vysadit. 2 davky by na bakterialni infekci nezabraly (pokud uz jsi fit), problematicka je pro me i volba tetracyklinoveho antibiotika v teto indikaci
Ale nevidela jsem Te, ze.
Osobne bych vysadila, resp nenasadila (ale ja se vysetrim a polecim sama
)priste zkus samolecbu klidem, cajem, priesnitz a kloktani ci pastilky. Bioparox znas? K lekari pokud jsou k tomu horecky ci povlaky na mandlich. Jinak lze vyckat.
Určitě DOBRAT! at nedopadneš jako moje tchýně - ta zásadně nedobírala a teď jí žádná ATB nezaberou Navíc se jí pak neoc vždy vrátila s daleko větší silou.