Mušky podobné klíštěti

Napsat příspěvek
Velikost písma:
14637
26.6.13 16:00

@pavlliina Řekla bych že proto, že jsou skutečně jak gumoví, když se je člověk snaží odstranit, tak divně pruží a nejdou odcvrnknout. To už jim spíš člověk omylem utrhne křidélka, v dobré víře, že je sundá. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4691
26.6.13 16:03

Kloš odhazuje křídla a přisaje se, až když narazí na srst zvířete. Nejlíp nějakou tu vysokou (proto jelení). Ale krátkosrstej pes by taky mohl stačit. Občas koušou ve vlasech i lidi, kousance umí pěkně zarudnout a svědit. Ale nic to nepřenáší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5372
26.6.13 16:10

Holky, díky všem. @Lucink-a, tos mě uklidnila, že by to nemělo nic přenášet. Dcera má hlavu samý „brmbolec“ :roll:
Doteď jsem byla klidná, když to na mě sedlo, ale ode dneška už budu v mírné panice, aby mě to taky nepohryzalo :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4691
26.6.13 16:15

@opinka Neboj, na člověku saje málokdy a spíš to jen tak v těch vlasech zkouší. Ona bude dcera asi citlivější, tak jí ty kousance natekly, ale nic zvláštního se neděje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1495
26.6.13 19:01

Díky za osvětu znám je jsou to hnusky…a tedy název jsem fakt neznala…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9166
26.6.13 21:04

Když vás kloš kousne zpravidla to ani neucítíte, reakce na kousnutí se, ale u citlivějších lidí může dostavit později, třeba až za tři dny. Místo vkusu se může rudě zbarvit a může ho doprovázet svědění, nebo i pálení a to může trvat i několik dní. Může nás, ale uklidnit, že kloš nepřenáší na člověka prakticky žádné choroby.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5372
26.6.13 21:30

@pannda Díky :palec:. To dost sedí, dceru to pokousalo v sobotu/neděli a škrábat si to začala až dnes. Já jsem už kdysi měla podezření, že mě to jednou hryzlo, ale jen to zabolelo a bylo to úplně bez reakce, tak jsem si myslela, že mě hmyzák kousl v sebeobraně, že zřejmě nesaje ani nemá žádný jed.
Teda dnes jsem se dozvěděla spoustu nových věcí :mrgreen:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jozef100
14.9.13 18:08

pozrite sem

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat