Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@pavlliina Řekla bych že proto, že jsou skutečně jak gumoví, když se je člověk snaží odstranit, tak divně pruží a nejdou odcvrnknout. To už jim spíš člověk omylem utrhne křidélka, v dobré víře, že je sundá. ![]()
Kloš odhazuje křídla a přisaje se, až když narazí na srst zvířete. Nejlíp nějakou tu vysokou (proto jelení). Ale krátkosrstej pes by taky mohl stačit. Občas koušou ve vlasech i lidi, kousance umí pěkně zarudnout a svědit. Ale nic to nepřenáší.
Holky, díky všem. @Lucink-a, tos mě uklidnila, že by to nemělo nic přenášet. Dcera má hlavu samý „brmbolec“ ![]()
Doteď jsem byla klidná, když to na mě sedlo, ale ode dneška už budu v mírné panice, aby mě to taky nepohryzalo ![]()
@opinka Neboj, na člověku saje málokdy a spíš to jen tak v těch vlasech zkouší. Ona bude dcera asi citlivější, tak jí ty kousance natekly, ale nic zvláštního se neděje.
Díky za osvětu znám je jsou to hnusky…a tedy název jsem fakt neznala…
Když vás kloš kousne zpravidla to ani neucítíte, reakce na kousnutí se, ale u citlivějších lidí může dostavit později, třeba až za tři dny. Místo vkusu se může rudě zbarvit a může ho doprovázet svědění, nebo i pálení a to může trvat i několik dní. Může nás, ale uklidnit, že kloš nepřenáší na člověka prakticky žádné choroby.
@pannda Díky
. To dost sedí, dceru to pokousalo v sobotu/neděli a škrábat si to začala až dnes. Já jsem už kdysi měla podezření, že mě to jednou hryzlo, ale jen to zabolelo a bylo to úplně bez reakce, tak jsem si myslela, že mě hmyzák kousl v sebeobraně, že zřejmě nesaje ani nemá žádný jed.
Teda dnes jsem se dozvěděla spoustu nových věcí
.