Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky,
jsem 4+1 tt a mám mutaci MTHFR 1298 heterozygotní.
Od kdy jste si začaly píchat injekce? Dnes jsem byla u dr a jsem vyslaná na hematologii, bohužel kvůli práci nemůžu hned další den, tak mám zas stresy, že bude pozdě:(
Už mám jedno ZT za sebou. Dr mi řekl, že si budu nejspíš píchat Clexan.
@Whynot Já mám mutaci MTHFR smíšenou heterozygotní ( C677T+A1298C), v prvním těhotenství jsem si začala píchat Fraxiparine v 7. týdnu, teď ve druhém v 9. týdnu. Ale já před prvním těhotenstvím prodělala trombózu. Moje ségra má taky MTHFR, ale v těhotenství si nepíchala nic ![]()
…holky - vy máte heterozygotní a stejně vám bylo doporučeny léky na ředění krve??
Já mám obě MTHFR - heterozygotní a dva doktoři nezávisle na sobě mi řekli, že u heterozygotů se krev neředí… ![]()
Příspěvek upraven 02.06.15 v 17:23
Aha, tak snad nestresuju zbytečně
…je fakt, že někdo si to nepíchá, až tak po 2 potratech, ale nechtěla bych to zas riskovat.
@Petrušačka
Jo, mně to před první nevydařeném těhotenství taky na hematologii řekli, že to není důvod k potratům, ale gynekolog mi řekl, že ihned, jak zjistím pozitivní test, nasadit injekce ![]()
A to mám teda „jen“ tu heterozygotní, která by neměla být nebezpečná ![]()
A ty jsi těhu?
@Petrušačka Já ředím kvůli tomu, že jsem prodělala trombózu, jak říkám, ségra má MTHFR taky a nepíchá si nic ![]()
@Whynot píše:
@Petrušačka
Jo, mně to před první nevydařeném těhotenství taky na hematologii řekli, že to není důvod k potratům, ale gynekolog mi řekl, že ihned, jak zjistím pozitivní test, nasadit injekce
A to mám teda „jen“ tu heterozygotní, která by neměla být nebezpečná
A ty jsi těhu?
Nejsem… jsem relativně krátce po zamlklým těhotenství… Poté zjistili mutace, ale mávli rukou, že ředit krev se příště nebude… Já tyhle dohady nesnáším
Komu věřit? ![]()
Jako až přijdu o další dítě - tak budu v p.deli totálně… vzhledem k věku a zdravotnímu stavu…
![]()
To je mi líto
Drž se ![]()
Mně kdyby tohle řekli, tak se nedám, injekce chci! Sice podle nich tato mutace není nějak nebezpečná, ale riziko tam je!! Přece by si to gynekolog z prstu nevycucal. Jo a moje švagrová má stejnou mutaci jak já a od začátku si píchá injekce.. ![]()
Tak tomu fakt nerozumím ![]()
Nedej se a trvej na injekcích! Pro ně je to drahé, tak proto to nedávají hned, až po 2 potratech ![]()
@Whynot píše:
@PetrušačkaTo je mi lítoDrž se
Mně kdyby tohle řekli, tak se nedám, injekce chci! Sice podle nich tato mutace není nějak nebezpečná, ale riziko tam je!! Přece by si to gynekolog z prstu nevycucal. Jo a moje švagrová má stejnou mutaci jak já a od začátku si píchá injekce..
Tak tomu fakt nerozumím
Nedej se a trvej na injekcích! Pro ně je to drahé, tak proto to nedávají hned, až po 2 potratech
je to protp ze to ne i indikovane. a kazda lecbaa sva rizika. na mthfra jeden potrat bych nenapsala heparin ani kdyby si to pacientka chtela hradit sama. a nenapala bych si ho ani sama sobe. nehledej hned za vsim zly umysl.
@Petrušačka píše:
Nejsem… jsem relativně krátce po zamlklým těhotenství… Poté zjistili mutace, ale mávli rukou, že ředit krev se příště nebude… Já tyhle dohady nesnášímKomu věřit?
Jako až přijdu o další dítě - tak budu v p.deli totálně… vzhledem k věku a zdravotnímu stavu…![]()
No, komu asi, hematologovi, vsak je to jeho parketa. Gynekolog ma s prominutim oblast zajmu nekde jinde.
@Whynot píše:
@PetrušačkaTo je mi lítoDrž se
Mně kdyby tohle řekli, tak se nedám, injekce chci! Sice podle nich tato mutace není nějak nebezpečná, ale riziko tam je!! Přece by si to gynekolog z prstu nevycucal. Jo a moje švagrová má stejnou mutaci jak já a od začátku si píchá injekce..
Tak tomu fakt nerozumím
Nedej se a trvej na injekcích! Pro ně je to drahé, tak proto to nedávají hned, až po 2 potratech
A trvala bys na svem pozadavku, i kdyby sis to musela sama hradit( protoye v tvem pripade proste takova lecba netreba), i po vysvetleni, jaka ma ta lecba rizika? Vysla bych z toho, ze tomu oprandu nerozumis, tak asi neni na miste si neco vydupavat, ale treba se zeptat na nazor odbornika - tedy hematologa.
Já mám taky heterozygot a na hematologii chodím 1× za 5 týdnů a to jen pro jistotu. Aspoň vždy zkontrolují jestli mám dost železa a podobně. Nepichám nic. Poslal mě tam gynekolog a tam na mě hleděli, že tam vlastně nemám co dělat ![]()
@Whynot po porodu prvniho ditka jsem mela trombozu-jsem mthfr heterozgot.
Drzim palce, at to u tebe vse dobre dopadne.
Jinak pokud mas vysledky krve ok, tak ten heparin neni nutny. V mem pripade je indikovan z duvodu komplikovane trombozy a opakovanych zt.