Mutace MTHFR - od kdy jste si píchaly injekce?

7188
2.6.15 17:03

Mutace MTHFR - od kdy jste si píchaly injekce?

Ahoj holky,

jsem 4+1 tt a mám mutaci MTHFR 1298 heterozygotní.
Od kdy jste si začaly píchat injekce? Dnes jsem byla u dr a jsem vyslaná na hematologii, bohužel kvůli práci nemůžu hned další den, tak mám zas stresy, že bude pozdě:(
Už mám jedno ZT za sebou. Dr mi řekl, že si budu nejspíš píchat Clexan.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3400
2.6.15 17:12

@Whynot Já mám mutaci MTHFR smíšenou heterozygotní ( C677T+A1298C), v prvním těhotenství jsem si začala píchat Fraxiparine v 7. týdnu, teď ve druhém v 9. týdnu. Ale já před prvním těhotenstvím prodělala trombózu. Moje ségra má taky MTHFR, ale v těhotenství si nepíchala nic :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1335
2.6.15 17:18

…holky - vy máte heterozygotní a stejně vám bylo doporučeny léky na ředění krve?? 8o Já mám obě MTHFR - heterozygotní a dva doktoři nezávisle na sobě mi řekli, že u heterozygotů se krev neředí… :think:

Příspěvek upraven 02.06.15 v 17:23

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7188
2.6.15 17:19

@lenna1810

Aha, tak snad nestresuju zbytečně :think:…je fakt, že někdo si to nepíchá, až tak po 2 potratech, ale nechtěla bych to zas riskovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81484
2.6.15 17:20

Nepichala.
u mthfr neni hepari. indikovany

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7188
2.6.15 17:20

@Petrušačka
Jo, mně to před první nevydařeném těhotenství taky na hematologii řekli, že to není důvod k potratům, ale gynekolog mi řekl, že ihned, jak zjistím pozitivní test, nasadit injekce :nevim:
A to mám teda „jen“ tu heterozygotní, která by neměla být nebezpečná :think:
A ty jsi těhu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3400
2.6.15 17:22

@Petrušačka Já ředím kvůli tomu, že jsem prodělala trombózu, jak říkám, ségra má MTHFR taky a nepíchá si nic ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1335
2.6.15 17:28
@Whynot píše:
@Petrušačka
Jo, mně to před první nevydařeném těhotenství taky na hematologii řekli, že to není důvod k potratům, ale gynekolog mi řekl, že ihned, jak zjistím pozitivní test, nasadit injekce :nevim:
A to mám teda „jen“ tu heterozygotní, která by neměla být nebezpečná :think:
A ty jsi těhu?

Nejsem… jsem relativně krátce po zamlklým těhotenství… Poté zjistili mutace, ale mávli rukou, že ředit krev se příště nebude… Já tyhle dohady nesnáším :zed: Komu věřit? :nevim:
Jako až přijdu o další dítě - tak budu v p.deli totálně… vzhledem k věku a zdravotnímu stavu… :zed: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7188
2.6.15 17:30

@Petrušačka

To je mi líto :( Drž se :hug:
Mně kdyby tohle řekli, tak se nedám, injekce chci! Sice podle nich tato mutace není nějak nebezpečná, ale riziko tam je!! Přece by si to gynekolog z prstu nevycucal. Jo a moje švagrová má stejnou mutaci jak já a od začátku si píchá injekce.. :nevim:
Tak tomu fakt nerozumím :zed:
Nedej se a trvej na injekcích! Pro ně je to drahé, tak proto to nedávají hned, až po 2 potratech :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81484
2.6.15 17:47
@Whynot píše:
@PetrušačkaTo je mi líto :( Drž se :hug:
Mně kdyby tohle řekli, tak se nedám, injekce chci! Sice podle nich tato mutace není nějak nebezpečná, ale riziko tam je!! Přece by si to gynekolog z prstu nevycucal. Jo a moje švagrová má stejnou mutaci jak já a od začátku si píchá injekce.. :nevim:
Nedej se a trvej na injekcích! Pro ně je to drahé, tak proto to nedávají hned, až po 2 potratech :pocitac:

je to protp ze to ne i indikovane. a kazda lecbaa sva rizika. na mthfra jeden potrat bych nenapsala heparin ani kdyby si to pacientka chtela hradit sama. a nenapala bych si ho ani sama sobe. nehledej hned za vsim zly umysl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35444
2.6.15 17:55
@Petrušačka píše:
Nejsem… jsem relativně krátce po zamlklým těhotenství… Poté zjistili mutace, ale mávli rukou, že ředit krev se příště nebude… Já tyhle dohady nesnáším :zed: Komu věřit? :nevim:
Jako až přijdu o další dítě - tak budu v p.deli totálně… vzhledem k věku a zdravotnímu stavu… :zed: :nevim:

No, komu asi, hematologovi, vsak je to jeho parketa. Gynekolog ma s prominutim oblast zajmu nekde jinde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35444
2.6.15 17:58
@Whynot píše:
@PetrušačkaTo je mi líto :( Drž se :hug:
Nedej se a trvej na injekcích! Pro ně je to drahé, tak proto to nedávají hned, až po 2 potratech :pocitac:

A trvala bys na svem pozadavku, i kdyby sis to musela sama hradit( protoye v tvem pripade proste takova lecba netreba), i po vysvetleni, jaka ma ta lecba rizika? Vysla bych z toho, ze tomu oprandu nerozumis, tak asi neni na miste si neco vydupavat, ale treba se zeptat na nazor odbornika - tedy hematologa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5667
2.6.15 18:02

Já mám taky heterozygot a na hematologii chodím 1× za 5 týdnů a to jen pro jistotu. Aspoň vždy zkontrolují jestli mám dost železa a podobně. Nepichám nic. Poslal mě tam gynekolog a tam na mě hleděli, že tam vlastně nemám co dělat :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2909
2.6.15 18:06

@Whynot po porodu prvniho ditka jsem mela trombozu-jsem mthfr heterozgot.

• dalsi tehotenstvi-jsem byla pouze hlidana na hematolce. Bohuzel skoncilo zt
  • nasledne jsem u dalsiho tehotenstvi dostala clexane od cca 6-7 tt-byl nasazen pro jistotu.opet zt
  • u 3zt jsem nafasovala clexane v 6 tt
  • a nyni, hned jak jsem zjistila, ze jsem tehotna, tak jsem nasadila clexane a jsem hlidana na hematologii. Nyni koncim 26 tt a skore je: cekala jsem dvojcata, jedno zamlko kolem 8 tt a druhy bojovnik se s tim pere vice nez statecne.

Drzim palce, at to u tebe vse dobre dopadne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2909
2.6.15 18:11

Jinak pokud mas vysledky krve ok, tak ten heparin neni nutny. V mem pripade je indikovan z duvodu komplikovane trombozy a opakovanych zt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí