Může 8měsíční dítě chleba?

36
23.5.13 12:55

Může 8 měsíční dítě chleba

Chtěla bych se zeptat zda můžu dát 8 měsíčnímu dítěti chleba nemůže mu pak s něj bolet bříško? A s čím mu ho dát? děkuji za odpovědi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
581
23.5.13 12:57

Malej je 7 měsíců a občas jí trošku chlebam dam, docela na dlouho se tim zabaví a miluje ožužlávat měkkou kůrku, jinak s bolestí břicha mi ještě po chlebu neplakala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
23.5.13 12:58

Když nebude teplej, tak ho bříško asi bolet nebude.. V 8 měsících už určitě může, záleží jak už umí kousat, můžeš mu udělat kostičky s něčím (nevím co máte zavedeno) nebo mu dát jen kůrku, ta se dobře žužle..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6806
23.5.13 12:58

Pokud se Ti s ním nebude dusit (je schopný koordinovaně kousat a polykat), tak můžeš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2593
23.5.13 13:01

Ahoj.
Malý má 7 měsíců a už dvakrát chleba ochutnal, bříško ho nebolelo. A byl čerstvý. Jelo mu to, úplně se na něj třepal.:)včera ochutnal s trochou másla. A starší syn jedl v 8,5 měsícich chleba s lučinou a taky mu nic nebylo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44194
23.5.13 13:01

Pokud bude schopné kousat, tak ano :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5394
23.5.13 13:02

V osmém měsíci se chleba už pomalu zavádí. Začala bych mazat zatím jen máslem a sýrem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22614
23.5.13 13:02

@Veronika44 cca od 5-6m jsem dávala kůrku na žužlání a kolem toho 8.měsíce jsme začali pomalu dávat chleba třeba s lučinou, trochou másla. Na pidi kousíčky, protože jí moc nešlo kousat. Bříško nebolelo ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
23.5.13 13:05

Chleba jsem začala dávat na konci 8 měsíců. Odkrojila jsem kůrku, chleba krájela na kostičky. Mazala jsem ze začátku máslem nebo Lučinou. Břicho ho nikdy nebolelo, teplý jsem mu ho nedávala. První zuby měl až o měsíc později.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46867
23.5.13 13:08

Urcite muzes. Dokonce dcera nemela do roka ani jeden zub a jedla chleba od 6ti mesicu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
920
23.5.13 13:11

Jak už tu psaly ostatní, v tomto věku jde spíš o dovednost kousat a polykat, jinak v chlebu není nic, co by nebo vyvolávalo problémy (tedy pokud dítěti nevadí lepek). Mě kradl Kuba chleba už na půl roce. Čekala jsem, že se bude dusit a ono nic :lol: Bohužel u toho žužlání suchého chleba zůstal dodnes, a to mu budou dva :nevim: POkud chcete chleba něčím mazat, ideální je lučina nebo jiné žervé. Dětem to většinou chutná a je to zdravé. Nebo malinko kvalitního máslíčka taky neškodí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
801
23.5.13 13:12

@Veronika44
Já když jsem zaváděla lepek, tak se mi příčilo cpát mláděti bílej rohlík a místo toho dostával právě chleba bez kůrky. A myslím, že ho z něj bříško bolelo. Ale on byl celkově děsněj citlivka, na nadýmání trpěl snad ještě v době, kdy už chodil a to se už fakt uměl sám vyprdět :roll:. Takže dala bych, ale kdyby bříško bolet začalo, přisoudila bych chlebu a na chvíli vynechala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
23.5.13 13:12

Já dávala nejdřív patičku, jen tenkou, kůrka se dobře žužlá, střídka se snadno oddělí a dítě nezvyklé na kousky se může začít trošku dusit. A jinak samozřejmě může.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2282
23.5.13 13:19

Pokud uz zvlada kousky, tak bez problemu.
Dceri ho davam nakrajeny na kostky namazane lucinou nebo zerve.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36
23.5.13 13:19

Děkuji za rady. Zoubky zatím nemá, ale už sem mu dávala koblih požmoulal ho a nedusil se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí