Může cevkování způsobít zánět

505
29.9.09 15:55

Může cevkování způsobít zánět

Ahoj, prosím o radu, už ze dva měsíce bojuji se záněty a jsem pořád na antibiotikách. Gynekologickými záněty jsem trpěla často, ale vždy byly přelečené čípkami a načas byl klid. Ale v poslední době se zánět přenesl i na močové cesty. Gynekolog mi dal Macmiror na oba záněty, který zabral. Jenže před měsícem opět nastal problém, nejdřív svědění a pak za dva dny nutkání na záchod. Gynekolog neordinoval, tak jsem aspoň zašla na urologii, kde sestřička odebírá moč cevkováním. První antibiotika nezabraly, tak předepsal další. Gynekologický zánět byl přeléčen, ale samozřejmně z antibiotik za pár dnů byl zpátky. Zajímalo by mně, když mám poševní zánět a sestřička na urologii odebere moč cevkováním, zda se ten zánět tímto nepřenese na močové cesty?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
28414
29.9.09 16:38

Ano může, pokud sestra, když stírá okolí a vstup do močové trubice tamponem s desinfekcí, to jakoby „šmudlá“. Má se to setřít vždy po jednom tamponu od zhora dolů, tampon vyhodit a zase znovu …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
505
29.9.09 16:51

Já jsem sestru upozornila na to, že mám poševní zánět a ona řekla, že by se to na močové cesty nemělo přenést. Což mně se nezdá, proto jsem ji na to upozornila. Od té doby co jsem vlezla k urologovi a jsem cévkovaná, tak se těch zánětů nemůžu zbavit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ave
837
29.9.09 17:06

Já jsem po porodu měla potíže s močením a museli mě cévkovat. Když už to bylo po několikáte, tak mi preventivně na:,–(ili antibiotika, abych prý nedostala zánět. Takže podle toho vyvozuji, že cévkování zánět způsobit může.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
29.9.09 18:05

Muze, mne cevkovali pri porodu cisarem v cervnu a posleze v listopadu pri operaci. Nasledujici zimu jsem mela dvakrat zanet mocovych cest a doktor mi potvrdil, ze to muze byt i cevkovanim. Od te doby jsem na mocak nachylnejsi. Loni v cervnu jsem rodila opet cisarem, ale nastesti mam klid tedy pokud se nekoupu v ledove vode a tak…

• Citovat
  • Upravit
21907
30.9.09 13:38

Muze a riziko je celkem velky,musi se dodrzovat prisne asepticke postupy..napr.ta cevka se nesmi nikde dotknout,tudis,pokud se sestra nestrefi do moc. trubice napoprve,cevka uz neni sterilni,dotkla se sni okoli a prestoze probehla predchozi dezinfekce,riziko uz tam je..nebo by se meli napr.pouzivat sterilni ctverce na dezinfekci,sterilni rukavice,coz se vetsinou nedeje atd…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí