Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@Lea L píše:
@andrijka jj k doktorce uz chodim kazdy tyden.. tak mam skoro pokazdy nejaky dotaz
To vydeseni bylo jen obraznespis sme se tomu smaly.. vsichni do me sijou, ze na prvorodicku sem moc v pohode. Ale ja sem proste takova.. mala ven musi a stresy nikdy nicemu nepomuzou
Naprosto s tebou souhlasím, taky to mám takhle. Musela nějak dovnitř, musí taky ven. A je to všechno v hlavě. Čím víc stresu, tím horší to bude.
Přeju hezký porod a ať dělá malá jen radost. ![]()
@Anonymní píše:
Zdravím ženyjsem 37+2, druhé těhotenství a od začátku je to úplný opak prvního :/ Od nevolnosti až po pohlaví
Od rána mě bolí břicho, jako kdybych měla dostat ms, mám pocit, že potřebují na velkou, chce se mi častěji čůral, v pochvě cítím takový divný tlak, když třeba jdu a břicho mi občas taky ztvrdne
Samozřejmě jsem si volala na pohotovost a tam mi řekli, že dokud nebudu mít pravidelně stahy nebo mi neodteče voda, tak nemá cenu jezdit
U první jsem to bohužel neměla, neměla jsem poslíčky, ani nic jiného a byla vyvolávaná s tím, že jsem byla uzavřená až do poslední chvíle, než jsem začala tlačit
Fakt už si nevím rady, máte to tak taky některá třeba? Mám fakt plašit? Bohužel ani nemám odvoz na pohotovost a sanitu mi neposlou dokud nebudu mít fakt stahy pravidelný
Tak jak to dopadlo, zakladatelko???
Na těchto diskuzich je blby, ze málokdo napíše, jak dopadl a otázka tak zůstane viset ve vzduchu.
Jinak - já jsem 38+2 a podobný intenzivní pocity mám už aspon 2 týdny. Kromě bolesti zad - ty si užívám už asi 6 neděl. Ale je fakt, ze poslední dny přitvrzuje. Tvrdnuti břicha je festovni, tlaky na spodek též, břicho pěkne dole, dneska 2× rychlejší stolice. MS bolesti taky mám čím dal víc. Ale tipla bych si, ze to takhle muže být klidne až do termínu. Myslím, ze to nejsou stavy ke znepokojeni a k výjezdu do porodnice. Spis je to otázka toho napjatého čekání - bude to dnes v noci nebo za tyden? Čekám 2 bejby, poprvé jsem to poznala, ze už je to k tomu - kecam, poznal to manžel - začal nervózně měřit čas a pak zavelel k odjezdu
já se bála, abych neotravovala s poslickama
ale ona ta bolest je pak opravdu nepřehlédnutelná. Pro me bude znamení, až budu muset bolest rozdychavat. Pokud samo neprdne voda nebo nebude nějaký špatný signál jako krvácení nebo silný tlak na konecnik - to už je prý na rychlou akci.
Tak hodně štěstí nám všem!!! ![]()
@teeer Ahoj, zatím nic
Už jsem 39tt a taky se to stupňuje a občas mám už chuť toho trdloše kuchnout sama ven
Jinak od rána už mám fakt pocit, že to bude, protože břicho už mi ztvrdlo tak 10× a bolesti v zádech jsou fakt šílený, ale na pohotovosti mi řekli, že ještě ne
Jinak už jsem přes týden na prst otevřená a hrdlo mám na článek prstu, ale podle doktora můžu klidně i přenášet v tomhle stavu
Jinak mi ještě bylo na pohotovosti i řečeno to stejné jak píšeš, pokud nebudou kontrakce po 5i minutách nebo prasklá voda, krvácení atd, je to prý zbytečné tam jet ![]()
Také přeji hodně štěstí ![]()
Holky, obema drzim moc pesti. Budu za par dni vysazovat Mg (jsem ted 36+3), takze me ceka to same jako teeer, bez Mg se to nedalo vubec. Preji, aby slo vsechno hladce, aby se i ty bolesti ted daly prezit v klidu. ![]()
Jsem taky 39 tt od 33 v nemocnici magnesko , železo . Poslední dva týdny rychlá stolice , bolest v krizi která jde do stehen a dělohy . Tvrdnuti břicha tAk 5 krát do hodiny pak třeba půl dnes nic a znova
pichani na čípku Atd
tlak na konecnik . Nález mi bylo řečeno ze normálni na druhorodicku :_) takže klid
tlak na konecnik ani krizové bolesti neprechazi ani po horké vane ???? jsou porad stejný
takže opravdu pokud to nebude po5 minutách nebo praskla voda též bych nejela
Tak já už to mám od včerejška za sebou
Ve třičtvrtě na 8 mi praskla voda a po 15i minutách jsem jela do porodnice, ale bohužel to v mém případě skončilo akutním císařem, protože při kontrole doktor zjistil, že se odloučil pupečních a vyhřezl mi do pochvy
Naštěstí vše dopadlo a jsme s prckem v pořádku
Vám ostatním holky držím palce, ať to dopadne dobře
![]()