Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Dej si teplou vanu, jestli jsou to poslicci,,prejdou. Jestli porod,,rozjede se.
ahoj, vzala bych si klidně taxíka a na pohotovosti řekla, že jsem měla bolesti. Lepší ject zbytečně než si něco vyčítat. Mě praskla voda v 36+6 a kontrakce jsem měla až za pár hodin, sice pravidelné, ale k ničemu.
Já bych neplašila. To, co popisuješ jsem měla na konci obou těhotenství. Prostě se blíží porod, ale nemusíš rodit hned. Dej si vanu, ta to rozsekne;)
@Martina84 Děkuji
Vana naštěstí pomohla
Já bych taky neplašila, ale docela mě vystrašila PA na ozvách v poradně, když jsem přišla, prohlásila, ať to čekám každým dnem, že jsem příšerně oteklá atd
Můžu se zeptat, za jak dlouho jsi rodila, od doby co začaly poslíčky? ![]()
No ja jsem mela poslicky od 30tt (tvrdnuti bricha) a postupne se pridavalo vse ostatni… Takovym proroctvim, ze bude zena rodit kazdou chvili atd se jen smeju, protoze to nikdo nemuze vedet. Tyden pred terminem mi dr rikal, ze je vse nachystane a porodim do par dni. Prenasela jsem 11 dni. Takze klidek a ta tepla vana, sprcha je doprej ukazatel. Proste dokud nejsou pravidelny kontrakce po 5 minutach nebo neodtece voda, krvaceni, nejela bych. Preju porod bez problemu a zdrave miminko ![]()
Zeny a ty poslicci..jak jste je citily? Ja jsem prvorodicka a u spousty pocitu nevim, jestli je to to ono
me tvrdne parkrat za den, nekdy nekolikrat za hodinu a pak nic, vrchni cast bricha..ale az trochu bolestive..a uz 2 dni me pobolivaji cela zada. Vim, ze porod to neni..ale ti poslicci? Nebo se mala jen natahuje? ![]()
@Lea L píše:
Zeny a ty poslicci..jak jste je citily? Ja jsem prvorodicka a u spousty pocitu nevim, jestli je to to onome tvrdne parkrat za den, nekdy nekolikrat za hodinu a pak nic, vrchni cast bricha..ale az trochu bolestive..a uz 2 dni me pobolivaji cela zada. Vim, ze porod to neni..ale ti poslicci? Nebo se mala jen natahuje?
Ahoj, moji poslicci jsou dost podobni: tvrdnuti a bolest bricha, musim si vzdycky lehnout a odpocivat, pichani v podbrisku jako pred/pri MS, pri chuzi musim zastavit. V 26TT jsem na to dostala magnezium, jakmile vysadim, je to zpet. Ted jsem 36TT.
@andrijka dekuji.. citim se jak blbka obcas.. jak to prozivam poprvy tak furt neco nevim ![]()
@Lea L Mám úplně to stejný, už pár dní
A neboj, já to právě nepoznám ani teď u toho druhého těhotenství
S malou jsem ani poslíčky neměla a narodila se mi až 41+7tt, po vyvolání
S chlapečkem si teď to těhotenství fakt užívám, od včerejška mám zase poslíčky a už už jsem si myslela, že pojedu do porodnice a v 9 večer to přestalo a od 5i od rána znovu ![]()
@Anonymní píše:
@Lea L Mám úplně to stejný, už pár dníA neboj, já to právě nepoznám ani teď u toho druhého těhotenství
S malou jsem ani poslíčky neměla a narodila se mi až 41+7tt, po vyvolání
S chlapečkem si teď to těhotenství fakt užívám, od včerejška mám zase poslíčky a už už jsem si myslela, že pojedu do porodnice a v 9 večer to přestalo a od 5i od rána znovu
Me vcera vydesila mama.. pry..jo ahaaa tak to byly poslicci..tak ty sem trochu mela. Ale pak pravy kontrakce nic,az rovnou po 3 minutach a hned otevrena na 10 prstu (pak to teda dopadlo cisarem, pac sem se sprajcla
)..tak doufam, ze se to nededi..s takovou bych to nestihla do porodnice
![]()
@Lea L Nemáš vůbec zač, já jsem taky těhotná poprvé a kolikrát pěkně vyjukaná
Hlavně ať to všechno dobře dopadne. Kdybys měla pochybnosti, zavolej svému dr., on/a nebo sestra ti určitě rádi i po telefonu poradí. ![]()
@Lea L píše:
Me vcera vydesila mama.. pry..jo ahaaa tak to byly poslicci..tak ty sem trochu mela. Ale pak pravy kontrakce nic,az rovnou po 3 minutach a hned otevrena na 10 prstu (pak to teda dopadlo cisarem, pac sem se sprajcla)..tak doufam, ze se to nededi..s takovou bych to nestihla do porodnice
![]()
Mimochodem, vůbec to nemusíš mít stejné jako tvoje mamka, nenech se nikým děsit. Každá jsme jiná, každé tělo je jiné. Hlavně nestresuj, pěkně klid, ono to bude všechno v pohodě, uvidíš. ![]()
@andrijka jj k doktorce uz chodim kazdy tyden.. tak mam skoro pokazdy nejaky dotaz ![]()
To vydeseni bylo jen obrazne
spis sme se tomu smaly.. vsichni do me sijou, ze na prvorodicku sem moc v pohode. Ale ja sem proste takova.. mala ven musi a stresy nikdy nicemu nepomuzou ![]()
Zdravím ženy
jsem 37+2, druhé těhotenství a od začátku je to úplný opak prvního :/ Od nevolnosti až po pohlaví
Od rána mě bolí břicho, jako kdybych měla dostat ms, mám pocit, že potřebují na velkou, chce se mi častěji čůral, v pochvě cítím takový divný tlak, když třeba jdu a břicho mi občas taky ztvrdne
Samozřejmě jsem si volala na pohotovost a tam mi řekli, že dokud nebudu mít pravidelně stahy nebo mi neodteče voda, tak nemá cenu jezdit
U první jsem to bohužel neměla, neměla jsem poslíčky, ani nic jiného a byla vyvolávaná s tím, že jsem byla uzavřená až do poslední chvíle, než jsem začala tlačit
Fakt už si nevím rady, máte to tak taky některá třeba? Mám fakt plašit? Bohužel ani nemám odvoz na pohotovost a sanitu mi neposlou dokud nebudu mít fakt stahy pravidelný