Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Agrion tak koukam a mas pravdu, zmenili to. Meni to skoro kazdy rok ![]()
@Agrion hele, ja si to prave zapamatovala, protoze ona mela tezkou alergickou reakci a skoncila v nemocnici, takze vim, ze byla na tom MMR, probirali jsme to. Ale zmenili to evidentne, no ![]()
@blumen To drue ocko je pokud vim jako booster kvuli celozivotni imunite… ale moje zkusenost je, ze vetsina pacientu ma i po jednom ocku jeste v dospelosti dostatecny titr… kontroluju ho v ordinaci u cizinci ( hlavne madari, kteri byli ockovani je 1× v detstvi) a chteji v De pracovat v Pflege nebo Krippe/KiGa a u vsech, kde sem ty protilatky odebrala, byl dostatecnej titr
Takze aspon jedna davka pro vsechny!!!
@blumen @Agrion : musím naočkovat muže, protilátky nemá (já ano). Trochu se bojím píchnout ho doma, přece jenom živá vakcína. Ale dostaň doktora do ordinace
píchly byste ho doma? ![]()
Příspěvek upraven 01.02.19 v 08:07
@Agrion jo? To jsem rada, ze pises svou zkusenost
ja myslela, ze teda uz protilatky nemame v dispelosti zadne, dobre zjisteni
ja jsem taky jen jednou, druha davka se zacala davat myslim rocnikum narozenym rok po mne
@cell Pokud neni nejakej extra allergik s anamnezou anafylaktickeho soku, tak bych ho oockovala … ja o Vanocich ockovala doma nejmladsiho MMR + nestovice a vse ok… minuly tyden pak dostal posledni hexu s prevenarem a to byl rev… celej druhej den na nozicku s prevenarem kulhal…
@cell pokud umis pichat injekce tak proc ne? Pak si to jen doplnte do ockovaciho prukazu vcetne sarze. Kdyz to budete chtit mit tip top, tak jeste po dvou mesicich znova zmerit hladinu protilatek:)
@blumen Tak muzes si nechat u obvodaka zmerit titr … je to teda na IGEL ale nase laborka si uctuje 13,90€ coz neni zadna hruza…
Nakazit se urcite muze. U nas se vcera zjistili, ze je ma jedna zakyne ve skole.
@cell Jo a jeste te muzu uklidnit.. dost ockujeme dospely uprchliky MMR poprve a jeste nikdy jsem nemela ani u dospeleho zadnou divokou reakci… az na mdloby z injekce ![]()
Také mám z epidemie strach,tříletý syn je naočkovaný,malá ještě ne,ale chci už ji nechat z jara naočkovat,ted je zase všude chřipka tak se bojím přímo do toho bouchnout ještě živou vakcínu.Jinak my s manželem ročník 83 a 85 by jsme tedy měli být přeočkování řádně a chráněni,je to tak?
@Teruška85 to je rozumny, taky bych pockala az po chripce. Mrknete do ockovaciho prukazu, meli byste byt oba chraneni. Bohuzel ani ockovani nezajistuje 100% ochranu, ale riziko onemocneni je vyznamne nizsi.