Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Agrion píše:
@ospalámyš Jak pisu… ja sem ted odebirala protilatky u nekolika dospelych ockovanych 1× v detstvi proti spalnickam a vsichni protilatky meli v dostatecnem titru… epidemiologicky data maji taky po 2× davkach ocko spalnicek dobry vysledky… priusnice nevim jak na tom jsou, ty me tolik nepali
tuším, že v roce 2012 nebo třináct SZÚ prováděl studii u pediatrů a praktiků ohledně protilátek. Splaničky dopadly dobře, s příušnicema to bylo na prd, tam snad už po sedmi letech od očkování , protilátky klesaly
Ja dala synovi prevenar a stejne ve trech letech mne dr na alergologii hlasi, jestli ho nechci prevenarem naockovat, ze ma hodne nizke protilatky.
@e008 Toto ale byla diskuse o spalnickach
A syn ma nejaky zdravotni problem? Kolik davek Prevenaru dostal? V De se pneumokok ockuje plosne jen do 2 let ( nedonosenci 3+1, donosenci 2+1), po 2. roce zivota jen ve specialnich indikacich …
@e008 píše:
Ja dala synovi prevenar a stejne ve trech letech mne dr na alergologii hlasi, jestli ho nechci prevenarem naockovat, ze ma hodne nizke protilatky.
každé tělo reaguje na tvorbu protilátek jinak. kamarádky dcera chytla ve dvou letech černý kašel s dost hnusným průběhem a očkovaná byla. Zpětně zjistili, že se jí nevytvořili protilátky na dvě nemoci, proti kterým byla očkovaná
@Pam12 Diky za odkaz! Az budu mit chvili, tak na to mrknu… ale vicemene to vypada, ze to odpovida mym zkusonostem z praxe …
@Agrion ja to chapu, je uvadim jak to muze s tim ockovanim byt. Ze ani radne naockovane dite nemusi mit dostatek protilatek. Byl radne ockovan od 3 mesicu 3+1 a stejne protilatky nemel. Ma silnou alergii na roztoce.
@e008 píše:
@Agrion ja to chapu, je uvadim jak to muze s tim ockovanim byt. Ze ani radne naockovane dite nemusi mit dostatek protilatek. Byl radne ockovan od 3 mesicu 3+1 a stejne protilatky nemel. Ma silnou alergii na roztoce.
Vítej v klubu, starší syn taky a jsem z toho fakt na prášky občas. U nás v podstatě neexistuje jiná nemoc než viróza, která se mu táhne díky alergii vždycky docela dlouho. I když od te doby co je na xyzalu tak je to lepsi
@e008 píše:
@Pam12 a jak proti tomu bojujete doma?
jako proti roztočům? hele nic moc, akorát mu každý týden převlékám a každý den vysávám postel speciálním vysavačem s UV lampou. jinak závěsy záclony jsem nechala. Podle alergologa/imunologa se to časem zlepší. už jsme měli super výsledky, ale byl na přeočkování Adacelem a po tom katastrofa. výsledky má 3× horší než měl. Za pololetí zameškáno víc než za celý loňský roky, takže jsem dost rozladěná
@Pam12 tak to mame podobne, akorat denne vysavat postel s uv nestiham, ale ma zase proti roztocove potahy a povleceni. A byva nebo byval nejak vazneji nemocny, ten nas ma jen jako kdyby napuchle sliznice a rymu. V 5 ma jit na jakousi autovakcinu ci co, jeste jsem o tom nic nezjistovala.
@e008 píše:
@Pam12 tak to mame podobne, akorat denne vysavat postel s uv nestiham, ale ma zase proti roztocove potahy a povleceni. A byva nebo byval nejak vazneji nemocny, ten nas ma jen jako kdyby napuchle sliznice a rymu. V 5 ma jit na jakousi autovakcinu ci co, jeste jsem o tom nic nezjistovala.
my máme těch přidružených alergií víc, i když ty jsou ve srovnání s roztočema zanedbatelné + celiakii. Takže imunolog tu vakcínu nedoporučuje, že u dětí to z jeho zkušeností třeba srovná ty roztoče, ale vyprovokuje to zas něco jiného.
Nemocný jinak moc nebývá, prostě jen virozy, ke kterým má sklon. Jinak třeba ještě vůbec nikdy neměl antibiotika.
my to protiroztočový povlečení měli taky, ale strašně se v tom potil, takže jsem koupila ten vysavač. Je to otázka pěti minut a nevěřila bych, co za bordel se během jednoho dne v povlečení usadí
@Pam12 ja mam hoover. Pravda, ze je teple, alespon polstar a matraci bych nechala. A spi dobre? Syn az do 4 let nespal celou noc bez probuzeni…
@e008 píše:
@Pam12 ja mam hoover. Pravda, ze je teple, alespon polstar a matraci bych nechala. A spi dobre? Syn az do 4 let nespal celou noc bez probuzeni…
spí dobře, jak pařez, kdyby se vedle něho stříleli, tak ho nic nevzbudí. Já nechala akorát protiroztočový povlak na matraci. Ale koupila jsem nějaký speciální z bavlny, on se fakt budil v kaluži potu