Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Zdravím holky, malá byla toto úterý na očkování proti spalničkám, přiušnicím a zarděnkám, zatím je bez reakce, akorát je trochu ukňouraná. Chtěla jsem se zeptat, zda můžeme mezi děti? A můžu jí dát na posílení vitamíny Sanostol? Doktorka mi neřekla, že by jsme nemohli mezi lidi, ale raději se ptám na Vaše zkušenosti. Děkuju
mě teda ani nenapadlo, že by nemohlo dítě mezi děti po očkování
je něco jiného když je očkované a něco jiného nemocné. reakce u spalniček bývá za 8-10dní, tak nám to řekla děts. lékařka.
s vitamínama aj. přípravkama eporadím, nejsem lékařka.
My se poočkování kolektivu vyhýbáme, přece jen mám prcek oslabenou imunitu a mnohem snadněji něco chytne…
Taky jsem si to myslela, spíš mě napadlo, jestli nebude více oslabená a mohla by něco od dětí chytit. Kamarádka mi říkala, že její doktorka jim řekla, že nemají s malým chodit mezi lidi cca týden ![]()
Myslim, ze spousta maminek asi chodi, ale mi radeji nechodime. Ockovani oslabi organismus, takze kdyz pak okolo proleti nejaky bacil, tak se krasne uchyti. Tak je to alespon u nas. My po kazdem ockovani marodime, takze se snazim radeji kontaktu s pripadnymi marody vyhnout.
Ja bych vybrala spis neco prirodniho, chemicke vitaminy vetsinou nedokaze telo vyuzit a vylouci je. Takze podle meho jsou to vyhozene penize. Na to ma ale asi kazdy jiny nazor. Urcite je ale posileni imunity dobra vec.
Tak nám doktorka nic neříkala a jediné co jsem týden po očkování vynechala bylo plavání. Plus jsem tedy omezila návštěvy, protože byl protivka protivná, ale mezi lidi jsme normálně chodili.
já bych mu taky radči dala ovoce, ale nechce ho, pouze přesnídávky. Asi se kolektivu raději vyhneme
Nas prcek po tomhle ockovani nastesti zadnou reakci nemel.Doktorka nam rikala,ze tak ten tyden by jsme nemeli delat nejake velke prochazky,ale jinak nic vic nerikala.
záleží na tom kam mezi děti.. ven na hřiště klidně, mezi kamarády (1-2-3) někde ukamarádky, klidně, ale do nějakého veřejného místa, spíš ne.
Vojta, ač mohl mít sklony k snížené imunitě, snášel očko výborně, reakce nikdy na nic, ale přesto jsem s ním dovnitř mezi (cizí) děti nešla, většinou 2-3dny. ale hlavně proto, aby byl v klidu, nelítal a tak (to dr. říkala, že má být pár dní v klidu).
multisanostol klidně dej, dávám ho preventivně každý den, celou zimu.. (synek mi taky bojkotuje veškeré ovoce už od malinka…
)ještě teda dávám probiotika. a musím zaklepat, ač první rok ve školce, zimu jsme přečkali s jednou rýmou a jedním průjmem ![]()
po ocku je tyden snizena imunita, tak z toho duvodu taky nechodime do MHD a obchodaku, ale ven joo.
V den ockovani se akorat nema koupat a cvicit.
Myslím, že záleží na tobě, kde půjdete a jaké tam budou děti ![]()
My jsme pokaždé pak skončili nachrblaní, protože většinou i na hřišti byly děti, které kašlaly a děti jsou děti, že, takže se spolu hrály…
Osobně bych šla ven na procházku nebo někde , kde víš, že dítě neni nemocné - kamarádka..
Jednou mi tak i švagrová dovedla na návštěvu chrchlající dítě a do večera jsme to měli…