Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
Pokud tomu dobře rozumím, tak jsi teprve před rozhodnutím o úpadku. je podpora v nezaměstnanosti dost vysoká na minimální zákonnou srážku? To za prvé.
Za druhé, insolvenční správce nic neruší. Ten může před schválením oddlužení ve zprávě pro oddlužení uvést, že aktuální příjem nepostačuje ani na zákonem požadovanou min. splatku. v případě schváleného oddluzeni může v pravidelné zprávě soud upozornit na neplnění podmínek oddlužení a navrhnout jeho zruseni.
Může ti ji zamítnout, zeptej se na to insolvenčního správce musí vědět, jaké máš šance na povolení insolvence. Já to řešila před čtyřmi lety, o práci jsem přišla, sepsala jsem s přítelem smlouvu o důchodu, kde se zavázal, že mi bude na insolvenci měsíčně platit určitou částku, která za pět let pokryje 30% a soud mi insolvenci povolil.
Ahojky jen dotaz jde zrušit insolvence mám ji 2roky a ještě zbývá 3 roky ale potřebuji ji zrušit kvůli dědictví půjde to nějak? A co bude s penězi za ty 2roky co jsem insolvenci plnila?
Takže když nemáš peníze na placení svých dluhů, zažádáš si o insolvenci. Je to pro tebe výhodnější, pokryješ tím jen určité procento z dluhu, za to tví věřitelé přijdou o značnou část peněz. Ale pak „ouha něco jsem zdědila, hlavně jim to nedat“. Seberou ti jen tolik, aby to pokrylo tvé dluhy. Když bys ins. nějakým zázrakem zrušila, tak co. Stejně by jsi z toho dědictví musela splatit své dluhy. Ty jen tak nezmizely za ty dva roky. A ještě by jsi chtěla ty peníze za předchozí 2 roky vrátit?
Poraď se s ins. správcem, najdi si dobrého právníka, třeba ti některý z nich poradí nějakou kličku…
@Anonymní píše:
Ahojky jen dotaz jde zrušit insolvence mám ji 2roky a ještě zbývá 3 roky ale potřebuji ji zrušit kvůli dědictví půjde to nějak? A co bude s penězi za ty 2roky co jsem insolvenci plnila?
sedím si na rukou, sedím si na rukou, sedím si na rukou protože jinak by mě vyhodili
@Anonymní píše:
Tak peníze za ty 2 roky šly věřitelům, ne? A jak byste si pomohla? Byla byste zas na začátku a po dědictví by vám skočili exekutoři.
@ka2ka píše:
sedím si na rukou, sedím si na rukou, sedím si na rukou protože jinak by mě vyhodili
Ona je hloupá. Jen to napiš.
@Anonymní píše:
A pomůžeš si jak?
když to dědictví neodevzdas v insolvenci, tak ti to vezme exekutor. Jde krásně vidět, že ani insolvence nedonutí některé, aby začli používat mozek a aspoň základy finanční gramotnosti.
Insolvence zrušit jde. Buď předčasně splatíš dluh, nebo lze požádat soud. Když ji zruší soud, dluh nezaniká. Veškerý majetek jde potom do konkurzu (stejně o něj přijdeš).
Mě by zajímalo, co si zakladatelka představovala, že se stane? Jako proč by pro ní mělo být zrušení insolvence výhodné? A nechápu ani ten dotaz, co bude s těmi penězi, co 2 roky splácela. ![]()
Jako že bude mít menší dluhy, dostane dědictví a na to ji nikdo nesáhne a něco si za to koupí? A že peníze, co splácí jdou do nějaké banky na hromadu a teprve se s nimi něco bude dělat?
(Omluva za svým způsobem OT. Myslela jsem, že lidi, co mají insolvenci, jsou za to rádi a naopak nechtějí ani za nic, aby jim to rušili.)
@Anonymní píše:
Ne, zrušit to fakt nejde. Leda předčasně doplatit. A vše, co zdědíš, spadne do insolvence. Zaplatí se tím tvé dluhy. A ne, nemůžeš se tomu vyhnout.
Dobrý podvečer zažádala jsem o insolvenci predlozila jsem pracovní smlouvu s pracovním příslibem. Ještě nevím jestli mě budouci zaměstnavatel vezme na stoptocent. Může mě insolvenční správce zrušit insolvenci když mě zaměstnavatel nevezme. Podotýkám že chci normálně pracovat a splácet. Pokud jsem teprve zažádala budou mě dále srážet podporu v nezaměstnanosti
Žádám o radu kdo má osobní zkušenost