Za 10 dní 4 měsíce - může skleničku zeleniny?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Je to zbytečné zatěžování orgánů, které ještě nefungují na 100%.Rozhodně ne ovoce. Já jsem začla pooomalinku dávat příkrmy od 6-7 měsíce. Fakt nespěchej a poraď se.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Raději se poraď s pediatrem, většinou tady ty přesnídávky jsou od ukončeného čtvrtého měsíce, tak ať raději něco neuspěcháš ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lusy22 píše:
Jojo ja pockam, jinak uz semnou zuzlala bananek, cucala kurku chleba a papala i bram.kasi a ok
A proč? Je to zbytečné, k užitku jí to není, pokud to byla brkaše s mlékem, tak spíš ke škodě.
- Citovat
- Upravit
Já byla taky hrozně akční
hned jak padly čtyři měsíce, koupila jsem jí „první lžičku“… Jenže ještě si s tím neuměla moc poradit, takže snedla tak třetinu a hotovo. Znovu jsme začali až skoro v pul roce, to už i sama mlaskala, jak viděla lžičku
Však oni ty prckové vědí, kdy už mají načase ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Marbella píše:
to už i sama mlaskala, jak viděla lžičkuVšak oni ty prckové vědí, kdy už mají načase
To je tak nádherně napsaný
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nespech tolik. Mimco jeste nema poradne vivynute traveni. A jako promin ale davat ani ne 4mesicni br. kasi s mlekem a nejspis i se soli (pises ze papala s tebou, takze predpokladam ze brambory solis) to fakt nepochopim!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Inuš-ka Ahoj, prosím tě, nedá mi to a už se fakt musím zeptat, i když, holky, asi budu vypadat blbě…
Co přesně znamená ten UKONČENÝ 4. měsíc? Moje holky se narodily 20.7., takže teď 20.11. jim budou 4 měsíce. Toho 20.11. jako ukončujou ten 4. měsíc nebo jak?
Já to fakt nechápu ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
To já teda akční nebyla, malej byl (a je) docela velkej jedlík, takže kolem jeho 4 měsíců už se kojil takřka nonstop, a protože splňoval všechny předpoklady pro zavedení příkrmů, dala nám doktorka zelenou. Mně se ale nechtělo, uznávám, že z mé vlastní lenosti (u kojení jsem ležela, četla, čučela na televizi, teď po mě chtěli vařit
). Vydržela jsem ještě dva týdny jen kojit, ale pak už se to nedalo, dítě by mi sežralo prsa zaživa.
Myslím si, že dávat dítěti příkrm brzo je hloupost, naštěstí ty děti když na to nebudou zralé, tak to odmítnou (neplést si se žužláním kůrky od chleba, děti si do huby strčí všechno a nic to neznamená). Takže sama uvidíš. Rozhodně bych to ale nedělala bez předchozí konzultace s pediatrem.
- Citovat
- Upravit
@Inuš-ka
já si to tak myslím… Naše malá by se do ničeho nutit nenechala. Zvlášť ted, když už umí důrazně projevit svůj názor
čertík… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lusy22 píše:
Ahojda holky, mam dotaz.Mali budou za 10 dni 4 mesice. Bastime UM od Hami.Ale malo. Spapame 90ml nekdy 120.Chci se zeptat, muzu uz ji koupit sklenicku zeleninky? na noc kasicku. Bananek a nebo presnidavku?(ke svace)Ikdyz ji je teprve za 10 dni 4 mesice? Diky moc
a kolikrát denně vypije toto množství? Při váze cca 4,5kg by měla vypít cca 120ml 6× denně, ale je to plus mínus. Některému miminku stačí méně, jinému více. Jestli přibírá, počkala bych. Ono 10 dní se zdá být jako nic, ale u miminek je to jako u tebe několik let. Rozhodně bych se poradila s doktorkou. Do 4 měsíců to tělíčko stejně neumí zpracovat, takže je zbytečné začít dřív ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@bjetuschka 20.8. ukončily první měsíc, 20.9. druhý, 20.10. třetí, 20.11 čtvrtý
aspoň teda myslím
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@ncc1701 tak mě by taky malej za chvíli snědl, ale doktorka je dost proti zavádění příkrmů před ukončeným 6. měsícem. Naštěstí máme požehnání gastroenterologa. Protože by za chvíli vypil mlíko i s flaškou ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No presne jak pisu bram.kasi,pritel bastil fazole ve 3 mesich prej anic mu nebylo.Zase se nesmime tak bat. Ukonecny 4 mesic je den 4 mesice.Mame prece 1tyden,2tyden,3tyden,4 tyden a to ukoncila 1 mesic.Jako kdyz ma mimco 12mesicu, ukoncila rok a ne ze ukoncila rok ve 13 mesicich ale ve 12m.
- Citovat
- Upravit
My jsme začínali přesně ve 4 měsících a to mrkví. Neuměl ani otevřít pusinku na lžičku a když už jsem mu ji tam „vpáčila“, tak netušil, co s tím co má v puse má dělat. Vydržela jsem 3 dny a žádná změna. Počkala jsem 2 týdny, jestli se něco změní. A změnilo - krásně začal otevírat pusinku, jak viděl lžičku, jídlo hezky posouvá dál - neplive. Já bych teda počkala. Myslím, že je brzo. Já si myslím, že by se opravdu mělo začínat (po svých zkušenostech) až od toho ukončeného 4. měsíce. A určitě začni zeleninou. Jak bude jíst zeleninu, tak večer kaši a ovoce jako poslední (dle našeho pediatra).
@bjetuschka ukončený je v podstatě den před začátkem 5. měsíce. Pokud jim budou 20.11. 4 měsíce, tak ukončený bude 19.12.. Taky nechápu tohle označení ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@bjetuschka Já mám dceru narozenou teď 7.8. už bych taky nejraději začala s příkrmama. Strašně moc se těším, ale vím, že má ještě čas. Měla teď 3 měsíce a už váží něco málo přes 6kg ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit