Za 10 dní 4 měsíce - může skleničku zeleniny?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
No hele, pokud máš pocit, že jeví zájem o něco jiného než mléko, umí sama držet hlavu a hlavně jí jen to mléko nestačí, tak ve 4 měsících můžete začít. Ale rozhodně bych nezačínala ovocem, zeleninou a kaší dokupy. Začíná se pomalu, postupně… doporučuji prostudovat záložku „příkrmy“ na stránkách kojeni.net. Jinak co se věku týče, tak zase podle nejnovějších poznatků (které se ovšem každé dva roky mění) doporučuje začít s podáváním příkrů od 4 měsíců i dětem plně kojeným, alergickým, atopickým… atd. Prý toleranční okno, takže nejvyšší šance pro dětský organismus, že bude potraviny tolerovat. Takže potencionální alergeny co nejdříve.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Issobel Jasne ja pockam, ale nektere maminky stoho opravdu delaji vedu jak kdybych svoje dite vrazdilA.Kdyz ji to chutna, dobre to travi, bere si to, proc to nedat. A ne ze rikadlo pravi TOHLE JESTE NESMI tak to opravdu tak udelat!!! ![]()
- Citovat
- Upravit
@Tůmička To není pravda. Dítě má ukončený měsíc tehdy, když dovrší daného měsíce. Když se narodí, začíná jeho první měsíc, žádný nultý neexistuje. Když má 1 měsíc, už má přeci měsíc života za sebou, měsíc, který právě proběhl. Takže první ukončený měsíc je v 1 měsíci věku, druhý ukončený měsíc ve 2 měsících věku… atd. Je to naprosto logické a pokud ne, jde to samozřejmě vypočítat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@gabi.desing Presne tak.To je logicke ze ukonceny rok neni prece ve 13 mesici.
- Citovat
- Upravit
@gabi.design kojeni.net jsou dobre stranky, ale osobně si myslím, že zrovna téma příkrmy- by chtělo trochu obnovit. Nevim no. Naša mala ma čtyři a půl měsíce skoro, přes osm kilo, kojim taky ještě počkam na paty měsíc.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lusy22 píše:
Ahojda holky, mam dotaz.Mali budou za 10 dni 4 mesice. Bastime UM od Hami.Ale malo. Spapame 90ml nekdy 120.Chci se zeptat, muzu uz ji koupit sklenicku zeleninky? na noc kasicku. Bananek a nebo presnidavku?(ke svace)Ikdyz ji je teprve za 10 dni 4 mesice? Diky moc
Takže má cca 3,5 měsíce a už chceš, aby obědvala?
Nevím, jestli jsem stará tykev, mám dvě děti(mladší ve školce) a začínaly s příkrmy v půl roce, u nekojených dětí se doporučovalo kolem 5.měsíce, ale rozhodně né dříve, než po ukončeném 4.měsíci.
- Citovat
- Upravit
@Inuš-ka dík
Těch informací je tolik… Nechápu, proč prostě nenapíšou od 4. měsíce a musej mást tím slovem „ukončeného“ ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Tůmička neeeee!
Přesně tohohle jsem se bála! ![]()
Holky, kde je pravda? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Niqitka No to jo. Vzhledem k tomu, že se všechno neustále mění
, tak ano. Ale jinak ty úplné základy jsou tam fajn pro toho, kdo v tom totálně tápe. Já jsem u prvního začínala též ve 4 měsících - 8 kg váhy, byl teda od narození na UM, vypil mi přes litr mléka denně… jedl hezky od začátku. Teď u druhého sama nevím, kdy začnu. Ten je kojený, 4 měsíce bude mít příští týden, ve 3 měsících měl 7 kg, kojím max. po dvou hodinách, déle mi nevydrží, je atopik… uvidíme.
Příspěvek upraven 25.05.16 v 16:06
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@cher Ale vsak u nekojenych se zacina od ukonceneho 4 mesice a to ted male bude. Ukonceny je den 4 mesice. Kamaradky mala,,pul roku,, basti vsechno a to doslova, omacky, masa, susenky, jogurty, neni treba se bat. Ikdyz jsou to deti(miminka) Jsou to prece jen lidi.
- Citovat
- Upravit
@gabi.design píše:
@Tůmička To není pravda. Dítě má ukončený měsíc tehdy, když dovrší daného měsíce. Když se narodí, začíná jeho první měsíc, žádný nultý neexistuje. Když má 1 měsíc, už má přeci měsíc života za sebou, měsíc, který právě proběhl. Takže první ukončený měsíc je v 1 měsíci věku, druhý ukončený měsíc ve 2 měsících věku… atd. Je to naprosto logické a pokud ne, jde to samozřejmě vypočítat.
To zní dost logicky ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lusy22 píše:
No presne jak pisu bram.kasi,pritel bastil fazole ve 3 mesich prej anic mu nebylo.Zase se nesmime tak bat. Ukonecny 4 mesic je den 4 mesice.Mame prece 1tyden,2tyden,3tyden,4 tyden a to ukoncila 1 mesic.Jako kdyz ma mimco 12mesicu, ukoncila rok a ne ze ukoncila rok ve 13 mesicich ale ve 12m.
Tak teď mi ale řekni, proč řešíš nějakou přesnídávku
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@bjetuschka 4 měsíce má tehdy, když dovrší 4 měsíců. Však si to sama spočítej. Když dovrší 4 měsíců, je na světě přeci už 4 měsíce a začíná pátý. Dítě se nerodí staré 1 měsíc. Když dítě oslaví 2 roky, je na světě přeci celé dva roky a začíná třetí rok života, dítě nemá ukončený druhý rok ve 3 letech… v letech je to logické na první pohled, s měsíci je to úplně stejně.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@bjetuschka Ja ti to vysvetlim jak to je.Uz jsem to psala.Mas 1tyden,2tyden,3tyden,4tyden zivota a to uz ukoncilo ditko 1 mesic.To same je se 4 mesicem.Mas 3mesice a tyden,3 dvatydny,3tritydny a 3ctyritydny a to ukoncila 4 mesic zivota.Kdyz ma dite rok tak ho taky neukoncilo prece ve 13m ale ve 12m precce.
- Citovat
- Upravit