Můžu dělat práci sestřičky?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
- Citovat
- Upravit
Vzdělání vytváří velmi dobré předpoklady i pro přímé uplatnění absolventů na trhu práce na specifických pracovních pozicích, např. pracovníků ve zdravotnické administrativě, zdravotnickém pojišťovnictví a na zdravotně sociálních odborech orgánů veřejné zprávy.
Z jedné zdravky
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lucie Lexová pisu z vlastni zkusenosti, delala jsem sanitarku na ldn ve fakultni nemocnici a potom jsem delala pecovatelku v domove důchodců, vzdelani v oboru nemam, nemam ani kurz nic… zamestnavatel ten kurz pak umozni dodelat pri praci na jejich naklady, pokud v tej praci clovek nejakou dobu vydrzi. Svagr sel taky delat sanitare jenom se zakladnim vzdelanim a kurz si dodelaval az pri te praci.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kriss Tina píše:
@Lucie Lexová pisu z vlastni zkusenosti, delala jsem sanitarku na ldn ve fakultni nemocnici a potom jsem delala pecovatelku v domove důchodců, vzdelani v oboru nemam, nemam ani kurz nic… zamestnavatel ten kurz pak umozni dodelat pri praci na jejich naklady, pokud v tej praci clovek nejakou dobu vydrzi. Svagr sel taky delat sanitare jenom se zakladnim vzdelanim a kurz si dodelaval az pri te praci.
Ale musel si ho udělat. Prostě její vzdělání ji k tomu neopravnuje.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, proc nenapises rovnou na personální oddělení nemocnice kde chces pracovat? Nebo rovnou konkretni vrchni/stanicni sestre? Vzdelani se da dodelat i pri praci. Ja jsem si pri zamestnani (byla jsem teda hotova sestra) dodelavala pediatrii, intenzivni medicinu a jeste nejaky kurzy..
Mame na oddeleni kocku, ktera dela sanitarku a u toho studuje detskou sestru, chce mezi nas ![]()
Příspěvek upraven 11.08.20 v 13:53
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@sarah1618 https://personalka.cz/180389?…
Tady ho třeba už musí mít.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lucie Lexová píše:
@Kriss Tina
To asi sotva… Pustit někoho, kdo v životě u pacienta nebyl, aby s ním manipuloval. Musí mít minimalne kurz sanitáře nebo pečovatelky. A pokud to nějaká nemocnice dělá bez toho, je to jen na jejich triko.
Sanitáři bez kurzu se u nás berou na pozici dělník ve zdravotnictví a kurz si dodělávají. Ona spousta lidí nich jen přenáší a převáží věci (prádlo, stojany po obědech, ve kterých jsou tácy, odpad…) a vzorky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Udělej si dva roky maturitu vecerně obor prakticka sestra
Příspěvek upraven 11.08.20 v 14:13
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@glaubie a jak jsou na tom praktické sestry? Myslím, zda vůbec přijímáte a v jakém jsou postavení?
Děkuji
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Havlova jak kde no, oni jsou radi za každou ruku, kurz nekurz. V DD jsem delala vsechno včetně polohovani lidi, roznaseni leku, pichani inzulinu. Urcite se moje prace neorintovala jen na prevlikani posteli a servirovani jidla.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Možná bys mohla uvažovat o administrativě ve zdravotnictví, pokud jsi šikovná s počítačem. Jinak jak radí holky, zkus se poptat konkrétně, začni ideálně u „nezajímavých“ oddělení jako jsou ldn a geriatrie, tam jsou vesměs vděční za všechno, co má ruce a chuť pracovat. Počítej ale s dalším vzděláváním, s tím ti může zaměstnavatel dost pomoct.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@sarah1618 Ne, rocket science to asi nebude. Ale asi dost těžko bude někde na oddělení, když ve zdravotnictví chybí tolik rukou, někdo sólo zaučovat a hlídat někoho, koho by the way najednou napadlo dělat sestřičku.
Možná někde v soukromé ambulanci, kde je to hlavně o papírování, objednávání, a pak max. o změření tlaku, sem tam injekci, EKG a odběru. Ale to by musela být ochotná ta doktorka/doktor, něchat ji na sobě zacvičit. Ale fakt netuším, jak je to pak ze zodpovědností, když by něco zmotala, pacoš si stěžovala u ukázalo se, že nemá potřebnou kvalifikaci.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@g.sandova já pracuji jako praktická sestra. Pracuji úplně normálně jako všeobecná, jen mám “dohled” - kdybych potřebovala radu - o patro níž. Platově jsem na tom asi o 10tisic hůř.
- Citovat
- Upravit
@vokishka píše:
Ale musel si ho udělat. Prostě její vzdělání ji k tomu neopravnuje.
Ano dodelal si ho, ale praci mohl zacit delat i bez toho a kurz mel az nekdy pul roku potom, co tam nastoupil.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
@g.sandova já pracuji jako praktická sestra. Pracuji úplně normálně jako všeobecná, jen mám “dohled” - kdybych potřebovala radu - o patro níž. Platově jsem na tom asi o 10tisic hůř.
Napiš mi až prosím
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zase z odebírání krve nebo zavádění kanyly nedělejte bůhvíjaký úkon…žádná věda to není… Samozřejmě v dnešní době už zakladatelku nikdo jen tak nezauci, musela by si doplnit vzdělání, ale znova upozorňuji, ze to není „rocket science“