Můžu žádat o císařský porod a ne přirozený?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
72725
13.10.15 09:57
@SarkaLukas píše:
Ahojte chci se zeptat jestly si mohu vybrat jak porodit? Nechci totiz prirozeny porod chtela bych cisarsy, nebo se bojim normalniho porodu. Diky za odpovede

u nás určitě ne. CS je operace, tu si vydupat nemůžeš. POkud máš kontraindikace k normálnímu porodu, tak to jde. JInak ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2663
13.10.15 10:01

@andelka83 úplně OT, ale jak ses, prosím, připravovala? Čeká mě též… Možná sz, ať neplevelime. Děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32930
13.10.15 10:08
@entropy píše:
@andelka83 úplně OT, ale jak ses, prosím, připravovala? Čeká mě též… Možná sz, ať neplevelime. Děkuji.

Na co? Osmičky? No homeo arnica montana na lepší hojení, vyplachy repikem, heřmánkem, dost ledu doma ( mražený hrášek), radši jsem nejedla první den, takže nutridrinky..a měla jsem i léky od bolesti a atb. Měla jsem to z velké části pod dásní, takže větší zákrok, siti, stehy..dolní čelist.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32930
13.10.15 10:11

Porod podobně, cvičení, kurzy, maliník, lněné semínko, nebat se, epi no, před porodem pohyb, hlavně nelezet.. Jsem typ kterého příprava uklidňuje, dodává víru že to bude dobrý a zvládne se to. A s tím se prece jen jde k porodu lépe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14809
13.10.15 10:15

@SarkaLukas Já jsem po císaři 14 dní, teď to trochu přestává bolet. Jestli chceš lézt jak lemra, tak směle do toho. Když se po třech dnech indukce rozhodli pro císaře, šla jsem na operační sál jako na popravu - hroznej pocit selhání, strach z operace a následné dlouhotrvající bolesti. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2880
13.10.15 10:23

@barčulik to je častý omyl - vetsina nejde dobrovolne na cisare kvuli vyhnuti se bolesti, proc by taky jo, kdyz to boli treba tri dny pote, takze bolesti se neutece, ale kvuli bezpeci ditete.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2880
13.10.15 10:27

@eva valoi to je prave rozdil mezi akutním a planovanym. Jednak akutní uz resi potenciální ohroženi, ale dost casto si po něm holky stěžují na horsi hojení, delsi bolest a taky maji pocity selhání. Je to totiz nejhorjsi varianta-vyžereš si oboji - kontrakce, strach z operace i pooperační bolesti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
13.10.15 10:28

@SarkaLukas Udelas lepe kdyz pujdes prirozene. Taky mam strach ale z CR vetsi.. A neni to kdo vi jake ulehceni zatoz prirozene prozijes neco neuveritelneho. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2880
13.10.15 10:29

@Terdul ja,co tak znam z okoli-tak po plánovaném nemela zadna problemy, jeslti je to psychikou, ze dopredu vis nebo maji doktori vic casu a mensi nervy, taky je planovany jen v částečně anestezii, zato akutní hodne casto v celkove.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2880
13.10.15 10:31

@AjkaTra takova argumentace tezko přesvědčí, kdyz si tu muze přečíst o celoživotních zdravotních následcích nebo strachu mit dalsi dite prave kvuli prvnímu porodu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31422
13.10.15 11:11
@Krrysa píše:
to ale nikde nepíšu, tak se nečil, jen prostě za přítomnosti entonoxu už se nedá mluvit o opravdu přirozeném porodu. já vůbec nenarážím an skutečnost vlivu porodu na uřvanost, jne vypichuju tuhle nesrovnalost. tak klid.

já se nečílím. Ani jsem ten Entonox nemusela nakonec zmiňovat, ale psala jsem o něm proto aby bylo zjevné, že porod probíhal opravdu v maximálním „pohodlí“ rodičky, užila si ho, všechno měla tak, jak chtěla, nikdo ji do ničeho netlačil, jinak to bylo vše bez medikace, ambulantním porodem, ten O2/NO si přidychovala čistě proto, že (a když) chtěla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6650
13.10.15 11:28

Já bych na císaře dobrovolně nešla, je tam velké riziko komplikací, přece jen je to velká břišní operace a třeba slepák si taky nikdo nenechá odoperovat preventivně jen tak pro zábavu.
Jinak co se týče následků CŘ pro dítě, to že ho říznou bych se nebála (u dětí se rány hojí rychle a většinou bez jizev), ale psychologické následky, které můžou nastat při plánovaném CŘ jsou ohromné.
V bývalé práci jsem měla kolegyni s dvojčaty (příčná poloha a plánovaný CŘ) a dopadlo to tak, že jedna holčička je absolutně OK tu vyndali bdící a ta druhá trpí nočními běsy a dalšími fobiemi (z jasného světla, otevřeného prostoru a podobnými libůstkami) tu vyndali ve spánku. Doteď je v péči psychologa a psychiatra a bere léky aby mohla fungovat je jí teď už 15 a pravděpodobně se těch léků nikdy nezbaví. A psychiatr jim řekl, že většina dětí na psychofarmakách jsou z plánovaných CŘ protože nebyly připravené na změnu prostředí a mozek to nezvládnul.
Takže jsem si řekla, že radši normální porod než riskovat tohle.
Jinak já porod bez problému přežila i když pro některé by to byl horor. Syn se narodil po 3 dnech vyvolávání (v 38tt byl váhový odhad 4500g takže mi bylo nobídnto buď vyvolání dva dny po termínu nebo čekat s tím, že pak bude daleko vyšší pravděpodobností akutního CŘ tak jsem zvolila vyvolání). Takže do nemocnice jsem nastoupila v úterý a ve čtvrtek odpoledne jsem porodila svého čtyřkilového synka. Měla jsem epidurál a umělý oxitocin a i přesto se necítím nějak poškozená a ublížená. Skoro celou dobu po převozu na porodní pokoj jsme byli s manželem sami a kromě kontrol ozev jen si tam dělala všechno podle sebe, chodila jsem, sprchovala se, skákala na balonu a spala ( vždycky po zavedení dávky epidurálu). Pak na konečnou fázi přišla doktorka a porodní asistentka aby pomohly na svět mému prckovi. Doktorka se na závěr až divila, že u takhle velkého mimča provedla asi jen centimetrový nástřih a ještě mi řekla že to chvíli vypadalo, že nástih potřeba nebude. Takže já na kruhu seděla jen v porodnici a asi dva dny doma a do dvou týdnů po porodu už mi porod připomínaly jen očistky a můj krásný a hodný synek. Teď mě čeká kontrola po šestinedělí.
Takže opravdu se není čeho bát a hlavně na to nejhorší se rychle zapomíná. Ještě v porodnici jsem manželovi říkala, že další dítě nebude a teď plánuju jaký by byl ideální věkový odstup a jestli bychom zvládli tři prcky. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3165
13.10.15 11:31

Já se musím přiznat, že mi nesmírně vadilo v nemocnici hlavně při porodu to, když do mě každý sahal jak do nějakého masa. Navíc jsem pořád byla napojena na měření srdečních ozev, takže jsem se nemohla pohybovat - tolikrát i na mě zapomněli a nechali mě 1,1/3h trápit na boku, protože takto to nejlépe měří, nedovolili mi si sednout jinak :zed: Mi se křížové bolesti opravdu prodýchávaly nejlépe ve stoje v jiné poloze. Ale ne, tam jsem prostě musela ležet, občas si do mě někdo přišel hrábnout, cítila jsem se tam jak troska, která se ještě musí doprošovat, aby mi konečně sundali z břicha ty pásy, že už to na tom boku nezvládám. Ta prosba a doprošování se musela přijít i několikrát, vždy na mě zapomněli. :zed: Cítila jsem se dost ponížená a rozhodně jsem ten porod neviděla tak, jako některé, že šlo o nějaký překrásný obřad. Jestli toto berete někdo jako něco krásného, tak tomu opravdu nerozumím. :nevim: Měli akorát všechny boxy obsazené ten den, tak možná nestíhali kolem všech lítat, já jim to neberu. A i z tohoto důvodu chci na císař - ať zbytečně nezabírám box mamince, která si to přirozeně odrodit chce :palec: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42775
13.10.15 11:40
@AjkaTra píše:
@SarkaLukas Udelas lepe kdyz pujdes prirozene. Taky mam strach ale z CR vetsi.. A neni to kdo vi jake ulehceni zatoz prirozene prozijes neco neuveritelneho. :)
:roll: :roll: jak tohle můžeš vědět? Nevíš co tu má kdo za sebou, čím si prošel, ale porod bude neuvěřitelný? Já jsem za to, že budu rodit císařem ráda.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14110
13.10.15 11:48

@elanaa ty mě asi nechápeš, já nic z toho nezpochybńuju, jen říkám, že prood s entonoxem není už přirozený. mě šlo jen o tu větu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí