Můžu zvládnout při malém dítěti takhle pracovat?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Reakce:
To nikdy dopředu nevíš jak to budeš mít. Záleží jaký budeš mít miminko. Můžeš mít pohodáře a zvládat to, nebo nedoložitelného uřvance.
Ale pokud bude v pohodě fungovat i tatínek, že se o něj postará a ty si budeš moc tu práci udělat kdykoliv tak se zvládnout dá.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Uvidíš, jak náročné dítě se ti narodí. S mýma by to šlo na pohodu, s jiným můžeš prosit o každou minutu na záchod. Potřebuješ přesně konkrétní hodinu a půl, nebo si ji můžeš zvolit, když se to zrovna hodí. Můžeš třeba v noci? Taky počítej s tím, že jak děti rostou, min spí a jejich potřeby a náročnost se mění, takže co projde v půl roce, v roce může být masakr. Za mne v pohodě, pokud to neznamená třeba 8-9:30 jsem plně soustředěna u počítače a plně k dispozici na telefonu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Záleží na tom jaké budeš mít dítě.
S jedním byl problém dojít si i na WC, s jedním z dalších jsem měla nejuklizenější domácnost v životě a tolik knih jsem nikdy předtím ani potom nepřečetla…takže asi tak ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Teď teda nevím, jestli je to jeden a půl nebo jedná až pět hodin. Protože pět hodin bez pomoci někoho jiného, nevím nevím.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše: Více
No, s miminem, pokud nebude nejaky extrem, tak v pohodě, podstatně náročnější to bude cca v rozmezí toho cca roku až dvou, kdy uz je dite samohybné, nema ani kousíček rozumu a nikam ho neodlozis.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@ugluk píše: Více
Tak nepíše, ze by byla osamělá, tak se nejakou dobu muze venovat tatinek.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a.n.i1 píše: Více
Ano, ale taky nepíše o tatínkovi, nakolik je ochoten nebo mu to jeho práce umožňuje, proto považuji za dobré to zmínit. Kdyby byl tatínek třeba kamionak, na pět hodin denně si musí najít jinou výpomoc.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já měla hodné dítě, které hodně spinkalo a pracovat u toho jsem zvládla v pohodě. Ale dopředu to nezjistíš ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@ugluk budoucí tatínek se vrací z práce klasicky odpoledne, a pak se starat muze ![]()
- Citovat
- Upravit
Při prvním dítěti, kdy vlastně nevíš, co s jak, jsi unavená apod, se kloním k tomu, že to spíš nedáš. Ne, že bys to nezvládla, ale pravděpodobnost zhroucení je velká. Ze začátku dítě hodně přes čas den spí, ale zas jak které, a jak kdy. Je zásada spát nebo odpočívat, když spí miminko. Když tento čas věnuješ práci, nebudeš mít energii. Ale zas pokud je chlap časově schopen a ochoten ti na 100% pomoct a převzít dítě, když přijde z práce, tak se to dá.
Já pracovala při třetí mateřské od 9 měsíců dítěte, k tomu dva starší a manžel po práci stavěl barák, takže pomoc od něj nebyla moc možná. Zvládla jsem to, ale náročné to bylo velmi. Když bylo dítě menší a spalo po obědě, dalo se to. Pak když nespalo, bylo to těžké. Místo procházky venku sednou ke kompu, protože musíš..No, značka ideál to není…
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše: Více
Tak pokud si tu práci dovedeš rozvrhnout na odpoledne v případě potřeby a tatínek není z těch - dítě brečí, co mám dělat, matko, starej se! - tak v pohodě. Já pracovala, být ne pět hodin denně, v případě potřeby jsem si to holt přesunula na noc (ale dítě mi spalo, to nemusí být). Nejblbější byly chvíle, kdy jsem něco musela řešit telefonicky s klientem v konkrétní hodinu před den.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já jsem pracovala 2 hodiny po obědě a 2 hodiny večer, když dítě spalo - dítě na chůvičce
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zkusit to můžes a uvidíš. Třeba bude miminko hodne a plno hodin prospi. Když jsi doma, stejně musíš uvařit, uklidit, udělat něco doma. Nejsi pořád ve střehu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nevím, jestli hned měsíc po porodu. To teprve uvidíš, jak si vše sedne. Ale proč to nezkusit
. Mít záložní plán, kdyby se musela práce o pár měsíců odsunout. Určitě mamky pracují při dětech. Už se mi několikrát stalo, že jsem jela někde kolem lavky v parku. Mimino spalo v hluboké korbě. Mamka noťas na klíně a pravděpodobně pracovala, když ji dítě spalo. Dneska můžeš mít net, kde chceš a sednout si s tím noťasem, kde se ti zalíbí, využít čas.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pěkný den,
Pracuji z domu na OSVČ, práce na ntb, ale je třeba se soustředit a dat tomu 1-5h denně celkem (práce ve stavebnictví). Chci se zeptat, jestli je možné, se třeba měsíc po porodu vrátit k práci a lze se tímto stylem starat o mimi? Je možné to zvládat, když třeba bude spát nebo musím být opravdu stále jak se říká ve střehu? Nebo by jste si vzali na rok, dva volno uplne? Jde mi o to, ze mam opravdu nadstandardní plat a mam obavu, abych o tuto práci nepřišla.
Dekuji