Můžu tatarák, když kojím a jsme 5. den po porodu?

moonii77
12.1.19 20:48

Můžu tatarak když kojím a jsme 5 den po porodu?

Ahoj maminky, Můžu tatarak když kojím a jsme 5 den po porodu?

  • Nahlásit
  • Citovat
Napsat příspěvek

Reakce:

461
12.1.19 20:51

Ja bych si ho nedala kdyz kojim. Tak za me radsi ne

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
1545
12.1.19 20:51

Proč anonym? :) Ono obecně se syrové maso či plesnivé sýry nedoporučují ani těhotným, protože je tam větší riziko, že z toho člověk může něco chytnout. Musím se osobně přiznat, že já na to tedy hřešila a třeba na tatarák měla chuť ve všech svých těhotenstvích a chutě jsem si ho dopřávala i po porodu. Dala bych ale pozor na to, z jakého je masa, kdo jej připravoval apod. a vyvarovala se nějakých pochybných podniků. Vždycky je to riziko, ale pokud je maso kvalitní, dobře skladované a dobře upravené, tak za sebe bych to prubla :-).

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
48316
12.1.19 20:55

Davaji se tam ingredience, ktere nemusi diteti sednout.
Rozhodnuti je na tobe, jde o tve dite. Nekojila jsem, ale tatarak bych si nedala, protoze mi se hnusi predstava, ze jim tep. neupravene maso.

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
1545
12.1.19 21:07

Pokud máš z jakéhokoli důvodu obavy či pochyby, je vždy lepší si jídlo odpustit. Je fakt, že argument s novorozencem mne nenapadl, syn hodně trpěl na bolesti bříška a cibule tam by ho určitě nepotěšila, ale holka už byla stejná kachna jako já, takže u té jsem to už nerešila a nehlídala se…

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
3098
12.1.19 21:07

Z tataraku ti dite pravdepodobne vybouchne :mrgreen:. Hele, je tam cerstva cibule, to je blby. Muj snese vse, ale cibuli ne ani varenou. Tu jsem zkousela ve 4. Tydnu a nic moc. Ted sbiram odvahu, jsou mu tri mesice. Tatarak miluju. Ale nedoporucuje se kvuli toxoplazme. Coz uz u malych deti neni hruza. V tehotenstvi je nakaza hodne blba. Takze pokud to risknes, bez cibule. A pokud toxoplazma, muze mit prubeh virozy u maleho miminka. Ja uz toxu prodelala, u me je to jedno. Mam protilatky.

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
4704
12.1.19 21:12

Tak si trochu zobni, pokud nemůžeš odolat, ale to malé miminko z toho nemusí být na větvi, pokud tam bude ranec tabasca a česneku. :mrgreen: Pokud je to spolehlivý zdroj, nebála bych se nemoci, ale to, že to může to malé potrápit v bříšku. :?

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
26535
12.1.19 21:25

Záleží co do něj dáš. Vyvaruj se potravin, co nadýmají. JInak pokud je dobrý zdroj, tak nevidím problém. Sama jsem jedla sashimi z lososa až do porodu. Tatarák to samé.

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
59026
12.1.19 21:27
@Filzefina píše:
Ja bych si ho nedala kdyz kojim. Tak za me radsi ne

Co s tím má společného kojení. Bych Teda naopak řekla, že alespoň v případě infekce pomůžou nějaké přenesené mateřské protilátky. Případnou salmonelu spíš přenese při ty srajde než zrovna kojením. :think: svalovci nebo jiní paraziti z masa bych zas typla, že mm neprolezou

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
3098
12.1.19 21:31

@Lama Lama prolezou. Kocky se tak nakazi. Z materskeho mleka.

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
49557
12.1.19 21:31

V tomhle věku miminka jsem velmi zvolna experimentovala, kterou při kojení „zakázanou“ potravinu snese. Nakonec mi prošlo všecko a jedla jsem normálně, ale nikdy jsem teda na začátku natvrdo nezkusila mix všeho možnýho - cibule, česnek, hodně pálivé… prostě co kdo do tataráku dává. Další věc je to syrové maso a vejce - ona má těhotná i kojící ženská tu imunitu přeci jen posunutou jinam, takže je na všecky ty -ózy, který z toho hrozej, poněkud náchylnější. A ono i když to pak nepřenese na mimino, tak matka se salmonelou a novorozenětem teda žádná sláva. Takže zrovna tatarák si odpouštím v těhotenství a vydržím to bez něj i při kojení. A to jinak jím prakticky vše.

Příspěvek upraven 12.01.19 v 21:32

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
1154
12.1.19 21:31

Tak my si zrovna dnes tatarak udělali. A jak jsem chtěla být rychlá, tak jsem tam úplně zapomněla dát cibuli. A i tak je výborný. Tak dobrou chuť ;)

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
11848
12.1.19 21:36
@PenelopaW píše:
Proč anonym? :) Ono obecně se syrové maso či plesnivé sýry nedoporučují ani těhotným, protože je tam větší riziko, že z toho člověk může něco chytnout. Musím se osobně přiznat, že já na to tedy hřešila a třeba na tatarák měla chuť ve všech svých těhotenstvích a chutě jsem si ho dopřávala i po porodu. Dala bych ale pozor na to, z jakého je masa, kdo jej připravoval apod. a vyvarovala se nějakých pochybných podniků. Vždycky je to riziko, ale pokud je maso kvalitní, dobře skladované a dobře upravené, tak za sebe bych to prubla :-).

To, co muzes chytnout, je nebezpecne v tehotenstvi, ale normalni zdravou osobu neohrozi a pokud vim, do mleka to nejde taky. S doporucenim na kvalitni maso a bezpecnou pripravu ale souhlasim, ze by se mi chtelo resit par dni po porodu prujem nebo neco, to asi fakt ne.
Jinak na cibuli, cesnek atd dite reagovat muze a nemusi, to clovek nevi, dokad nezkusi. Ja jedla u obou deti vsechno, prvni byl naprosto v pohode, I kdyz jsem aai tyden v kuse jedla leco s konskou davkou cibule (uvarene), druhemu dela spatne mleko.

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
4628
12.1.19 21:44

Dala bych si ho normálně,ale moje děti byly jak popelnice mohla jsem jíst všechno…

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další podobná témata podle názvu

Další témata z kategorie

Reklama