Můžu uvařit puding?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
To jo, zapoměla jsem dodat, že moje holky už od roka pijou normální, vlastně skoro vůbec žádný mlíko, což je taky blby, že? ale stím nic nenedělám, když ho nechcou
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@monika32 píše:
No vařit v UM vůbec, protože varem by jsi UM úplně zničila, nezbylo by v něm nic, co by miminku něco dalo
ale to platí i u běžného mléka, varem přijdeš o vitamíny atd ![]()
Jinak já z UM v nouzi udělala i palačinky - normálně jsem rozmíchala UM ve vodě a pak s ním pracovala jako s běžným mlékem a šlo to (ne že bych dávala miminu palačinky, ale měla jsem tu načaté a zrovna došlo běžné), ani se palačinky nijak nepřipalovali, chutnali stejně jako s běžným kravským
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@jajinka23 píše:
@AdaNaty @Etcetera78 No ja jsem si říkala než abych se měla z tchýni dohadovat tak ji vše odkývuAle na druhou stranku je to velký FAKT že kdysi nebyli žadne specialní kašičky, zeleninky bio přesnidavky a různa ta strava co ted stojí šílene penize a byli jsme zdravy a nic nám nechybělo
Tak třeba manžel a všichni jeho sourozenci maj alergie, v půl roce antibiotika… takže o tom zdraví se dá s úspěchem pochybovat… ![]()
Tehdy to prostě bylo jinak a mámy dělaly to, co si myslely, že je pro jejich děti nejlepší, stejně jako to děláme my dneska…
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Gladys píše:
ale to platí i u běžného mléka, varem přijdeš o vitamíny atdJinak já z UM v nouzi udělala i palačinky - normálně jsem rozmíchala UM ve vodě a pak s ním pracovala jako s běžným mlékem a šlo to (ne že bych dávala miminu palačinky, ale měla jsem tu načaté a zrovna došlo běžné), ani se palačinky nijak nepřipalovali, chutnali stejně jako s běžným kravským
No jasně že jo, ale v půl roce dítě přeci jen potřebuje výživovou a vitamínovou hodnotu UM víc než ročák a starší z jídla z normálního mléka
Půlročnímu puding nic moc nedá… Jinak co my se navařili z UM, když jsme zkoušeli jaké malému sedne, to byly palačinky, hlavně pudingy a buchty. Ale to mi pro nás bylo fuk že z UM nezbyde nic moc
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nečetla jsem celé, ale já poprvé uvařila pudink malému v 8m a to z běžného kravcého PLNOtučného mléka i krupic. kaši. Jen jsem dávala pozor aby bylo řádně převařené. Po prvních porcích od obojího měl zelený zapáchající průjem, tak jsem dávala třeba jen 2× za měsíc a pak už to snášel úplně v pohodě.
- Citovat
- Upravit
@jajinka23 Já osobně bych tak proti nebyla. UM sice převařením přijde o pár vitamínů, ale nebude to žádná trága. Zvlášť když budeš dělat jen ultra tekutou verzi a nebudeš dítě cpát tím pudinkem celý den. Složením to vyjde stejně jako super hyper drahé miminčí kaše. V těch je taky většinou škrob, cukr a aby se neřeklo, tak přihodí nějaký ten vitamín. Na trochu cukru taky neumře a pokud chceš, můžeš si sehnat na doslazení mléčný cukr. Spíš jde o to, co za další věci v tom pudinku bude (barviva a tak), jaký škrob a zda nemáte v rodině nějaké potravinové alergie.
@Gladys
Ale nedoporučuju na palačinky Nutrilon. Naprosto děsně z něj táhne rybí tuk. No, i když na slanou verzi s rybou by to asi nevadilo ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@jajinka23 Pudink jsem dala poprvé někdy kolem 10m, dostala jsem ho, byl z rossmannu a určený pro děti, nicméně, malá z něj odvařená nebyla, líp jí chutnal jogurt. Doma pudink nevaříme, nikomu nám moc nechutná… 6měsíců je ještě moc brzy ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@monika32 jasně, já bych půlročnímu pudink nedala, přijde mi to zbytečné, v té době dlabe tak maximálně kašičky vhodné pro jeho věk, ale celkově, že zase převařit UM není taková tragedie, sice přijdeš o vitamíny, ale bílkovina, tuk atd zůstává.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@kotyk @atominnka DObře počkam až mu to budu moct uvařit z kravseho bude asi nejlepší
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@jajinka23 píše:
@kotyk @atominnka DObře počkam až mu to budu moct uvařit z kravseho bude asi nejlepší
To budeš mít nejlepší
Jinak jak tu někdo psal, ani naše zvěř není z klasického pudinku nijak odvázaná.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit