Můžu uvařit puding?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
941
26.9.12 13:58

To jo, zapoměla jsem dodat, že moje holky už od roka pijou normální, vlastně skoro vůbec žádný mlíko, což je taky blby, že? ale stím nic nenedělám, když ho nechcou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
103
26.9.12 13:59

Tak tak :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
26.9.12 14:14
@monika32 píše:
No vařit v UM vůbec, protože varem by jsi UM úplně zničila, nezbylo by v něm nic, co by miminku něco dalo :pankac:

ale to platí i u běžného mléka, varem přijdeš o vitamíny atd :nevim:

Jinak já z UM v nouzi udělala i palačinky - normálně jsem rozmíchala UM ve vodě a pak s ním pracovala jako s běžným mlékem a šlo to (ne že bych dávala miminu palačinky, ale měla jsem tu načaté a zrovna došlo běžné), ani se palačinky nijak nepřipalovali, chutnali stejně jako s běžným kravským

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26093
26.9.12 14:18
@jajinka23 píše:
@AdaNaty @Etcetera78 No ja jsem si říkala než abych se měla z tchýni dohadovat tak ji vše odkývu :lol: Ale na druhou stranku je to velký FAKT že kdysi nebyli žadne specialní kašičky, zeleninky bio přesnidavky a různa ta strava co ted stojí šílene penize a byli jsme zdravy a nic nám nechybělo :roll:

Tak třeba manžel a všichni jeho sourozenci maj alergie, v půl roce antibiotika… takže o tom zdraví se dá s úspěchem pochybovat… :mrgreen:

Tehdy to prostě bylo jinak a mámy dělaly to, co si myslely, že je pro jejich děti nejlepší, stejně jako to děláme my dneska… :nevim: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17013
26.9.12 14:22
@Gladys píše:
ale to platí i u běžného mléka, varem přijdeš o vitamíny atd :nevim:Jinak já z UM v nouzi udělala i palačinky - normálně jsem rozmíchala UM ve vodě a pak s ním pracovala jako s běžným mlékem a šlo to (ne že bych dávala miminu palačinky, ale měla jsem tu načaté a zrovna došlo běžné), ani se palačinky nijak nepřipalovali, chutnali stejně jako s běžným kravským

No jasně že jo, ale v půl roce dítě přeci jen potřebuje výživovou a vitamínovou hodnotu UM víc než ročák a starší z jídla z normálního mléka :pankac: Půlročnímu puding nic moc nedá… Jinak co my se navařili z UM, když jsme zkoušeli jaké malému sedne, to byly palačinky, hlavně pudingy a buchty. Ale to mi pro nás bylo fuk že z UM nezbyde nic moc :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.9.12 14:24

Nečetla jsem celé, ale já poprvé uvařila pudink malému v 8m a to z běžného kravcého PLNOtučného mléka i krupic. kaši. Jen jsem dávala pozor aby bylo řádně převařené. Po prvních porcích od obojího měl zelený zapáchající průjem, tak jsem dávala třeba jen 2× za měsíc a pak už to snášel úplně v pohodě.

• Citovat
  • Upravit
7974
26.9.12 14:33

@jajinka23 Já osobně bych tak proti nebyla. UM sice převařením přijde o pár vitamínů, ale nebude to žádná trága. Zvlášť když budeš dělat jen ultra tekutou verzi a nebudeš dítě cpát tím pudinkem celý den. Složením to vyjde stejně jako super hyper drahé miminčí kaše. V těch je taky většinou škrob, cukr a aby se neřeklo, tak přihodí nějaký ten vitamín. Na trochu cukru taky neumře a pokud chceš, můžeš si sehnat na doslazení mléčný cukr. Spíš jde o to, co za další věci v tom pudinku bude (barviva a tak), jaký škrob a zda nemáte v rodině nějaké potravinové alergie.

@Gladys :lol: Ale nedoporučuju na palačinky Nutrilon. Naprosto děsně z něj táhne rybí tuk. No, i když na slanou verzi s rybou by to asi nevadilo :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22614
26.9.12 14:39

@jajinka23 Pudink jsem dala poprvé někdy kolem 10m, dostala jsem ho, byl z rossmannu a určený pro děti, nicméně, malá z něj odvařená nebyla, líp jí chutnal jogurt. Doma pudink nevaříme, nikomu nám moc nechutná… 6měsíců je ještě moc brzy :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
26.9.12 14:49

@monika32 jasně, já bych půlročnímu pudink nedala, přijde mi to zbytečné, v té době dlabe tak maximálně kašičky vhodné pro jeho věk, ale celkově, že zase převařit UM není taková tragedie, sice přijdeš o vitamíny, ale bílkovina, tuk atd zůstává.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
103
26.9.12 14:51

@kotyk @atominnka DObře počkam až mu to budu moct uvařit z kravseho bude asi nejlepší

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60
26.9.12 14:56

Jojo ten sojovej… pěknej humus.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7974
26.9.12 15:14
@jajinka23 píše:
@kotyk @atominnka DObře počkam až mu to budu moct uvařit z kravseho bude asi nejlepší

To budeš mít nejlepší :) Jinak jak tu někdo psal, ani naše zvěř není z klasického pudinku nijak odvázaná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí